Ceyhun tebrik ederim. Fotoğraflara gurup sayfanızdan baktım, pek beğendim. Hoş zamanlar yaşandığı her halinizden belli. Müstakil bir başlık altında konu detayı verilmiş olsaydı diye düşündüm. Özel bir nedeni var mı merak ettim? Tercihinize saygı duymak lazım yine de.
Berber balığı familya olarak levrekgillerdendir.Kayalık dip meralarını mekan tutar.Çok kolay vurgun yer.Adeta dışarı alındığında kaskatı kesilir ve onu tekrar yüzer hale getirmek dibe dalmasını sağlamak imkansızdır. Şayet mümkün olaydı bugün denizakvaryumlarının gözdesi olurdu.Ancak ne yazıkki mümkün olamamaktadır. Bembeyaz bir eti vardır.Fakat zayıf bir balık olduğundan eti gayet azdır.Kimi zamanlar bu balığı martılar dahi yemez,kedilerde yemez. Aynen dalanların sıkca rasladıkları daha sığ sularda bulunan Papaz balıkları gibi birkayalık merada toplanırlar ve Papazların aksine hemen her türlü yemli oltaya bu arada çaparilere dahi yakalanırlar.
Büyük bir ihtimalle evet yakın bir türü olmalı.Ancak o kadar oltama gelmiştir,benden istenmiştir canlı yüzer olarak ama muaffak olamadım. Elimle koymuş gibi derince sularda onu bulabilirim.Bir kere daha deniyeceğim gayet yavaş kademeliolarak arada bekliyerek uzun sürede yüzeye getireceğim bakalım yaşayacakmı.
Evet Sevgili Vedat Amca, Anthias ailesinden bir balık Forumumuzda Fatih Abi gibi bu işlerin piri diyebileceğim bir abimiz varken resif balıkçılığında bana konuşmak pek düşmez Şuan tankımda ( Akvaryumumda ) 3 erkek 30 dişi jewel anthias mevcut ancak bölgenizdeki balıkların her yemi hatta tüyü bile kabul etmesi ilginç ben tankımda bu balıkları kuru yeme alıştırana kadar akla karayı seçmiştim hergün artemia süzmekten usanmıştım sırf bu bölge balıkları için yerli tuzlu su tankı bile kurabilirim sizin yanınıza gelmek şart oldu