Tırıs Tırıs Döndüm Gene

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Herkese günaydın. 3 Haftalık bekleme sonucu en sonunda atçek avına gidebildim. :)

Cuma işten çıktım, doğru Bergama. Eşimin abisiyle biraz sohbet ettik. O duyumlarından bahsetti, duyumlar umut vaad ediyordu. Daha bir heyecenlanlıştım.
    Serhat abiyle sabah suyuna gitmeye karar verdik. Sonra Serhat abi dışaı çıktı. Ben saat 12:00 gibi yattım, saati de 04:30'a kurdum. Zorla uyuduktan sonra saat 04,30'da çaldı, zor bela yataktan kalktım. Dışarısı buz gibi. :)

Baktım abi hala gelmemiş, saati 05:45'e kurdum yattım. Saat 05:40'ta telefonum çaldı, arayan abim. Gidiyoruz demi, ben geliyorum sende giyinekoy dedi. Kalktım hemen 2 içlik, 2 çorap üst üste giyip hazırlandım. O da geldi hemen ve yola çıktık şükür :)

06:25 gibi avlağa ulaştık. Hava tam aydınlanmak üzere, rüzgar yok. Merada akarsuyun bizim olduğumuz tarafta kimseler yok. Karşı kıyıda 3 atçekçi, suda sal gibi bişeyin üzerinde bir atçekçi var. Suya bakalım dedik, takımları çıkarmadan su kenarına indik, su bulanık akmakta şartlar güzel.

Tam takımları alacaz karşıda bir şapırtu, karşısı sevinç içinde şapur şupur kuyruk darbeleri eşliğinde levreği çektiler. :eek:

Öyle kısa sürdü ki 15 saniye ya var ya yok :) Fırsat olsa video çekerdim ama olmadı. Bizim atçekçilerde insaf yok, yakalanmaya gör, nefes aldırmadan kıyaya çekiyorlar garibimi :D (Kaloma maloma hak getire)

Hemen sahteleri suyla buluşturduk, Hafiften güneş kendini gösterdi. Ryobi beyaz sahteyle başladım. 10 dk olmadı karşı kıyı bir tane daha çekti. Balıklar kiloluk. Allah Allah bizim tarafta niye tık yok :confused:

Bir saat sonra güneş iyice çıktı, ortalığı ısıtmaya başladı, karşıdaki atçekçiler de toplanıp gittiler. 1 saat kadar çeşitli sahteleri denememe rağmen bir vuruş alamadım. :rolleyes:

Sonra dedim bari sahteleri yüzdüreyim, 5 dk. bir sahte değiştiriyorum :)

Sizlere fikirlerimi yazayım :

Ryobi (10,8) yüzüş 8, atım 7

Fortuna (11) yüzüş 8 atım 8 (bu ucuz olmasına karşın beni şaşırttı)

Roder (kırmızı kafa 13) yüzüş 6 atım 7 (torpido gibi yüzüşüyle beni hayal kırıklığına uğrattı)

Pelican Nitro (7) yüzüş 8, atım 5 (titrek yüzüşü var)

Maxrap (11) yüzüş 9, atım 9 (parasının hakkını veriyo, bi de levrek denk gelse :))

GES (10) yüzüş 5, atım 9 (torpido gibi, wdt'ye pek cevap vermiyor, rüzgara karşı kullanılabilir ama sakin havada pek umut vermedi)

LC Sammy (12,8) yüzüş 9 atım 9 (Wdt'yi hakkını vererek yapıyor, atımı da güzel. 28 gr bırakta atımı güzel olsun :)) Kesinlikle 12,8 lik almayın, çok iri ve ağır, bence 10 cm lik bulunabilirse wdt için mükemmel olur. Martı 2 kere sorti yaptı zor kurtardım :)

Rover 98 yüzüş 7 atım 8

Rover Buble Pen 80 yüzüş 8 atım 8 (çok beğendim, boyu posu yüzüşü çok klas. Fiyata göre çok başarılı)

Roder (Komomo tipli) yüzüş 8 atım 8 (salınarak yüzüyür, ben beğendim)

Sabah atçekinde bunları deneyebildim, sonra hadi gidelim dedik ve döndük.

ROUND 2

Sabah bişey tutamadık ama gördüklerimiz yeterli gazı vermişti bize, daha dönüş yolunda akşam suyu için karar vermemiz kısa sürdü.

Akşam saat 5:15 te yola çıktık, 5:45 'te avlaktayız, C.tesi akşamı olduğu için avlak tıklım tıklım, yaklaşık 30 kişi var toplam. Gene aynı kıyıdayız, bizim olduğumuz taraf daha kalabalık, keşke karşı kıyıya gitseydik diye söylendikten sonra başlıyoruz atçeke.

Arkamda biri durmadan sahte taktırıyor, kamışı sallayıp duruyor. Karşıdan volex denilen biri varya o da buralardaymış deyip gülüşüyorlar :laughing:

Karşı kıyıdakiler okuyorsanız; o durmadan taktıran ben değildim :)

Yalnız okumakla olmaz neden avlarınızı raporlayamıyorsunuz :confused:

Neyse, 2 saat kadar sonra gene karşı kıyıdan palaz çekiyorlar. Bize de laf atıyorlar : Hadi karşı kıyı bi şapurtu da sizden duyalım. Avlakta gürültü hat safhada :rolleyes:

Setin ilersinden suyun denize döküldüğü yerden sevinç nidaları yükseliyor, belli ki tuttular :rolleyes:

Bu arada abi çok üşüdü, bende üşüdüm ama o kadar değil. Avı 20:45'te sonlandırıp, dönüşe geçiyoruz. Kalabalıktan ötürü akşam suyu pek zevkli olmadı :p

Levrek görmeye başladım, bu aralar tutacakmışım gibi bi his doğdu içime :)

Ava gideceklere şunu önerebilirim : 2 içlik üst üste giyin ve kar maskesi edinin. Kafa üşümeyince pek rahatsız olmuyorsun soğuktan. Bide ayaklara çözüm bulsak tam olacak.

Benim gördüğüm yakalanan balıklar mavi renkli 9 cm'lik sahtelerle alındı (sabah suyunda)

Benim gibi 11 ve 13 cm sahte atan hiç görmedim :confused:

Kalın sağlıcakla, başarılı ve zevkli geçen avlar dilerim herkese...

Son olarak bana 2,40 lık sert aksiyonlu kamış lazım. Ne almalıyım sizce, hakkıyla wdt yapamıyorum, Ron Thomson çok esnek, sapı kısa. Kollarım koptu wdt yaparken. Uzun sap, sert aksiyonlu bir kamış 80 tl civarı ne önerebilirsiniz?

0,20 lik öisinamı da değiştireceğim, millet 0,35 sarmış :)

2. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Vay Volkan kardeşim. Çok güzel bi yazı olmuş.

"Rover Buble Pen 80 yüzüş 8 atım 8 (çok beğendim, boyu posu yüzüşü çok klas. Fiyata göre çok başarılı)" AYNEN KATILIYORUM. :)

Ayaklarının üşümemesini istiyorsan yün çorap giyeceksin. Kemeraltında veya çankaya taraflarında satılır. Hatta semt pazarlarında bile. Sağlam bi yün çorapla spor ayakkabı bile giysen üşümez ayakların. Ben de bu ay kısmetse çizme alacağım, içine de yün çorap giydim mi tamam! :)

Ben bu hafta çıkamadım ama haftaya kısmetse gideceğim :)

"0,20 lik öisinamı da değiştireceğim, millet 0,35 sarmış" BEN KADİR ABİNİN TAVSİYESİ ÜZERİNE 0,25 LİK MAXİM SARDIM. ÇAĞLAR AV' DA VAR. BU ARADA ÇAĞLAR AVDAKİ HÜR BEY Bİ FC KAPLAMA MİSİNA TAVSİYE ETTİ, 0,30 LUK 150 M. GALİBA 5 TL FİYATI VARDI AMA ADINI HATIRLAMIYORUM YARIN YAZARIM.

Rast gele kardeş :)

Son düzenleme: 12 Aralık 2011
  3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Cevap için teşekkürler Alpercim. Bende 0,25 lik maxim bulamamış 0,20 lik maxim sarmıştım. Maxim'den çok memnunum, ne gam yaptı ne tasa :)
    Lakin 0,20'lik olması korkutuyo, avcılar yakalasan da çekemezsin falan diyolar. :)

Misina tavsiyeni bekliyorum. Rastgelsin...

4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Volkan , bu hafta sanıyorum herkes el elde baş başta dönüyor,benim Saroz seferimde sahtelere yüzme antremanıyla geçti ne yazıkki...Avda olmak herşeye rağmen harika...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: el elde baş başta yazmana gülsem de, boş dönmene üzüldüm. Ama bilki herkes boş dönmedi, tutanlar ne yazık ki forumu okuyucu olarak takip etseler de yazmıyorlar. Benim bulunduğum avlakta güzel balıklar da tutuldu.

Kilo yazmadım çünkü zaten çok kalabalık. Bir de kilo yazsam olta atacak yer bulamayacağım. :)

Yaban TV'de bi programa rastladım, bilmem kim balık peşinde. İsmini hatırlayamadım şimdi arkadaşın. Hem zıpkınla dalıyor hem olta atıyor. Belki rast gelmişindir. Zıpkının kabzesini suya bir sürtüyor 10 kadar levrek çıkıp geliyor :eek:

Birini vuruyor, vay be dedim içimden Saroz'a bak.

Saroz raporunu bekliyordum zaten. Boş dönmene şaşırdım ama nasip işte. Olmayınca olmuyor.:rolleyes:

Karşı kıyıdan bir sürü levrek alındı, bizim olduğumuz kıyıdan bir tane yok. :rolleyes: Arada 20 metre mesafe ya var ya yok. :confused:

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Demek ki bir dahaki sefere karşı kıyıya gidilecek. :)
    O zaman yine balığı çekenler karşı kıyıda olursa bilemicem artık :D
    O durumda avdan önce Ayetel Kursi okumak, ya da ne bileyim, kullandığınız parfümü değiştirmek falan gerekebilir. :laughing:

7. cemil sarihan

Yaa evet izledim o proğramı,dediğin gibi aynen, o hevesle 1000 km yol yaptık ve döndük komik ama öyle el elde baş başta :)...ama yılmak yok durmak asla,devam edeceğim,haftaya yine gidecek değişik yerleri değişik avlakları ziyaret edeceğim...ve tabiki paylaşacağım sonuçları....

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Valla doğru bildin. Bi daha ki sefere karşı kıyıya gideceğim. :D

Bizim olduğumuz kıyıda sanırım cami hocası vardı, hocam hocam diyorlardı.

Hoca bi ara namaz bile kıldı avlakta ama o bile işe yaramadı. :D

Ayrıca Ayetel Kursi'yi bilmiyorum ama 3 Kulhuvallahi bir Elham okumak şart oldu. :)

9. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Pazartesi sabahı beni güldürdünüz ya haftanız hep neşeli geçsin. Çok hoş ve gülerek okunucak yazı ama sahteler hakkındaki güzel yorumda bir o kadar bilgilendirici.
    Malesef at çek için uygun takım değil elimdeki DAM 240lık teleskopik bir kamışı ve Shimano Hyperloop 4000 FB kullanıyorum kısmetse değiştiricem tabiii.
    Birde Çeşmealtı civarında atçek yapan yok ben hariç herhalde birtek salak ben kaldım tık yok malesef.

Rover 98: atış:7 yüzüş:8

X Rap: atış:9 yüzüş:9

Daiwa DB MINNOW: atış:8 yüzüş:8 ( Ghost Olive)

Bu sabah 4:30 da balıkçı barınağına gittim 5 tane sahte ve farklı yerlerde denedim ve sabah eve değişmez üçlü kamış makina ve ben olarak döndük.:cool:

Herkeze iyi haftalar.

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Muthis bir baliksiz rapor okurken balik raporlarini okudugumdan daha fazla keyif aldim:) bende tutamiyorum ya ondan heralde:D sert aksiyonlu kamis demissiniz fiyati 10-15 lira daha yuksek tutma sansiniz var ise Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 atarli spin kamisi tavsiye edebilirim:) ben tutamiyorum ama insallah siz tutarsiniz da kafasini benim yerime isirirsiniz:D

11. cemil sarihan

Gülmekten öldüm....:) :) :)

12. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Abi ben de Urla girişine kadar geliyorum ama daha ileri gitmedim şimdilik. Sabah 05 civarı oralarda oluyorum gittiğim zaman. ama tırsıyorum tek başımayım, iti olur uğursuzu olur :(

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Haha isim yaptin desene volkan :) volex de burdaymis :D önündeki maçlara bakacan artik kardesim :)

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Volkan olsun varsın balık olmasın yahu! Bak sahte incelemesi yapmışsın ne güzel. Bizlerle sahteler hakkında bulunmaz bir bilgi paylaşmışsın. Eline sağlık. Çok güzel bir rapordu.

15. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Güzel rapor olmuş eline sağlık. sahte değerlendirmeleri de gayet hoş.

wtd için 240 savagear bushwacker kamışı tavsiye ederim. sapı kısa durmasına rağmen catanayla aynı boyda. Malzeme kaliteli ve aksiyon hızlı :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1000 km ciddi bir yol. Azminden ötürü kutlarım. Umarım en yakın zamanda yakaladığın balıklarla birlikte av raporu yazarsın. :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Daiwa'nın aynı sahtesinden bende de var, gagası kırıldı su üstü oldu :D

Onu denemedim gündüz gözüylü. Bi bakim bi daha kısmet olursa...

Haftam da çok neşeli başladı, ev tuvaleti 3. kez tıkanmış :( (Eşim haber verdi şimdi)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Keyif almanıza sevindim. :) Fiyatı yüksek tutma şansım var ama pek gönüllü değilim acıkçası :) Çok harcadım levrek için.

Bir tanesini bir yakalayayım tüm paramı kendisinden talep edeceğim.

Tutarsam değil kafasını, heryerini ısırmazsam ne olayım :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Yörede ünlü olmuşum haberim yok :D

Kondüsyon yüklemesi yapıp maça devam.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, ben zaten ya satın alıyom, ya inceliyom sahteleri.

Millet tutuyo levreği. Bi terslik var ama halen cözemedim :)

Rastgelsin...