TIRIVIR

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bulut1383 tarafından paylaşıldı.

1. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar unkapanı ve eminönü köprüde tırıvırı atıyorlar nereye şikayet edebilirim idk

2. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    İlyas Abi inan şikayet etmediğim birim kalmadı diyebilirim. Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde bulunan Cumhurbaşkanı'na yazın bölümüne bile laf arasında bildirdim, boğazdaki gırgır ve trol avcılarına şikayetle birlikte. Ancak üzerinden ay geçmesine rağmen herhangi bir geri bildirim alamadım.

Tırıvırı konusunda sahil güvenlikten tutun tarım ve köy işleri bakanlığına kadar yazdım, bizzat telefonla konuştum. Pek ilgi çekemedim açıkçası. İlgilenmediler diyebilirim. Hepsi birbirine paslıyor.

Sahil güvenlik, köy işleri müdürlüğüne; orası emniyete; emniyet oraya buraya derken bir türlü anlatamadım derdimi. Zor bir şey değil yapmaları gereken, iki parça misina ağ ile uğraşmak bu kadar zor geliyorsa bu birimlerin orada bulunmalarının amacı nedir?

Bir şey devlet tarafından yasaklandıysa yasaktır. İki kere iki her zaman dört eder. Bunu gelin de o sözde yetkili mercî'lere anlatın.

3. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Arkadaşlar,

TIRIVIRI illeti 2005 yılında Rastgelebalıkçı Amatör Olta Balıkçıları Derneği - RASTGELE-DER'in yaptığı girişimlerle önce Valilik Kararı ile Ankara İl Sınırları içinde, daha sonra da Ankara'nın emsal gösterilmesi ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel müdürlüğüne yaptığımız müracaat sonrası Türkiye genelinde yasaklanmıştır.

Ekte yer alan 17.03.2005 tarihli 2005/28 sayılı genelgenin son paragrafında da görüleceği üzere TIRIVIRI' nın yasaklama kapsamı üretimini, ithalini, taşınmasını, depolanmasını, kullanılmasını ve satışını içermektedir.

Genelge 81 ilimizin Valiliklerine iletilmiş olup, Yürürlükte olan 3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ'in Bu Tebliğde geçen araç, gereç ve yöntem tanımları başlığı altında da "n) Tırıvırı-Paraşüt: Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarından imal edilmiş ve misinadan yapılmış olması nedeniyle kolayca kopup yıllarca suda kalabilen, bu özelliği nedeniyle doğal yaşama büyük tehdit oluşturduğu için kullanılması kesinlikle yasak olan, olta ile atılabilen her türlü ağ parçasının genel adını ifade eder" şeklinde tanımlanmıştır.

Sahil Güvenlik, Tarım İl Müdürlükleri ve/veya Zabıta birimlerine yapacağınız müracaatınızın etkili olmasını sağlamak için Ekteki yazıyı A4 kağıt büyüklüğünde print ederek yaptığınız şikayet müracaatlarına eklemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Dilekçenizin sonuna mutlaka 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği tarafınıza sonuç ile ilgili bilgi verilmesini ekleyerek bilgi verilmesi için adresinizi de yazın.

Kolaylıklar diliyorum.

Ekli Dosyalar:

4. cakall

cakall Burhan Sait

BİMER e şikayet edin. Belediye vs ilgilenmiyor. Ben ettim takipte edebiliyorsunuz.

5. istiklal

istiklal Ersem

Hafta sonu terkos gölündeydim malesef orada da aynı manzara vardı. Tırıvırının kopması halinde su'da kaç yıl kalabileceği konusunda en ufak fikirleri yok. Zaten onu atan insan balık limitlerinede önem vermeyip aldığını koyuyor kovasına. Denizde de aynı Mutlaka 2 haftada bir uğrarım Eminönü taraflarına kovalardaki limit altı balıkları gördükçe nevrim dönüyor uzaklaşıyorum..