Bu sabah yem ayırmak için balık malzemecisine gittim.Bir adam yaklaştı bilmem nerede öğretmenim dedi.Daha sonra tırıvırı arıyorum demez mi? Şok oldum.Malzemeci yasak satmıyoruz dedi.Ben işimi bıraktım adamın peşinden gittim.Yolda durdurup "kardeşim tırıvırı nedir biliyormusun" dedim."Tabi dedi salak mıyım bilmediğim şeyi sorayım demez mi?" dedim ki İmam os...cemaat altına sı..diye bi laf vardır.Öğretmen olarak doğayı katleden bizden sonrakilere de balık bırakmayan bu tırıvırıyı nasıl kullanırsın.Şimdi alacağın üç beş balık ama daha sonra onuda bulamayacaksın dedim.Adam sana ne der gibi olunca.Direk beni ilgilendirdiğini çünkü ortak kullandığımız doğayı katlettiğini anlatmaya çalıştım.İnanın kavgayı bile göze almıştım.Zannedersem öğretmen olduğundan dolayı biraz da olsa utanma duygusu ile adam alttan aldı.Neyse bulamadık zaten bundan sonra da avlanamam gibi sözler söyleyince bende yumuşadım.10 dk ayak üstü konuşunca iyice ikna edip evine gönderdim.Balık malzemecilerinde hala peynir ekmek gibi tırıvırı satılıyor.ACİLEN BROŞÜRLERDE İSTİYORUUM.
Tebrik ederim halil abi keşke herkez senin kadar duyarlı olabilse. işallah anlamıştır tırıvırının nelere mal olduğunu.
halil abi seni kutlamak istiyorum. adama bak bide öğretmen olucak yazık. ben aydınlıyım bizim oralarda hiç görmedim ama istanbulda maşallah neredeyse her yerde var.