Tırıvırı hakkında

Konu, 'Tebliğler' kısmında murat kayadelen tarafından paylaşıldı.

1. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Arkadaşlar tırıvırının yasak olduğunu ve doğada ne kadar tahribat yarattığını hepimiz biliyoruz, fakat bunu kullanan yada satan kişiler için ne gibi yaptırımlar olduğu konusunda benim hiçbir fikrim yok. Geçen gün anadolu yakasında bir malzemeciden malzeme alırken adamın biri içeri girdi ve çok normal bir şekilde tırıvırı istedi, dükkan sahibi de bekle arka tarafta olacaktı getireyim dedi ve 2 adet sattı adama gözümün önünde. Bu gibi durumlarda ne yapmamız gerektiğini ve yaptırımının ne olduğunu bilmediğim için ben de kenardan olayı izlemekle yetindim tabiki. Konu hakkında ustalarımızın görüşlerini bekliyorum...

2. Okan_uA

Okan_uA .

Ne gibi mi yaptırım var :confused: :rolleyes:

Yaptırım mı varmış :confused: :rolleyes:

Gerekli incelemeler, kontroller yapılmadığı için duyarsızlıktan dolayı hiç bir ceza yok benim bildiğim :cool: :)

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Çok zor bir durum senin yaşadığın , cezası varda takipcisi yok ancak alanları ve satanları uyarabiliyoruz , daha ötesi tatsız durumlara sebep olabiliyor.

4. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    Küçükkuyu'da bile tırıvırı atanlar vardı.Abim bu konuda cok duyarlı.Bizim eşkina aldıgımız yere adam tırıvırıyı atar atmaz patlattı.Tırıvırı denizde kaldı.O adama orda neler söyledik,ama bana karışamazsınız diyor.Biz sadece ne gibi zararları olduğunu söylüyoruz ama adam bildiğini okuyor.O tırıvırıyı ordan çıkarmak için çok uğraştık ama çıkaramadık. malesef...

5. olta-attım-denize

olta-attım-denize HAKAN TUTAL

Favori Kamış:
    3,60-METRE ALBASTAR SURF KAMIŞ
    Favori Makine:
    dAİWA
    Aranıza yeni katıldım. Tırıvırı ile yapılan bir ava şahit olmuştum 3-4 yıl önce. Dereince Tahtalı Barajında. Tırıvırı ile beşer, onar sazanları topluyorlardı. Bende facebookta bir grup kurdum Tırıvırıya karşı. Lütfen yayalım, bizde gençlerin ençok takıldığı platformda tırıvırının zararlarını beyinlerine işleyelim. Odun kafalılar zaten bunu alıp-satıp-kullanıyor. En azından gençlere duyarlılık yükleyelim...

TIRIVIRI GELECEĞİMİZİ KARARTIR diye aratırsanız gruba ulaşabilirsiniz...
    Adres listemizdeki herkesi davet edelim...

Saygılar

6. fish founder

fish founder Özgür

sonunda,geçte olsa yaban tv'de tırıvırı kullanma,satma içerikli uyarılar görmek sevindirici...

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

BEn daha bu yqaz 20 kişide gördüm en az tırıvırı. Yasakların öyle kelimelerde kaldığı bir ülkede bilinçsiz insanlar ne yapsın.