Tırıvırı Kullanana da Satana da Lanet Olsun Başlamadan Biten Balık Avı

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında balım tarafından paylaşıldı.

1. balım

balım yücel bal

Arkadaşlar Merhabalar,
    Çarşamba günü arkadaşlarımla düştük yollara. Kırıkkale Kızılırmak kenarında hem güzel bir piknik alanı hemde balık tutabileceğimiz yere ulaştık buraya kadar herşey çok güzeldi. Mangalımızı yaktık önce karınlarımızı doyurduk tabi.
    Balık tutma saati çoktan geçmiş olsada zevk için olta atalım biraz dedik. Yürüyerek ufak bir tepecik aşarak geniş su alanı olan ve durgun bir yere vardık ki ne görelim 8-10 kendini bilmez kişi ve hepsinin elinde tırıvırı balık tutmaya çalışıyorlar bu şahısları görünce moralimiz çok bozuldu tabi.
    Hiç hevesimiz kalasada attık oltalarımızı suya. Ben tırıvırıcı bi amcanın yanına yaklaşıp selam verdim tırıvırı kullanmanın verdiği suçluluk yada eğitimsizlikten olcak ki kouşmadı bile benimle.Sayıca onlardan fazla olsaydık eğer ellerindeki tırıvırıları bi şekilde onlardan almaya çalışacaktık.Biraz oyalanıp tekara piknik alanımıza geldik. Yediremiyorduk tabi Jandarmaya haber versek mi diye konuşurken Ali arakdaşım daha önce de böyle bir olayın başına geldiğini Jandarmayı aradığını onlarında pek oralı olmağını söylemesi üzerine vazgeçtik.
    Orada epeyce bir zaman geçirdikten sonra dönüş yoluna düştük ve ne görelim yol kenarında balık satılıyor ve balığı satan şahıs Kızılırmak,a tırıvırı atan şahıslardan birisi yanlarına durduk hemen 2 kişilerdi sazan ve ufak yayınlardan satıyorlardı.
    Biz durunca pişkin pişkin bize balık satmaya çalışıyorlar bide adi insanlar.
    Moralimiz iyice bozlup devam ettik yolumuza başlamadan biten bir av oldu benim için bu tırıvırıya nasıl çözüm bulacağız insanları nasıl ikna edeceğiz bilemiyorum.

2. OMMG

OMMG OKAN

Siz yinede Jandarmaya haber verseydiniz keşke,bu adamlara meydan vermemek gerekiyor.Birkaç dakika arayla farklı arkadaşlar jandarmayı arasaydınız,belki şikayet sayısı fazla diye ilgilenirlerdi...

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu doğa katliyamını şiddetle kınıyorum. Allahın bize bıraktığı bu hediyeyi dırvır tırıvırı gibi şeylerle talan etmek büyük bir günah. söylediğin mekanı iyi biliyorum kalecik yol ayrımının oralarda olmalı. Bu mesele kanunla nizamla, kavgayla döğüşle biraz zor çözülür. Bir yolunu bulurlar gene yaparlar.
    Çünkü bu eğitim meselesi. Bu adamlara ne kadar zararlı olduklarını anlatmanın yolunu bulmak ve öğretmek lazım. saygılar.

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Cahil insan çok, nasıl düzelteceğiz bilemiyorum artık.. Benzer olay benim de Kurtboğazı'nda başıma gelmişti.

5. balım

balım yücel bal

Aslında jandarmayı aramlıydık gelmeyecek olsalar bile bi nebze vicdanımız rahatlardı.
    Vatandaş Allahın selamını bile almıyor ki bu işin zararından bahsedelim.

6. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    zembil ?

Dostlar,

ßu lanet düzenek gökten zembille inmediğine göre bunu üreten, tedariğini sağlayan, gümrüklerden geçiren, tekil kullanıcıya ulaştıran şirket / şirketler somut olarak mevcut!

ve bu şirketleri yetkililer bal gibi biliyorlar, eğer ilgili kurumlardan yetkili biri çıkıp da bunların nasıl piyasaya sürüldüğünü bilmiyoruz diyorsa zaafiyetini kabul etmiş olurki bu şerefli insanlar için istifa ile sonuçlanmalıdır..

çünkü resmi kayıtları tutulmayan toplu iğne bile satılamaz.

şahsen bu işin çok kârlı olduğunu sanmıyorum, bi tırıvırı tahmini 2-3 lira olsa kaç bin tane satacaklar ki adam gibi kâr elde edebilsinler ?

denetim boşluğunu ranttan ziyade aymazlığa yoruyorum.. Allah yetkililere akıl, fikir, biz amatör balıkçılara da sabır ihsan eylesin..

Son düzenleme: 6 Haziran 2011
  7. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    :mad: :mad: :mad:

8. Martin

Martin Mert

Favori Kamış:
    Dut sopası
    Bu öyle ithal edilen bişey değil. Ağ örme makinesinde küçük gözenekli 1 metre genişliğinde ayarlanıp misina ile örülüyor makaraya sarılıyor aslında bildiğimiz canlı yem ağı denebilir. Bu makaradanda kalıp çıkarılmış kurşunu basıp kesiliyor bu kadar basit bir şey uzaklarda aramaya gerek yok sorumlusunu. Problem şu ki balık malzemesi satan arkadaşlar sattıkları şeyi kullanmanın etik olup olmadığıyla ilgilenmiyor serpme de satılıyor herşey satılıyor jandarma kalkıpta balıkçı avı yapacağına huzur kaçıracağına av balık malzemeleri satan dükkanlara baskın yapması ceza kesmesi çok ama çok daha etkili sonuç verir.

9. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    Kesinlikle !!

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu tiriviri serpme gibi biseymi hakkinda video aradim bulamadim. Serpme nasi oluyo akarsuda görmustum bi video. Tiriviri da öyle biseyse vahim olmali kuçuk buyuk demeden kurutuyodur atildigi yeri :s

11. balım

balım yücel bal

Roy, tırıvırı çok daha tehlikeli suyun içerisinde koptugu zaman abartmıyorum yüzlerce balığın takılıp ölmesine sebep oluyor.