Bugün Gümüldür Özderden balıga cıktık katanımız Semih ile başladık muhabbete bu arada teknenin üstündeki misina aglar dikkatimi cekti Barbun agı oldugunu Ögrendim birgün önce bu agları attıgını 2500 mt agın sadece 1500 mt cekebildiğine geri kalan kısmının kayalıklara takıldıgı için suda kaldını ögrendim Çok üzüldüm bu aglar TIRIVIDAN dahamı az zararlıki TIRIVIRI YASAK ama bu agların kullanımı serbes bu nasıl bir mantıktır
merhabalar poyraz arkadaşım.... zaten bu konu mantık götürmüyor sonrada bu işle ugraşan arkadaşlarımız ,biz amatörler aglanırız eski avlar,balıklar yok diye nedeni işte bunlar ,kirlilik,yasak av ,usulsüz avlanma vs,vs.... şuçu hep başkalarında ararız umarım bir gün gelir milletçe akıllanırız.. bir örnekte ben vereyim amatör balıkçılıkla ugraşan bir abimizin izmir bahçeler arasında yeri var orada küçük baş hayvanlar besliyor bir gün yanına ziyarete gittim oturup konuşurken bir tavugun sektigini,zorlandıgını gördüm ve hemen yanına gittim ne göreyim çürümüş kullanılamaz hale gelmiş misinaları bahçenin bir köşesine atmış hayvancagıztakılmış zor bela hayvanı bunlardan kurtardık işte size TIRIVIRİ.... birtek suların içindeki degil karada yaşayan hayvanlarada zararı var
balıkavı.net'i ziyaret eden tüm yetkili ve denetleyicileri tırıvırı konusunda göreve davet ediyorum.yasada kesinlikle yasaklanmasına rağmen bütün dere ve göl kenarlarında büyük-küçük herkesin elinde bir olta,ucunda da maalesef TIRIVIRI-PARAŞÜT her ne nalet şeyse işte o.jandarma ilgilenmiyor,tarım müdürlükleri ilgilenmiyor peki kim ilgilenecek.zaten balık yok olanıda tırıvırıya kurban ediyoruz.sonra.........................?
. Şeref Bey, Elbette haklısınız ve Burada bulunan herkez bu konu hakkında çok dolu... ama malesef kendimiz konuşup gene kendimiz dinliyoruz. Tek problem Tırıvırı da değil üstelik... Kimi kime şikayet edeceksiniz ? Ahh ah. Bugun Hürriyet gazetesinde Sayın BEKIR ÇOŞKUN 'un bir yazısını okudum. Sizler ile paylaşmak isterim : İşte durum bu : ( Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7755503.asp?yazarid=2&gid=61&sz=30388 ) Çığlık... AYILARI vurma kararı aldılar. Kararı alan Çevre ve Orman Bakanlığı. Bir de Bozcaada’nın kınalı kekliklerini vuracaklar. Karar yine Çevre ve Orman Bakanlığı’nın. Kimi açıkgöz firmalar yabancı avcıları getirip ülkemizdeki hayvanları büyük paralar karşılığında vurduruyorlar. İzin veren; Çevre ve Orman Bakanlığı... Çığlıkları duyan yok. * Çevre ve Orman Bakanlığı çevreyi ve ormanı korumak için kurulmamış mıdır? Ama öyle değil işte... Bu bakanlığın izni olmadan ne bir dalın kesilmesi, ne bir taşın yerinden kaldırılması, ne bir kazmanın vurulması olası... Bu bakanlık verdiği izinlerle, süregelen doğa yağmasının "yasal" olmasını sağlıyor. Koruması gerekenleri, yok etmeye yarayan bir devlet kuruluşu... - Belek ormanlarının kesilip golf sahası yapılması... - Acarkent faciası... - Kaz Dağları katliamı... - Tuz Gölü’nün yok oluşu... - Tam 72 gölün kurutulması... - Hasankeyf rezaleti... - Bergama yüz karası... - Boğaz ormanlarının taş-kömür ocaklarına verilmesi... - Yüzlerce güzelim koyun çirkin kooperatif evleri ile kaplanması... - Irmak ve nehirlerin boyalı akması... Say say bitmez... Tüm bu doğa katliamları, bu yağmalar, bu yok edişler ancak Çevre ve Orman Bakanlığı’nın izniyle olabiliyor. * Şimdi sıra ayıları ve keklikleri satmaya geldi. Dışardan getirilen zengin avcılara ayılar ve keklikler vurdurulacak, bu işi yapan turizm şirketleri ile kimi görevlilerin cepleri dolacak... Ve kimse o canlıların çığlıklarını duyamayacak... Kimin izin ve onayıyla?... Tabii ki Çevre ve Orman Bakanlığı’nın... Çevre ve Orman Bakanlığı diye bir kurum olmasaydı, belki bu işler bu kadar kolay olmayacaktı. Ama ne yazık ki bir Çevre ve Orman Bakanlığı var...
biz kendi cennetimizi cehenneme çevirmekte bir numarayız buradan nekadar da konuşsak boş ilk önce eğitim sonra insalık bunları öğrenmemiz gerekiyor ama düzelsede biz göremeyiz herhalde
Sevgili dostlarim egri oturup dogru konusalim. Yaklasik 8 aydir bu cok degerli siteye ve asagi yukari son 3 aydir dostlarimin dagildigi baska sitelere de yaziyorum.Konum amator balikciligin buyusu ve korunmasi ki burda doganin korunmasi ,cok onemli bir nosyon , acikca hissedilecegi gibi. .Bu sekiz aylik tecrubede, izlenimlerim sudur.. Balik ve amator balikcilikla ilgili gercekten cok kabiliyetli ve lider ruhlu insanlar var aramizda. Bunun otesinde asagi yukari bu sitelere yazan dostlarimin hemen hemen hepsi istisnasiz yuksek bir dogal yasami, Turk Amator Balikciligi ve kulturunu koruma kaygisi ile dolular ve bunu surekli paylasimlarinda dile getiriyorlar. Ancak tiriviri herkesin dilinde "no no" olmasina ragmen, tirivirinin konusuldugu paylasimlar, ornegin o arkadasimizin paylastigi oteki paylasimlarla karsilastirildiginda en siradan, baska konularda o gune kadar aldigi ilgiyi almamis gozukuyor.Inanin bu her yerde boyle.Sadece bir siteye ozgu degil. Bir diger konu da bu kadar elestirdigimiz bir konuda gercekci cozumleri bir turlu masa uzerine yatiramamiz.Sorumluluk alip, isbirligi yapabilirmiyiz? bunlari konusmamamiz. Mesala merak ediyorum, kacimiz son 1 senedir Amator olta balikciligini temsil eden bir dernek faliyeti icersinde olmayi dusundu?Kacimiz bu konuda aktif bir cabaya girdi? Kacimiz "Hic bir sey yapamasamda bir imzam, kayitlardaki varligim bu ask icin gercek bir farklilik yaratabilir" dedi. Sitemize gecesini gunduzunu veren degerli yoneticilerimiz ve modlarimiz icersinde boyle bir konuya ornek olmayi dusunen var mi? Bir dernege yada bir aksiyon gurubuna uye olan var mi?Varsa hali hazirda hedefler ve icraatlar nelerdir? Eger sikayet ettigimiz problemlerin cozumunde yoksak, problemin mi, cozumun mu bir parcasi oluruz? Kisaca sevgili dostlarim, haklarina sahip cikmadan , bir imzasini, varliginin sadece kucuk bir izini bile, "ben bunun degismesi yolunda aksiyona varim" deyip, gercekci calismalar icine giren derneklerden esirgersek nasil olacak kokten cozumler. Ben yapmasam, sen yapmasan, biz yapmasak kim ' bu is burda bitmeli" dediginde ardinda binlerce imza bulacak. Kim bu problemleri baris ve sag duyu icersinde modern toplumlarin cizgisi ve demokrat temsil duzenegi icersinde gercekci sonuclara kosturacak? Sevgili Dostlarim Curetkarligimi bagislayin.Ancak zaman uzulmeyle ve bu is boyle olmazla kaybedilmektedir. Birlesme ve sag duyuyla "bu problem benim" diyebilip, ayaga kalkanin sayisi ne yazik ki yok denecek kadar azdir. Kalplerindeki doga sevgisi ve amator balikciligimiz icin bir seyler yapalim cigligini en saf ve samimi sekilde bagirdigina inadigim siz dostlarimi derneklere cagiriyorum. Yeni dernekler kurulup bolunme yerine , mevcut derneklerden birinin secilerek, bolgenizde yoksa mevcut derneklerden birini bolgenizde faliyete acmayi hedefleyerek bu cabaya destek olalim. Basit bir senelik aidattan oteye (ki birkac paket sigara parasi bile oldugunu sanmiyorum) ekonomik hic bir yukumlulugu olmayan, ancak Ulkemiz amator balikciliginin yurt ici ve yurt disinda temsilinde ,varliginizin , tek bir uyelik kaydinizin cok buyuk deger ifade edecegi bu onurlu cabaya gonul vermenizi rica ediyorum. "Boyle gelmis , boyle gider" biz izin verdigimiz icin 'Boyle gelmis , boyle gider". Senede balik ve sosyal yasamimiz icin harcadigimiz paranin ve enerjinin 100 de 1 degil 1000de 1'i sadece bu degerli balik sitelerine yazip, tiriviri ve benzeri olumsuluklari kinayanlar tarafindan, bizler tarafindan derneklere kaydirilabilse,sadece derneklerimizden biri "benim 8bin uyem var' diyebilse inanin o gun dev bir adimim atildigi gundur. Dernekleselim dostlarim. Tiriviri bir semboldur.Aisbergin ucudur.Asil problem "Hayalet avcilik" denilen ve yukaridaki degerli paylasimla ve yorumlarla cok guzel islenmis olan, icine tirvirininda girdigi,ag ve misina parcalarinin dogal hayatta yarattigi luzumsuz katliamdir. Ulkemiz buyuk bir Ulke.Ancak zengin ve ekonomik problemlerini asabilmis bir Ulke degil ne yazik ki. Peki ekonomik problemlerini asmakta gucluk icersinde olan bir Millet, bir balik alacagim diye 10 baligin nedensizce katledilmesi ve hatta hedefi bile olmayan canlilari, goz gormezse gonul katlanirmis misali yok edilmesi musrifligine, goz yumabilir mi? Peki bu olurken Vatandastan kimse, sorumluluk almaya goz yummazsa , bu Vatandasin ucu kendine maddi, manevi dokunan Ulke problemlerinden sikayet etmeye hakki olabilir mi? Cozumun bir parcasi degilsek, problemin bir parcasiyiz. Onumuzdeki 10-15 yil Dunya Ulkelerinin icersinde en buyuk bombasi olanin degil, en buyuk endustrisi olanlarin da degil, dogal kaynaklarini ve rengini en saf koruyabilmis, bunlar icin gercekten bir seyler yapabilmis Ulkelerin halklarinin yuzleri gulecek. Madem Amator balikciyiz, madem problemi goruyoruz, artik 'Imzamla, sesimle, artik ben de varim." demenin zamani degil mi? En derin saygilarimla....
Problemin bir parçası olmamak için tırıvırı gördüğüm her yerde jandarmaya haber veriyorum.Ama ne gelen var ne gideeeen.