tırsi balığı

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Şevki Kuşçu tarafından paylaşıldı.

1. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

Tırsi balığı nasıl tutulur arkadaşlar bileniniz varmı?..özellikle üstadlardan cevap bekliyorum.

2. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Tekirdağ'da yaz aylarında belli zamanlarda istavrit çaparisi yaparken bolca tuttuğum oldu. Taze iken lezzetli bir balık fakat çok kılçıklı.

3. ozan

ozan Ozan

tek telli yeşil istavrit çaparisiyle tutulur. ince köstek şarttır.

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Özellikle tırsi yi hedeflemedim ama çaparilerime belirli saatlerde takılır sonra kesilir.Sardalya ya benzer.Kılçıklı fakat lezzetlidir.

5. kamil alkan

kamil alkan kamil

Üstad değilim ama, yeşil çapariye geldiğini biliyorum. Pek lezzetli bir balık değildir aslında.. yağlı olur...
    Geçende Vedat Abayoğlu Üstadın sayfasında bir yazını görmüştüm. Tekneyi suya indirebildinizmi? Jigging ve büyük balık üzerine tavsiye istemiştiniz yanılmıyorsan. beklediğiniz avı yapabildinizmi? raporları bekliyoruz. Ras gelsin...

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tirside aynı sardalya gibi, yağlı zamanında, mangal yapılırsa tadından yenmez diyorum, tabiki benim damak zevkime göre, kişilere göre tabiki değişebilir, ;)

7. Şevki Kuşçu

Şevki Kuşçu istanbul

Evet çok dikkatlisiniz)) malesef jigging konusunda sorularımıza cevap gelmedi. sağlık olsun .. kendi imkanlarımızla deneme yanılma yaparak öğrenicez artık :)
    geçen haftasonu müthiş bir lodos olduğu için çıkamadık, ama az sonra yola çıkıyoruz eğer bişeyler tutabilirsek raporu yayınlarız artık :)

Cevap yazıp yardımcı olan herkese teşekkürler.. iyi tatiller