TITANOS 5500 XSA 1S-ARB+1 BB

Konu, 'Makineler' kısmında eserli83 tarafından paylaşıldı.

1. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    shımano TITANOS 5500 XSA 1S-ARB+1 BB arkadaslar bu makıe hakkında bılgısı olanlar varmıdır olumlu olumsuz almayı dusunuyorum sızce nasıldır bılgı verebılırmısınız tesekurler.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Derlerki, kör atın kör alıcısı olurmuş.

Bu makine her ne kadar bir shimano olsada, elbette bir işe yarayacağı bir yer vardır.

Ama sen bu makineyi alıp, o yere mi gideceksin, başka yere mi, bunu bilmek lazım. Sen bunu alıp nereye gitmeyi, ne yapmayı düşünüyorsun?

Basitçe bu aletin rotor dişlisini tutan tek bir bilyası var ve rotor - makina kuplajı son derece zayıf. Bunu sağlayan bir aparat var, plastik bilezik gibi bir şey. Bu şey kolayca deforme oluyor ve makineni atışta kapanması, sarımda takılması, geri dönüşü kaçırması, gibi problemler nadiren ama kilitlenip kalma gibi problemler sıkça yaşanıyor.

Atışta iyicedir. Fakat sarımı hiç düzgün değildir. Ha, worm shaftlı olduğu için misinayı düzgün sarar ama koldan akıcılığı hissedemezsiniz. Diğer yandan sarma yüzüğünün altında plastik bir burç vardır ki, o da biraz yük altında su koyverme kapasitesine sahiptir.

Bu özelliklerle bu makul bir sazan makinesi olur. Avlağa gider atarsınız, 2 gün gelecek diye beklersiniz. Bir avda 3-4 kez ancak sarar ve atarsınız, belki bir kez de yükte çekersiniz. Bu durumda bu makine idare eder. Ama ben olsam o kadar parayı verir, bundan daha iyi netice verecek bir başka alet alırdım.

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Seiko'da dandik saat yapiyor bazen.

4. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oncelıkle cevap verdıgınız ıcın teşekkür ederım kor atın kor alıcısı olmayayım dıye herkese hıtaben bı sorıyım dedım zaten.ben fıyatları cok uçuk
    Olmayan bı shımano aradım.makınedende hiç anlamam açıkcası sadece hoşuma gıttı rakamı markası vs.Sizin tavsıye edıcegınız Makine varsa paylaşırsanız sevınırım benım yaptıgım standart seyler zaten balıkta câparı topla zargana cınekop lüfer tas balıkları eskınası karagözü standart dıp oltası bunlar yanı tekrar tesekurler bu arada telden yazdım hatam varsa özür dılerım.

5. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Iyı bıldıgımız markalarda kötü uretım kötü seri gosterıyor muhakkak.:)bende kötüyü bulmuşum demekki

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Size özel değil bu mesele. Ama olay şuradan başlıyor:

ben fıyatları cok uçuk Olmayan bı shımano aradım

Neden shimano arıyorsunuz ki? Siz önce makine arayın, shimano'yu bulursanız bu arayışın sonunda, onu alırsınız. Ama illa shimano bulacağım diyorsanız, shimano'nun sizi kazıklamasından daha doğal bir şey olamaz. Ha, shimano yerine istediğiniz herhangi bir markayı da koyabilirsiniz.

Bahsettiğiniz avlara bakarsak, çok farklı disiplinler. Bu durumda size en zor, en üç olana uygun bir makine bakmak lazım. Bu da surf makine ve kamış eder.

İyi bir surf kamış 150'den başlıyor ama, mantıklı olanlar 180 - 250 TL arası. Böyle bir kamış alırsanız, bunu besleyecek bir makine de, en azından 300 TL civarında olacaktır.

Yada biraz ortalama düşünebiliriz. 100 TL altında biraz bel ağrısı ve kas yapacak bir kamış alabilirsiniz. 100 TL gibi bir rakama da, Okuma Avenger gibi bir alet alırsınız. Sizi mutlu mesut bu avlara götürür getirir.

Bu ikisi arasında önce bir seçim yapmalısınız. minimum 500, kabaca 600 TL bir bütçe ile surf takım işine bakabilirsiniz. Yada 200 - 300 TL gibi bir rakamla, makul surf ve diğer işleri yapacak orta karar bir takım düşünebilirsiniz. Her ikiside, bahsettiğiniz balıkları haydi haydi tutar, sorun olmaz.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eser, emin ol ki, Shimano'nın kötü üretim serisi, iyi üretim serisinden çok daha fazla. bizim buralarda, koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi denirmiş vakası oldu biraz. Ama ithlata kolay olunca geçen dönem, bolca koyun doldu ortalık, artık Shimano'yu aratmayacak bir sürü şey ortada. Ha, shimano belki gene en iyi seçenek olabilir, bütçe vs. durumuna bakınca ama, bu durum her zaman, her durumda değikl, belli bazı durumlarda söz konusu olabiliyor ancak. Mesela, uzağa atıcam diyor, stella'ya verecek parayı hiç düşünmüyorsanız gibi.

8. büyükçolpan

büyükçolpan Hamdi

Favori Kamış:
    shımano nexave shimano speedmaster
    Favori Makine:
    shımano titanos 5500 xsa
    En İyi Avı:
    lüfer 38 cm
    ben bu makinayı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum hemde ne kullanıyorum vur kır parçala hesabı ama gel gelelım tık demedi.Bende çok uzun zamanlar araştırdım ıyı kanaatine varmıştım arkadaşlar benden daha tecrübeliler daha farklı bılgılere sahıp olabılırler ama tıtanos Ultegra 5500 un 1 bilyeli olanıdır bilye hariç bütün donanım aynıdır ben çok memnunum tavsıye ederim.

9. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    bu makineyi DENİZ BİLİMCİ rumuzlu hasan abi kullanıyor.

3 senedir ben kendisinde görüyorum tık dediğini duymadım.
    ama yinede ona sorun bence.
    shimano tek bilye makine okuma 5 bilyeliden iyidir bence.

10. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    surk kamısım var benım. yabomax marka kamısımla alakalı hıc sıkıntım yok. cok memnunum makıne olarakta bır kactane makınem var aslında ama cok agırlar tam randıman alıcagım makıne benım aradıgım on oncelıklı ıstedıgım sey makıneın hafıf olması hafıf olan kamısımı agırlastırmaması sonrasında serılıgı vs mitchell avosurf kamıslarada şimdi netten baktım onlarda guzeller kısık balıkcıda markanın kamıslarına bakmıstım yabomax almıstım baska bı dukkandan şimdi de kararsız kaldım menunum dıyenlerde var kullanan rakam olarakta daha uygun mitcheell avo olabılilir tabi olmaz dıye bırsey yok yarın fırsat bulursam bı bakıcam ıkısınıde tesekkur ederım:)

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kamışın üzerinde yabomax yazıyorsa, bence senin bir kamışın yok idk

Surf işinde, makinenin cidden abartılı (2 kg mesela) bir ağırlığı yoksa, ağırlık gibi bir sorun olmaz. Elinde 3.50 metre bir kaldıraç var. Uzundaki bir gramlık yük, sana 100gr olarak etkiyor, 50gr kurşun zaten kafadan 5 kg oluyor. O makinenin 400 yada 650 gr arası olması inan hiç önemli değil.

Sana ağır gelen aslen kamış. Sapın ucuna 150 - 200 gr bir kurşun koyarsan kapağını açıp biraz rahatlarsın. Ama dengesiz bir kamışı, ne yapsan ıslah edemezsin. Bu kamış seni yorar.

En kral makine Avo surf değil ama, şu an ortada gezen bir sürü shimano'yu suya götürür, susuz getirir. Daha iyileri de var, biraz daha para verirsen. Ki, Titanos parası verirsen, Ultegra'yı 5'e katlayacak bir makine alabilirsin rahatça, bu gibi markalardan.

Daiwa'ya bakma pek, 350 TL onun kapısını açman. ama o kapıdan içerde pek rahat edersin genellikle, o ayrı mesele.

12. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yabomaxtan daha ıyı kamıslar vardır elbette ama rakamı cercevısınde ıyı bır kamıs ben 3 seneye yakındır bu kamısı kullanıyorum atarı olsun hafıflıgı olsun memnunum mıtchelin bır modelı ıle arasında kalmıstım ıkısınınde 200 lıra fıyatı vardı 150 ye yabomaxa karar vermıstım pısman olmadım hıc şuanda zaten onu alıcak durumumda sıkıntılı ama makıne almam sart avo surf hosuma gıtti peki bu avo surf lerin 70 leri 80 leri 8000 leri var ne farklılkları var baktım ama netten acıklama ayrıntılarını goremedım yardımcı olurmusun en ıdaeli benım ıcın hangısı olabılır?

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Paranın yettiği en büyüğünü düşünebilirsin. Ha, seçeneklerin bu kadar değil, daha bir sürü makine var. Etrafına baktığında, koca bir yağmur ormanı gibi, her yerden bitiyor boy boy gayet hoş makineler, bunu görürsün.

Elindeki makinalar ne bu arada?

14. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bannax 4000 var aldım ama hıc kullanamadım cok agır geldı harbor var ıkı tane bırısı cok eskı arıazlıda zaten dıgerı suan kullandıgım makıne ama ne modellerı bılmıyorum suan kulladıgımı 80 lıraya almıstım gecen sene 2 3 tane de dandık ucuz makıeler var sımdı benım 250 300 lıra bı butcem var avo surf 7000 hosuma gıttı ne dersın olurmu?

15. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aynen bıraz bakıyım dedım dunyanın makınesıne ulastım kafam karıstı ama avo surf 7000 ı begendım fıyatıda ucuk degıl nakıt 160 lıraya buldum bı sıtede kadıkoydeymıs yerleri ama 250 300 de verebılırım suna bak dersen onada bakarım:)

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Eser, anladığımzı kadarıyla, başına dert açmayacak, orta halli, her işe koşulabilecek, tangır tungura gelecek bir makine aryırosun. Kartal sahilde kayalıklarda kamışı diktin, sağlam vurdu/esti devrildi, küüüt diye makina kayaya vurunca, için cızzzz etmesin istiyorsun. Ha diyelim kırılsa bile, yenisini ertesi gün alabilmek olası olsun tabi di mi, boş kalmaktansa, sezonun en fırfırlı zamanında?

O zaman bence bu makineler ideal. 160'a alırsın, bir sürü de tasarruf etmiş olursun.

17. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abı guzel ozetlemıssın ama bak bısey daha dedım 300 de verebılırım varsa bak suda dedıgın onada bakarım bılıyosun ben shımano bakıyordum ama oyle bı sorunum yok o olsun ılla dıye sız avo surf u dedınız bende ona yoneldım cok yardımcı oldun serdar abi eksik olma tesekkur ederım bugun bu ısı bıtırıcem son tavsıyelerını alabılırmıyım abı?

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Benim söylemem değil sevgili Eser. Ben sana 300 TL'ye de makine bulurum, evet, bu avo surf'ten biraz da iyi olur. Ama senin elindeki donanım, o daha iyi olan yönelri hizmete alacak donanım değil. Sen desenki, italcanna kamışım var vs. o zaman daha iyi, daha üstün bir şeylere bakmakta mantık olur.

Sendeki kamış ve kullanım alışkanlığına göre bu makina ideal, optimum bir seçim olur. 300 TL'lik makineyi, gene 200 TL'lik (en azından) bir kamışa takmalısın ki, farkı farkettirebilsin.

Sana bir püf noktası daha söylemek isterim. Kamışın dibinde, yani sapın dibinde bir kapak olur. O kapağı aç, oraya 100, 125, 150 gr. neyse bir kurşun koy. Ama biraz köpükle filan iyice sıkıştır, gezinmesin. Çok garip bir şekilde kamışın ve makinenin birden hafiflediğini görürsün. Doğru ağırlık için, makinenin oradan tut tek elinle, kamışın ucu havaya doğru gitmeye başlayacak şekilde, dibine ağırlık ekle.

19. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :) alla alla denıycem abı mutlaka.bahsettıgın kamıslar cok guzel ve bıraz fıyatlı ama guzel kamıslar ama benım kamısımda 200 lıra be serdar abı suan en son uretımı yobamaxın posion serisi 400 grm atarlı atamasada:D sogutma benı kamısımdan:) ama evet eldekı malzememde bu ama belkı durumum olunca bır kamısta alabılırım makınem saglam olsun ıstıyorum serı sarsın hafıf olsun benımseyım ıstıyorum cok mu sey ıstıyorum:)

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bildiğim kadarıyla Üsküdar'da birileri yapıyordu o kamışları. Rivayete göre elemanın biri şöyle diyormuş:

- Şevket abi, bu kamışa ne diyelim?
    + Hede diyelim abi.
    - Ya kaç gram atar yazalım?
    + İki yüz desek, yok yok bir sürü 200 atar kamış var, daha iyi "atmamız" lazım, 400 yaz sen, 400 iyi iyi...
    - Dru hüsnü abiyi arayım bir de.. Alo, abi, bu yeni kamışa kaç para diyeceğiz? 200 mü, tamam, haklısın valla, ucuz desek, herkes kıllanır, kallavi bir fiyat diyelimde millet tamam desin, yazıyorum abi, yolluyorum baskıya..

Hani belki abartılır da, bu kadar değil. 200 TL çok o kamışa.