selamlar ikisi arasında kararsız kaldım. ağırlıkları aynı fiyatları yakın ama arada 1.8 bg lik bir farkla tohatsu önde yamaha nın kalitesi artısı zaten biliyorsunuz siz olsanız hangisini seçersiniz?
9.8 Tohatsu daha seri , daha güçlü ve bu gerçek fakat bir gerçek daha var ki !! denizlerin Mercedes'inin Honda , BMW'sinin de Yamaha olduğu !. Ben Yamaha derim ve tavsiye ederim.
ikiside yapilagelmis en muhtesem makinalardandir, ancak katilmadigim nokta yamahanin tohatsu markasinin ustune cikmasi....tohatsu ki ilk distan takma motoru yapan firmadir, devaminda bircok ilkin oncusudur.....ilk dizel distan takma motorun oncularindendir ayriyeten gelistirdigi TLDI teknolojisi ile 4 zamanlidan az yakan 2 zamanli motorlar ureterek bir devrim daha yapmistir.....herseye ragmen servis avantajindan dolayi tavsiyem yamaha.....ama gonlum tohatsu diyor
yıllar önce yamaha ile sorunlar yaşadık. bir türlü çözülememişti. o yüzden çekiniyorum. yine de almışsınız hayırlı olsun.
yaklaşık bir yıl önce sıfır tohatsu 9.8 aldım almadan acaba kötü dür diye düşündüm ama gerçekten çok verimli motor gps ile ölçüm ile 320 bot ta 3 kişi artı yükler ile tam gaz 17,5mph (30 km )hız a kdr çıkıyor ve 10 km lik mesafede toplam 2 litre benzin yakmadı
Sizce yakıt tüketimi hangisinin daha azdır =? bende bu aralar bu iki motor arasında gidip geliyorum.. Yardımcı olursanız sevinirim...
Tohatsu eşdeğeri 9.8 169cc Parsun tüketimi max 4.3 lt/h Parsun Tohatsu makine Yamaha kuyruk kopyasıdır. Yamaha 8 165 cc max. 4.5 lt/h
Fuardaki yetkiliye aynı soruyu sordum, Tohatsu mu Yamaha mı? diye. Abi dedi öyle bir soru sordun ki, Çin mi Japon mu gibi bişey dedi. Yamaha'yı öve öve bitiremedi, neredeyse Honda'ya eşdeğer tuttu.
Yamaha'dan şaşmamak lazım aslında ama fiyatlar kafa karıştırıyor. Peki suziki mi yamaha mı 4 zamanı 6Hp ikisi de.
Tabii ki Yamaha, daha önce parsun almaya karar vermiştim ama yamahayı fuarda görünce parsunun papucunu dama attım.