Merhaba botlarla ilgili araştırma yaparken Tohatsu botları gördüm. hatta hepsiburada sitesinde de satılıyor. ancak tohatsu resmi sitesinde bu ürüne rastlamadım. tohatsu marine adında başka bir sitede var. bu botların Tohatsu motorları gibi japon üretimi olduğu konusunda soru işaretlerim var. bu konuda bilgisi olan var mı?
Tohatsu botları Bauhaus da inceledim.Kalitesi iyi.Fakat gereksiz yere pahalı. Bu arada markası ne olursa olsun artık çin menşei olmadan üretilen botlar yok gibi.Çin olayına fazlaca takılmayın.
evet senle konuşmamızda anlamıştım bu yöndeki eleştirini japonlar da bot üretmeye mi başladı merak ettim sadece
bu arada haftasonu fuar var arkadaşlar. bot ve motor almak üzere olanlara duyurulur http://www.boatshop.com.tr/tr/
Bende bu ay içinde bot alıcam ama büyük ihtimalle tercihimi kolibri'den yana kullanırım çok iyi markalarla karşılaştırdığında kolibri'nin ne kadar sağlam olduğunu görüceksiniz.1200 denye ve çok sağlam. tohatsu'ya okadar para deymez....tabi benim fikrim...
Abisi kolibriyi kullandım.Gerçekten kaliteli fakat o paraya kolibri kalitesinde olan yarı fiyatına botlar var. Ayrıca kolibri bot tahta taban fakat tahtası çok ağır.En olarak diğer botlardan daha geniş, tahtaları diğer botlar gibi su kontroplağına benzemiyor.Resmen mobilya gibi.Diğer botların tahta tabanlarının toplam ağırlığı tahminen 4-6 Kg arası dır.Ama kolibrinin tahtalarının ağırlığı nerden baksanız 12 Kg civarı.Buda bota hem gereksiz ağırlık yapıyor hemde taşıması arabaya sığdırması diğerlerine göre zordur.Dediğim gibi botların eni geniş.Tahtalarıda geniş oluyor.Su kontroplağı gibi hafif ve suya karşı dayanıklı olmadığı görüşündeyim. Ben aldığım botları bir seneden uzun kullanmadığım için ileride tahtalar açılır vs.diyemiyorum ama bana öyle bir izlenim verdi. Etinin kalınlığına diyeceğim yok.Kalitesi çok iyi.Ama artı ve eksileri göz önüne almak lazım. Kolibri ile çekilmiş resimlerim var elimde bakıyorum gerçekten çok enli bir bot. Ağrılığı dolayısı ile de motora gereksiz yük bindiriyor.
Selam Barış, tavsiye ve yorumların için teşekkürler. senle konuştuğumuzda glensun lar için çok renkli demiştim. sen de "zodiac da renkli onu da mı beğenmeyeceksin demiştin " Zodiac 3.40 aldım hayırlısı. umarım pişman olmam.
Hayırlısı zodiak 3,40 aldığına göre paran gani Motor ne alacaksın.Zodiak'a yakışanı Yamahadır bilesin. 3,40 zodiak bota 9,9 dan aşağısı kurtarmaz.
Hayırlı olsun.Ama 3,40 bota 15 Hp fazla olmuş.Taşıma sıkıntısı çekebilirsin. Fakat ileride tekne veya daha büyük bir bot için fena da sayılmaz. Artı yamaha almışsın.Tekrardan hayırlı olsun.
iyidir iyidir heleki benim takimin yaninda balsekerdir.....guya tecrubeliyiz ya fiber taban aldik.....310 bot 350 bot agirliginda oldu.....arkayada cigerli olsun diye 4 zamanli tercih ettik nooldu, 15 bg motor 40 bg gibi....yerinden kalkmiyo.....310 boy isimi goruyo, sisme tabanlisi 30 kusur kilo, bide arkasina 2 zamanli 9.8 alaydim tuy gibi.....su an bile inerdim suya sozun ozu sizi yorsa yorsa bot biraz yorar, 15 bg iki zamanli yamaha sirtta tasinir.....botada teker taktinizmi tamamdir.....tekrar hayirli olsun.....
teşekkürler. evet aslında niyetim 310 bot ve 8hp yamaha almaktı. taşımada kolaylık olsun diye ancak uygun ve temiz ikinci el takım bulunca kaçırmadım. botu ilk defa dün akşam kurdum. hayatımda ilk bot kuruşum. internetten filan defalarca seyretmiştim. resmen geberdim aslında yoran kısım sadece tahtaları sabitleyen uzun çubukların takılmasıydı. o çok oyaladı. en sonunda botun altına kürekleri koyarak hallettim. diğerleri kolaydı. sonraki seferlerde alıştıkça daha kolay olacağından eminim. ilk dalış yaptığım günler geldi aklıma. elbise, bc, maske, ağırlık derken suya ininceye kadar bitiyorduk. şimdi sohbet ederken bir bakıyoruz sudayız bu arada 19 mayısta kaş da dalıyorum o taraflarda dalan var mı başka
anlatım için teşekkürler deneyeceğim video yu da bekliyorum ayrıca. bence çoğu arkadaş için faydalı olacaktır. şimdilik ayak ile şişiriyorum. ama pompa işini de bir şekilde halledeceğim. deneyip sizlerle paylaşacağım buradan.
bu videodaki gibi aslında değil mi? ben de buna bakarak yapmıştım akşam http://www.youtube.com/watch?v=Eiul1KC7KRs
Hay Allah razı olsun. Aynen öyle işte. Tabi bunu tecrübe ile edindim. Hiç aklıma gelmedi videolarda aramak. Kendi videomu çeksemde senin paylaştığından farklı olmayacak. Dikkat etti isen ayni anlatmak istediğim gibi. Pompa konusuna gelince, hava üfleme aletleri var.Bilgisayar temizlemek için kullanılıyor veya başkaca işler için. Bunlardan 500w olanları 60 TL ye kadar düştü sanırım. Bunlardan alıp, çakmak girişinden 220V elde edebilen converter(dönüştürücü) de alırsan bu iş bitmiştir. Çakmaktan dönüştürücü sayesinde 220 elde edersin.Prizine de üfleme aletini takarsan 500w lık güç o botu 2 dk da şişirir. Ya da aküden beslenen kompresörler var. Fiyatları 250TL civarı. Aüden kıskaçları sayesinde güç alıp direkt şişirebiliyorsun. Bence bunlar daha mantıklı. Fakat sana tavsiyem her şeyden önce kesinlikle arkaya tekerlek tak.Fiyatı 170-220TL arası. Bana dua edeceksin.