Merhabalar,tohatsu 9.8 4 zamanlı motor aldığımı daha önceden söylemiştim.Şimdi farklı bir sorum var.Daha suya indirmek nasip olmadı ramazandan dolayı.Kullanma kılavuzunda ayrıntılı rodaj süreleri vermişler ilk 10dakika rölantide boşta çalışma 1-3saat arası çeyrek gaz,sonra yarım gaz,en son 10 saat sonrası tam gaz yazmışlar.Gelgelelim benim sorunuma,ben motoru Kemerde aldım.ilk çalıştırmayı mercury servisi yapmıştı tohatsu servisiyle ortak çalışıyormuş.Ordaki adama rodaj süresini sorunca 1lt benzin bitirinceye kadar tam gaz verme verirsende 30 sn 1dkyı geçmesin kafi demişti.Ben şimdi kılavuza mı inanıcam bu adama mı?Ayrıca adam ilk çalıştırmayı yapınca o ilk 10dakkalık rölanti boşta çalıştırma yerine çalıştırır çalıştırmaz gaz vermişti.İlerde sorun yapar mı acaba bu adamın yaptığı?Şimdiden teşekkürler.
olmaz bişey,bir kaç kere kullan,yarım gazı geçme yeter.öyle motormu olurmuş,10 dakka rolanti,çeyrek gaz maz,etmi satcaz kedimi kovalıyacaz Rodajını yapıpta satsınlar o zaman,benzin orda ucuz yakcağı benzin 30 lira Sen on saatte yağını değiştir,fazla zorlama yeter.
Adamlar 30 -40 milyara otomobil satıyor, 100 liralık park sensörünü takmıyor v.s. v.s. Ben olsam kullanma talimatını uygulardım.
Uyucam hocam mutlaka da benim korkum adam direk calistirdi gaz verdi falan.Kilavuzda ilk 10dk rolanti diyordu.insan o kadar para verip alinca biraz ustune dusuyor iste
Tohatsu bugüne kadar kullandığım5.motorumdur. Ben bırakın sendeki hassasiyeti,nerdeyse nerde trak orada bırak diyecek kadar motorlarımı zorlayan birisiyimdir. Net söyleyimki,Tohatsu kadar meşakkate dayanıklı,üstelikgayet az yakan bir motor kullanmadım. Gönül rahatlığıyla kullan.Sadece tam gaz olayına dikkat et zorlamamaya gayret et asla seni yüzüstü bırakmayacak senelerce rahatca kullanacaksın. Sevgiler
Bak, sağ olsunlar Fatih Abi ve Vedat Abi gönlüne su serpmişler. Biz 50- 100 liralık kamışa, makineye bakıyoruz. Senin böyle yapman gayet normal... Hayırlı, bol trofeli avlarda kullanmak nasip olsun.
ilk 10 saat yarım gazı geçme ben 1 depo bitirene kadar geçmedim, aynı motor bende var çok memnunum maşallahı var.