TOKAT-Almus Barajı Sazan Avı Hakkında

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında acemi_balıkcı tarafından paylaşıldı.

1. acemi_balıkcı

acemi_balıkcı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    daha yenıyım :)

Merhabalar balıkavı.net sakinleri. Sitede tokatlı var mı bilmiyorum ama Almus barajında Sazan yakalamak için boili yem kullanan ve verim alan var mı? Mağlum boiliye her sazan gelmiyor bu bölgede hiç deneyen oldumu veya da hangi tür yem kullanıyor ya da hazırlıyorsunuz? Küspe yasaklandı ama halaa kullanılıyor fakat yasaklanmış olan bu av aracını ben kullanmak istemiyorum. Barajımızın güzelliği açısından da bi resim koyayım dedim beğenirsiniz inşallah...!!! :)

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    görüntü 10 numara göllerde genelde solucan kullanılır

3. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Merhaba,Almusta sazan mısıra vurduğundan sarı renkli boili ve boncukla avlanabilirsiniz.Ancak artık eskisi gibi sazan kalmadığını söylemek isterim,ufak tfek,kiloluk balıklar alabilirsiniz..

4. acemi_balıkcı

acemi_balıkcı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Valla aynen kardeşim büyük sazan bulmak gerçekten zor artık. Mısırla denedim ama o günü boş dönüp alay konusu oldum :) Ekmekle kiloluk sazan geldi ama mısırda tık yok. Ama boili deniycem rengide dediğin gibi sarı alcam. Soruyorum avlananlara boiliyi bilmiyorlar bile :) Görmedimde avlanan bi sorayım dedim bende... Bilgi için saolun... ;)

5. acemi_balıkcı

acemi_balıkcı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Gölümüz güzeldir koskaca hidroelektrik santral var :) Solucan yemlerim arasında var ama boili kullanan görmedim hiç barajda... İlginiz için tskler...

6. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    O Evde Oturmak güzel Olurdu:d

7. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    Sana tavsiyem biraz mısır unu ile unu karıştır içerisine marketlerde satılan hazır toz vanilya kat balıkçılarda bulabileceğin kuzu küspesi diye bir yem var onuda kattıktan sonra aktardan alabileceğin kuru ot şeklinde anason al bunları bir kapta su ile karıştırıp hamur yap yakalamamak gibi bir şansın yok denecek kadar az olur üşenme bu karışımı yap banada bi dua edip yakaldıklarını paylaş yeter.

8. KaramKaram

KaramKaram Ahmet

Boili yerine iri taneli mısırla daha iyi verim alabilirsin. Ama oranın oltacıları genelde preslenmiş mısır küspesi kullanır. Şu vidalı plastikli olandan değil. Misina ile yapılan kemente sıkıştırıp atarlar. Ve balıkta genel olarak buna alışkındır. ve son olarak tavsiyem derin yerlere gitsen bile orada oltanı atabildiğin kadar uzağa atmalısın. O zaman iyi balık yakalarsın. Bir Almuslu olarak tavsiyem.