Arkadaşlar internette gezinirken basketbol topu ağzına sıkışmış bir yayın fotoğrafı gördüm, hemen paylaşayım dedim. Daha önce paylaşıldı ise affola. Bu kadar da iştah olur mu? Kaynak: google görsellerden rastgele .
Demek ki bu balığın koku duyusu çok zayıf. Plastiğin kokusunu bile anlayamamış (Hâlbuki yıllarca sigara içip bıraktıktan sonra ben bile plastiğin kokusunu bir metreden anlarım.). Bundan hareketle "Yayın avında koku değil, görüntü ve sessizlik önemlidir" denebilir diye düşünüyorum.
Balığa yazık olmuş derken konunun linkini buldum. http://www.habervitrini.com/fotogaleri.asp?hfoto=374274&gfoto=&pn=0#foto
Yayın, bıyıklarına takılan herşeyi içeri atar. Ben hiç sevmem yayını.. Nedenmi, enson cerrahi müdahalemizde bir adet yaklaşık 40 numara topuğuna basılmış bir kösele ayakkabı, çeşitli mahlukatlar, yaklaşık 8x20 cm civarı tahta parçası ve birsürü birşey.....
Kediyi nasıl yiyor? Oltaya kedi takanlar mı var yoksa? Hadi fare, civciv filan takan insan kılıklılar var ama kediyi de takıyorlarsa buna bir dur demek lazım..!
Bence hayvan ölüyor o topu almış almasına ağızına fakat diş yapısından çırpındıkça daha iyi oturmuş baksanıza hayvancağız fok balığı gibi nasıl da durmuş biri gelse de şunu ağızımdan alıp derin bir nefes alsam der gibi küçüklüğümde hatırlıyorum komşumuzun bir hindileri vardı biri neredense uzun bir sivri biber yutmuş ve biberin sapı çengel gibi hayvanın gagasının kenarına takılmış nefes borusuna kadar uzanan biberi ne yutabiliyor nede dışarı çıkarabiliyordu bizde hayvana bak nasıl değişik oyunlar yapıyor dans sediyor diye şaşırmıştık hızlı hareketler yaptığından kimse birşey anlamamıştı tahmin edememişti anca gercek zavallı hayvan boğulduğunda meydana çıktı fok balığığı yada yunus mu bu top oynasın
haberin 4. ve 5. resimlerinde topu ağzında patlatmış ve yaşlı amca topu balığın ağzından alıyorken görüntüleniyor endişelenicek bişey yok yani
bu balık boşuna gecelerin hakimi ünvanını almıyor tatlı sularda barut sezmiyor ne denk gelirse hücum yenirmi yenmezmi diye düşünmüyor suyun icinde gördügü herşeyi yenecek birşey zannediyor. balıgın mantığıyla bakarsak olaya balık haklı yenmeyecek nesnenin suda ne işi var.balıkta haklı büyük yayın yakalayacaksan kırmızı top takacam bundan sonra. kırızı topu ince fileye koyacam fileyide ana misinaya monte edecem atacam taktigi oğrendigim iyi oldu)
Muharrem bey merhaba, Sandığınızın tam tersine Yayın balığı mükemmel koku alan, ancak görme yeteneği oldukça zayıf bir hayvandır. Avda sessizlik konusunda ise bence tamamiyle haklısınız. Hatta diğer balıkların avındaki sessizlikten de daha sessiz olunması gerekiyor. Yayının o meşhur kaytan bıyıkları her türlü titreşimi algılamasını sağlar.Bu sayede de görme yeteneği yazıf olsa da (gözleri de vücuduna kıyasla çok küçüktür) titreşimleri algılaması sayesinde, aynı yarasalar gibi avını bulur ve avlar. Olay ise çok fazlasıyla ilginç. Ben de aşağıdaki karikatürü çizen kişinin yardımıyla konuya az daha espiri katayım.