TOPLU AV GÜNCESİ

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında vayacon tarafından paylaşıldı.

1. vayacon

vayacon Gürel

Merhaba arkadaşlar, bayramdan bugüne yaptığım çeşitli avlar olmasına rağmen raporlama fırsatı bulamamıştım. Bu gün fırsat bulup sizlerle paylaşmak istedim.

Spin avı talihsiz zamanlama : Bayramın 2.yada 3.günü memleketim Örendeydik. Yağmur akşamdan beri yağıyordu. Öğlen hafifleyip durunca tam zamanı deyip evimize 5 dk yürüme mesafesindeki avlağa oğlumu da alarak gitme niyetindeyken üst komşuların bayramlaşma ziyaretiyle kapı çaldı. Hoş beş muhabbet derken aradan 2 saat geçti ve yolcu ettik. Tabi bizde arkalarından doğru avlağa. Deniz kenarına geldiğimde milletin biraz ağırca çanta ve kovalarıyla avdan döndüğünü hafif yatık omuzlarından anlayabiliyordum. Mendireğin en ucunda oğlumla yerimizi alarak başladık at çek yapmaya. Deniz tam bir çamur deryası. Ortam levreğin sevdiği gibi. Sadece saat av için pek uygun değil 14.00. Amaç biraz da oğlanı eğitmek... Yanımdaki arkadaşa nasıl gidiyor babında laf attım. Arkadaş “bundan iki saat evvel bir akın geldi atan herkes 3-5 tane levrek aldı, bende yoruldum artık dönücem “ deyince benim makus talihim devreye girmişti. Sonra arkadaş toparlanırken çantasındaki levrekleri battal boy poşete aktarırken nasıl bir akını kaçırdığımı ve avdan dönen arkadaşların omuzlarının düşüklüğünün sebebini anladım :) Sonrasında biraz at çek antrenmanı, bir takip alarak avı bıraktık. Aşağıda videoda özellikle denizin ve tatlı suyun birleştiği noktayı göstermek istedim. umarım yükleyebilmişimdir.

Video
    http://youtu.be/s-4BGaLFYss

Bayram dönüşü İzmir Aliağa Tekne avı: Bayram dönüşü tecrübemin ve talihimin az olduğu spin avından, çocukluğumdan beri uğraştığım tekne avında buldum kendimi. Sanki millet bugünü bekliyormuş gibi ilk kez bu kadar çok tekne görüyordum etrafta. Balık nazlı, hedef kırmızılar. Durduğumuz yere sardalya ve mamun indiriyorum. Derinlik 35-40 mt civarı.Bekle bekle… Tam arkadaşım mırıldanırken ilk mercanı alıyoruz. Genelde aşağıda izmarit, gopez olduğunda büyük balık almamızı engelliyor. O gün sanki ders zili çalmış hepsi derstelerdi. Meydan abilerine kalmıştı. Sadece birkaç iri mercan alarak avı bitirdik.

Uploaded with ImageShack.us

Yeni bir tekne avı : Bir önceki tekne avı sakin geçmiş ama güzel balıklarla tamamlanmıştı. Bu avda aşağısı izmarit, erkek mercan kaynıyor. Arada biraz izin verse orta halli mercanlar alıyoruz. Derinlik 45-50 Mt. Kullandığım takımı izmarit için uygun büyüklükteki iğnelerle değiştiriyorum. Yaklaşık 2 kişi 3 kg ye yakın İzmarit seçtikten sonra sistemi değiştiriyorum. 1 no chinu iğnelerle sadece tekli takımı mercan için aşağıya indiriyorum. Ona bile musallat olsalarda aradan birkaç iyi mercan alabildiğime duacı oldum. Teknede yorulunca biraz dinlenirken, aklıma İstanbul’dan getirdiğim çapariler geldi. Sonra birini aşağıya saldım. İzmaritler ve gopezler ince istavrit takımı olduğu için alttaki iğnelere atladılar. Sonra beklediğim ağırlık geldi. Takımı uskumru bastı. Takımın kaldırmayacağını biliyordum. 10 lu takımda kopan 4 iğne saydım, 4 iğne de dolu geldi. Uskumrular azmandı. Derken bu bize yeter deyip avı sonlandırdık.

Tekne avı Lidakiler: Bu av son zamanlarda geçirdiğim en zevkli avlardandı. Bir balıkçı abimin davetiyle teknesine konuk oldum. Sabah gelirken sade 2 kg sardalya bir de kendini getir yeter dedi. Gittim gördüm, döndüm. Verebileceğim en önemli bilgiler: 0,50 misinalı tek iğneli gezer el oltası, fırdöndü
    sonra 0,30 florocarbon 20 cm misina ve chinu 1 no iğne. Kurşun 50 gr. . Teknik: Dibe yatır bekle. Tetikte ol, çipuranın nazik vuruşunu hisset, tasmayı en az iki üç kulaç vur. Sonrasında tekneye gelene kadar o hazzı yaşa. 20 cm üstüne dikkat ederek aldığımız yeterli balık tan sonra yağmur ve fırtına bize dönmemiz gerektiğini hatırlattı.

Kalamar nire Levrek nire : Bu da kalamar niyetiyle çıkıp yakaladığım levrek. Kovada biraz inceleme araştırma yapıp oynadıktan sonra suya iade ettim. Tabi abilerinin gelmesi sözünü alarak. Bundan sonra her levrek avına kalamar niyetiyle çıkıcam :laughing:

herkeze sevgi ve selamlarımla.

2. arifengin

arifengin Arif

Abi cok iyi yaa tebrikler .

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Vaaayyyy Gürel, harika avlar yapmışsın.
    Ne güzel okuyordum ki bitiverdi. Keşke 3-5 güzel av daha geçireydin. :)
    Aklım kaçırdığın akında kaldı. Ben olsam eve dönünce, gelen o misafirlerin evini basardım. :(:(:( :D

Meraktan aldığım çaparileri hiç kullanmadım ama bana cesaret veriyorsun. Bir daha tekne avı yaparsam kullanacağım. :)

Bu arada sanırım ilk atçek levreğini yakalamışsın. Tebrik eder, devamını dilerim. :)

Nice güzel avlar dilerim. :D:D:D (Bu arada çok güzel raporlamışsın, sık yaz lütfen :D)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrikler...Abi biz de acaba balık işlerini bırakıp bebek bakıcılığı diploması mı aldın diyorduk ki raporunu gördük :) Çok güzel avlar geçirmişsin abi, nice güzellerini dilerim senin için. Çocuğu azcık büyüt de bi gece çıkalım at-çek için. Görüşmek üzere...

5. vayacon

vayacon Gürel

Arif tesekkur ederim.

6. vayacon

vayacon Gürel

Teşekkürler Volkan. O akinda baliga terlik atsan yakalarmissin o derece yani :) Ama kısmet işte.
    İlk levregi aldik ama havalar bi türlü soğumadı. Bekliyoruz. Bu avlar dışında da tekne avlarım oldu. Bu sene mercan bol. Yada bana öyle denk geldi :)
    Bi ara kendim capari yapmayi düşünüyorum. Sana da bı takım ayarlarim.
    Görüşmek üzere.

7. vayacon

vayacon Gürel

Sevgili Yasin gerçekten özledim sizi. Benim durumlar yavas yavaş sahalara dönme aşamasında. Size de güzel avlar nasip olsun. Görüşmek üzere.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :) Teşekkürler Gürel, çapari ayarlamış kadar oldun. ;)

Dediğin gibi avlaktaki şartlar kötü, duyumlar da kötü. Bizde beklemedeyiz.
    Videoyu da cepten izledim. Şartlar nefismiş. Nasıl kaçırdın, kahroldum. :( Su ve çalkantı "nerdesiniz levrekçiler" diyor adeta. :eek:

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Harika bir rapor olmuş. Tek tek yayınlasan bu kadar tatlı gelmezdi:D sonunda eeee bitti mi başka yok mu dedirtiyor:D Bayramdan sonra güzel avlar vermeye başladı yöremiz. Hepimize rastgelsin.

10. vayacon

vayacon Gürel

Sinan teşekkür ederim. Aslında oldukça heyecan yaşatan bir balık takıldı oltama. uzatmamak için rapora eklemedim. Benimle 2 dk kadar oynadı sonra kendi yoluna gitti. Biliyorsun kaçan balık büyük olur :) Bir de Volkan ve Yasin'in diline düşmeyeyim dedim :laughing:

Selamlar.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Gürel yeğenim, öncelikle bu güzel atmosferde ki keyifli avınızdan ötürü, sizi kutlarım.:thumb:

Lakin işin kötü tarafı, bundan sonra yapacağınız avların, bu standartların altında kalmaması gerekir. :confused: Aksinde ise, yapacağınız avlardan zevk almayacağınız kesin. :confused: Nasıl ki, Ege ve Akdeniz serüvenlerimden sonra, Marmaranın bana zevk vermediği, zayıf geldiği gibi. cyrr :p

Nice güzel avlara imza atman dileklerimle.

12. balıkaşıran

balıkaşıran serhan daydal

Favori Kamış:
    Zoka..El oltası
    En İyi Avı:
    Levrek 3 kg
    Merhaba Herkese,

Öncelikle yaptığınız bu güzeL raporlama için teşekkürler,tebrikler,

Yöremizden daha sık ve bu güzellikte raporların sık gelmesi dileğiyle,

Avınız bol ve daim olsun RASGELE

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Aynen benim de başıma geldi. Pabuç gibi karagözler yakaladığımız bir av günü arkadaşımn kepçelemeyi başaramadığı (kepçenin toru küçüktü) 3 kg civarı bir yılan balığı ve ne olduğunu bilemediğim dipten en çok 5 m kaldırabildiğim cismi belirsiz bir balıktan sonra rapor yayınlayacak mutluluğu kendimde bulamamıştım. O andan sonra. Doymaz insanoğlu misali Karagözleri beğenmez olmuş ve avı sonlandırmıştık:D Avın heyecanını yitirip rapor yayınlama hevesim de kaçmıştı.banghead

14. vayacon

vayacon Gürel

Tevfik abi teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi sonraki raporları bende şimdiden düşünür oldum. Kismetimiz neyse ona razı olacagiz artik :)

Takdiriniz için tekrar teşekkürler.

15. vayacon

vayacon Gürel

Serhan bey güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

16. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Okuması keyifli güzel bir rapor olmuş, güzelde avlar yapmışsınız tebrik ederim :)
    Afiyet olsun, devamına rastgele :)

17. vayacon

vayacon Gürel

Teşekkür ederim Önder. Daha guzelleri sana rastgelsin.
    Selamlar.