ben muğla sarı germede oturuyorum ve burdaki denizde plamut oldukca var ama tutamıyoruz sırtıya geçmiyor nasıl avlayabilirim ve nasıl olta kullanmam gerekiyor
biz silikon ve rapala kullanırız ama silikona daha çok vuruyor. bir bedene 2 rapala veya 1 rapala 2 silikon gibi kombinasyonlar yaparsan balığın dikkatini daha çok çekebilirsin. en arkadakine yakalanır herzaman ama önemli olan dikkati çekmek
Aramız hoş geldin Ahmet, bölgede balıkçılık yapan arkadaşlar sana bu konu ile ilgili gerekli yardımı yapacaklardır. Keyifli paylaşımlar...
Arkadaşlar dikkat ettiğim kadarıyla, Akdeniz civarında palamut olarak tanımlanan balıkların tamamı bebe orkinoslar, ekseriyetlede yazılı orkinos, arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırken lütfen bu yeni arkadaşlara boy limitleri ve yasaklar hakkında da bilgiler verelim, yazılı orkinosda boy limiti 45cm hatırladığım kadarıyla günlük av limiti de 5 kg.Palamutla yazılı orkinosu ayırmak ilk bakışta zor görünsede kanındaki gümüşi beyaz kısımda iki tarafındada belirgin ancak çizgileri silik benekler bulunur, lütfen av yaparken bu özellikleri arayınız. Unutmayın ki limit altı her av birdahaki seneye gelecek 30 balığı eksiltiyor denizlerimizden. Şimdiden rastgele
bilgiler yeterince aydınlatıcı umarım banada yardımcı olursunuz ne zamandır balıga gitmedim bu salı günü bi gidicem.istarvitte olsa sizinle paylaşıcam