27 Ağustos 2008 Sevgili arkadaşlar, Bu gün kocaman denizde yanlızdım, iki haftadan beri süren, kalabalık balık avları, yerini sessizliğe ve yanlızlığa bırakmıştı, Bende sevgilimle, Denizim ile dertleşiyordum,bazen ona mutluluğumu anlatırım, hep dinler, kafasını sallar, bazen ise problemlerimide mırıldanırım, Sabah 06.30 saatlerinde denize açıldım,evden aldığım karşdesleri kullanacağım, yemliye bakmak istiyorum, canım gene koca, koca mercanları çekmek istiyor, en zevk aldığım tarafı ise , yakalandıktan sonra gelirken kafa ata, ata gelmeleri yokmu.demirimi 84 metreye sarkıttım, yemli oltamı indirdim, fakat o kadar çok sular varki(akıntı varki) ne olta duruyor, nede tekne, bende doğru sırtıya, taktım yozuri rapalamı orta sularda dolaşıyorum, bazende diptende sinarit için gidiyorum, 14 metrelerde bir vuruş aldım,sert bir vuruş, sonra balık kendiliğinden geliyor, üzerime doğru 20 metre kadar yaklaştı , balık sanki çıldırdı,salıyorum, çekiyorum, gene yol istiyor bırakıyorum,Sevgili arkadaşlar,ilk önemli işi becerdik, balık oltada, şimdi ise daha önrmli bir iş var, balığı tekneye almak,bu arada hiç acele etmemek lazım, bu gün balıkla, torikle bir saattem fazla oynadım, balığı kaçırmak istemiyorum, 026 asso var ön bedende fazla yük bindirmede, kurşunları çıkartmadan torığı iyice yordun ve kepçeye aldım,çok mutluyum, balığı yakaladım, sırtıda on senenin üzerinde bir zamandan beri Sivrice de aşağı yukarı her gün avlanırım, benimde ,Kaçan balık büyüktü dememem gerekir, bende kaçırmadım, sizlerle paylaşıyorum, devam eden sırtı avıda gene bir vuruş aldım, rahat bir şekilde tekneye aldım, bir sinarit palazı, onuda tekrar deniz saldım, biraz büyüsün diye, Sevgili arkadaşlar,biraz yorgunum, uyumaya gidiyorum. hoşçakalın.
orhan amca tebrik ediyorum hayalimde bile tutamadığım balıkları tutuyorsunuz.dilerim niceleri nasip olur.şırnak uludereden selamlar
Çok teşekkürler sevgili Uğur kardeşim, inan zamanı gelince aynı avları sen de yapacaksın, bunu kesin söylüyorum, ben emekli olduktan sonra bütün boş vakitlerimde teknem ile balık, tuta tuta balık tutmasını çok iyi öğrendim, inşallah seni de benim gibi emekli olduktan sonra göreceğiz, selamlar, sevgiler, hoşça kal.
Ahh o toriklerin ben de ne anilari vardir guzel abim, cok degerli ustadim, Orhan Babam, Cogu arkadas burda bilmeyebilir.Dun Eylul sonu dedin mi bir umuttur icimizi yakan, yunlulere, segirtmele, mazgala ve civaya bizi kosusturan bu balik el oltasinda basimiza gelebilecek en buyuk maceraydi.Simdi Istanbul Bogazinda bizler kadar eski bir hikaye ne yazik ki...Balikci abilerimizin palamut caparilerini 5-6si yapistiginda nasil patlattigini gozleri faltasi acilmis dinlerdik.Icten ice sorardim."Peki o koca capari kursunu bu 5-6 torik patlamis capari agizlarinda ne yaparlar?" Hala da bilemem bu sorunun cevabini? Cok iri zokalarla, bogazin deli akintilarinda kofanaya yemli zokacilik gibi olta kullanarak bile tutulurdu.Mevsiminde gunde kiyidan uc sivri cikartan Serdar Abimin adi ogunden sonra 3torik Serdar'a degismisti.Torikler lakap olmustu ona. Ama Ortakoy kopru ayaklari arasinda tekneden segirtmeciligi akla hayale gelmiyecek muhtesem goruntuleri hatiralarima civilemistir...Ve o goruntulerin vasitasiyla bu avinin her karesi bana o kadar tanidik ki. Ilk yapistiginda aykiriliyarak yuzen, kollara kesik kesik binen balik tam soyledigin gibi tekneyi gordugunde cildirirdi.Bunu bilmeyen, hazirliksiz oltaci cogu zaman iste burda olta patlatir.Ama bilen aninda verir kalamayi, sonra is baligin kafasini bir kez daha tekneye cevirebilmeye kalir.Bazen bu hic bitmeyecekmis gibi sonsuz dakikalara hapseder adami, bir kac kez tekrarlanir. Ama ustasi bir kez yordumu bu kuheylani hafif bir titremeyle , kocaman gumus bir yaprakmiscasina birakir kendini...Derinliklerden, duzgun ve tartan kulaclarla avina ulasmaya calisan, sirtini iki buklum etmis,kupesteya abanmis, gozleriyle derinleri bir yandan kolacan eden balikci bir anda altinda gunes gibi dogan bu muazzam baligin cakintisiyla mujdesini alir...Sadece o degil cevresinde ki sandallar bile gorur bu gumus, yavas yavas yuzeye eren cakintiyi.Alkislar, isliklar, tebrikler kopmak ister ama onlar son kulaclardir, daha balik tekneye alinmamistir.Tutulmis nefeslerden sadece bir derin 'hoghh" yukselir ve balikcinin son kulaclarida tukenir.Ya uclu torik kakiciyla, ya da baligin kafasini sudan kestigi anda onun oyle teslim olmus hareketsiz, asili kalmis vucuduna eren el, o asla kaymayacak, sert kuyruga takar iki parmagini ve kaldirirdi ganimeti havaya.Iste o an yer yarilir, kiyamet kopardi... Sen sessiziliginde tuttun bu kuheylani muhtemelen...Sevgili Abim...Ama bunlari bir bir gene yasadin...Simdi devir degisti...Artik ustanin ustaligini tekneden degil Pc'den seyrediyoruz.Ama sesimiz sana ermese de "icimizde gene yer yariliyor, cigliklar isliklar birbirini kovaliyor ve seni cani gonulden tebrik ediyoruz". Hele sinarit palazini ki sofrada onu cogu kimse hic bir baliga degismez salman, ne buyuk inceliktir, ne buyuk guzelliktir, gonlu buyuk ustaya ne yakisan bir tutumdur...Ornektir, gelecegimize sahip cikis, bir durus sergilemek, sorumlulugunu denizlerin fatihi olsa da unutmadigini gostermekdir... Gururduyduk seninle buyuk Ustadim...Ellerin dert gormesin... Saglicakla kal... Dahasina rast gelsin...
hayalim o zaten.görev icabı denizden bu kadar uzaklaşınca denize ne kadar aşık olduğumu daha iyi anladım.karneleri dağıtalım memlekete dönünce denizde yatıp kalkıcam beraber bir av yapabilmek ümidiyle saygılar sevgiler
Sevgili Uğur hocam gerçekten çok önemli bir görevdesiniz, bu ülkenin sizler gibi vatanını ve vatanın bütün insanlarını sevecek kucaklayacak insanlara ihtiyacı var, bana göre bu dünyada her uğraş sadece tek bir en önemli değer için o da İNSANLIK. İnşallah kardeleri dağıt ve ondan sonra seni, sizleri güzel sivrice'mize bekleriz, Sevgile selamlar hoşça kal.
Sevgili Hüseyin kardeşim o kadar güzel anlatmışın ki aynı heyecanlı dakikaları da ben her torik alışımda yaşıyorum. Esasında fazla lafa gerek yok, senelerden beri süren kardeşliğimizin hayatımız boyunca devam etmedini ulu Tanrıdan dilerim. İnşallah yazın Sivrice'ye gelirsen daha çok güzellikleri seninle paylaşacağız, belki aynı gün diğer sevgili dostlarımız, Tahir Gürhan, Burak Karadeniz, Cahit Acun, Burç karadeniz, Cevat Ergin, Ahmet Tahir, Şener albayımız, Conta kaptanımız, Kemal hocamız, Mercan Kenan, daha bir çok sevgili kardeşimiz le hep beraber okuruz, yaşasın güzel dostluklar, sevgiler , selamlar hoşça kalın.
Çok teşekkürle sevgili Zait kardeşim, inşallah sen de gönlündeki avları gerçekleştirir arzuladığın balıkları tutarsın sevgiler hoşça kal.
Abi senin meşhur Tobimaru'n haricinde Maria Princess 13cm rapala iş yaparmı acaba torikte? http://www.avmarketi.com/asp/product/11346/Maria-FakeBaits-Floating-130-mm-Suni-Balik MIH modeli.
Orhan abicim, ellerine sağlık yine yapmışsın yapacağını. senin gönlü ne büyük bir balık ustası olduğunu biliyoruz ama çoğu kişinin sofrasını süslemesini dilediği bu sinarit palazını büyümesi için geri salmanız gerçekten tam size yakışan bir hareket olmuş :clap2: :clap2: :clap2: İnşallah 10 gün sonra torikleri,mercanları,sinaritleri beraber tutma zevkine ulaşırız abicim. Görüşemk üzere saygılar,sevgiler hoşça kalın.
Sevgili Ceyhun kardeşim paranı boşu boşuna harcama şu anda tek iş yapan Tobimaru...... mavi veya yeşil....selamlar sevgiler, sizleri güzel Sivrice mize bekliyoruz.
Bu güzel övgülerin için çok teşekkürler sevgili Serkan kardeşim, Sırtı avlarında güzel balıklar alacağımıza ben de inanıyorum, sevgiler hoşça kalın.