torik veya yazılı orkinos ama oltamda..:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında seikott tarafından paylaşıldı.

1. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Merhabalar..Siteden tanıyan arkadaşlar beni bilirler at çek ile levrek peşinde kışın koştuk durduk nasiplerimi de aldım çok şükür.Daha önce hatayda çalıştığım için dörtyol vs.. taraflarında kıyıdan av yapardım.
    Şimdi memleketim mersindeyim.Yazın mersinde denemeler yaparım diye 2-3 adet engetsu tarzı jigler almıştım.Birde uzun zamandır sırtı deneyimi yaşamak istiyordum.bu amaçla mersin susanoğlu beldesinde 4 mt bir fiber tekne buldum.Daha önce hiç tekne deneyimim yoktu ama satın almayı epeydır düşünüyordum.uzatmayayım mersinde orfoz balıkçılıkda zafer abi vardır bilen bilir.Birde siteden sevgili dostumuz bilgenin yönlendirmeleri ile geçen hafta içi yanıma arkadaşımı alarak susanoğlu açıklarına yol aldık.yol adık ama ikimizde acemiyiz:D teorik var pratik yok diyelim. Teknede 9.9 parsun var. kamış için sabit tutma aparatı yok! benim elimde at cek takımı : 30 luk shımano raneırum 12 lb 0.06 lık 110 mt ip misina 2.4 shımano beastmaster 14-40 gr kamış.Önce bana anlatılan gibi 0.37 lık latex misinanın 20 kulacına gezer 60 gr kurşun sonra fırdöndü sonra 5 kulaç sonra rapala düğümü ile sahtemi hazır olan takımı ip misinanın ucundaki rapalaya taktım.:) Tabi bizde balık bulucu yerine hislerimiz mevcut avlağın dip yapısını tam bilmiyorum ama daha önceleri teknelerin dolaşma yerlerin:) i kıyıdan cok takip etmiştim:D Arkadaşım okan ile önce bir tur attık bu esnada ben sırtı takımını suya saldım ve kendime göre 40 mt civarı derinliklerde (ip misinada ki salım ve tekne arkasındaki mesafe ile hesap :) ) sahteyi gezidrdim.Bu arada karideslerde yemli av için hazır.Biraz sonra belirlediğim noktaya geldik sırtı takımı toplayıp yemli av için hazır olan takımları saldık kısa sürede kuruklu mercanlardan 6-7 adet yakaldık(orta ve küçük boy) sonra arkadaşımı deniz tutunca dedim gidelim.Ama aklımda sırtı var ve cok hevesliyim daha vaktim olsa jig deneyeceğim :) bu arada dedim mehmet dipte küçük balık var :confused: derinlikte 45 mt civarı dedim küçük balık varsa büyük balıkda vardır:) arkadaşa dedim rolantide ve bir üst kademede tur atalım bur:) larda ara sırada yay çizelim(bu bilgilerin hepsi forumdaki üstadlardan akılda kalanlardan) tamam dedi.Hemen takımı denize saldım ip misinemde en fazla 30 mt varken elimle kamışı dik tutarak harekete başladım.İlk yay çizmeye başladığımız dönüşte inanılmaz(bana göre ) bir ağırlıkla benim makina ötmeye başladı ama ne ötüş..dedim okan yakaladık ama bundan sonrası önemli.Balık asılıyor ben yol veriyorum çünkü hem pratiğim yok hemde takıma ve düğümlere güven sorunum var.Neyse bu arada arkadaşımada söyleyerek tekneyi yavaş hızda sürüyor balık tekne altına hereket ediyor biz deiğer tarafa felan o alıyor ben veriyorum bir ara üstüne gidiyoruz o esnada ben epey sardım makinayı ama bir ara baktım makinadaki ip bitecek bu şekildeki5 dk sonra bu sefer ben yavaş yavaş asılmalara başladım.Sar sar sar balık ağrlığınca geliyor ara sıra asılıyor bırakıyorum ardından hemen sarıyorum sara sara ip misinadan sonraki latex geldi misina fırdöndüsü takıldı kamışın ucuna bir elimde kamış eldiveni taktım bu arada al-verler devam ediyor arkadaşada dedim al eline kepçeyi(dedim belki sırtıda balık yakalarız diye almıştım) neyse sonra kamışı bacak arama sabitleyip elimle misinayı çekmeye ama balığı yorduğumuzu anladım.Dikkatlice balığı çektim çektim ama mreak ediyorum ne çıkacak diye ben akya bekliyorum..balık görüntü mesafesine gelince heyecanım 2 kat arttı.bana göre kocaman bir balık teknenin yanındaydı:D arkadşım zar zor kepçeye aldı(acemilikten) önüme bıraktı balığı ne söyleyeyim ki heyecandan ne diyeceğimi bilemedim.Açıkcası hayalini kurduğum bir avı rabbim yaşattığı için hamd olsun.Çok büyük keyif aldık.Balık torik veya yazılı orkinosmuş ağırlığı 4.9 küsür 5 kg.Boyuda fotodan tahmin ediliyordur.kullandığım sahte daiwa laser sardina 12 cm. (kancalarında açılma yol) Dostlar söylediki: bu balıklar sürü halinde dolaşırlarmış aynı bölgede biraz daha avlansak belki daha fazla yakalayabilirmişiz ama biz o heyecandan sonra onu düşünemedik:D Herkese böyle hayalini kurduğu avlar dilerim. Tüm öncesi hazırlıklar ve hareketleri forumdaki değerli sırtı avcılarının paylaşımları(isim vermiyorum onları biliyorsunuz) ile yakaladım.Ayrıca bilge ve zafer abiyede teşekkür ederiz.Balık büyük veya küçük ama heyec:D nı güzeldi..Aşağıda fotosu..Kalın sağlıcakla

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

elinize sağlık gerçekten çok güzel ve keyifli olmuş daha büyüklerini tutmak nasip olsun inşallah rast gelsin

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Harika bir balık ve heyecanlı bir av. ama bir daha ki sefere raporunu yazarken paragrafla ayır da rahat rahat okuyalım:D Tebrikler. Bir daha ki sefere birkaç tur daha at.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tipik bir yazılı orkinos. Heyecanın devamı dileğiyle...

5. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    bu balığa selam durulur :) arkadaki amcamız da sevinçten zeybek mi oynuyor yoksa :) daha iyili rasgelsin abim

6. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    her ne kadar telefonla ilk tebrik edenlerden olsam da bir daha tebriklerimi göndereyim :) bu balık eti lezzetsiz ama avı zevkli bir balıktır. güçlü ve mücadeleci olması, kolay yorulmaması nedeniyle insana heyecanlı bir av yaşatır.:thumb:

balığı yakalamana sevindiğim kadar spin takımı zayiatsız kurtarmana da sevindim. ne de olsa spin takım parçalamada benden daha iyisin :p

7. hakanblmr

hakanblmr hakan

Favori Kamış:
    shimano modelleri ve uzun göl kamışı
    En İyi Avı:
    sargoz 1 kilo
    üstad balığı yemediysen sana bir tavsiye bu balık çok kanlı olur onun için buzlu suda 1 gün beklet bütün kanı aksın dilimlere ayırıp da koyucaksın leğene ondan sonra pişirmesi sana kalmış

afiyet olsun

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler pek güzel bir yazılı orkinos yakalamışsın,devamını dilerim.

Sevgiler

9. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler Mehmet Abi:). Tahmin ediyorum nasıl güreştiğini 40 cmi bile vız vız öttürüyor kalamayı:D. Avlarının devamını dilerim...

10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler.:)

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel bir balık almışsın:) nicelerine rasgelesin...:)

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yakalandığı anda kuyruk ve boyun bölgesinden usulünce kesilir, kanı akıtılır, içine buz doldurup buz içinde saklanırsa, lezzeti ortaya çıkar.

Bu şekilde yakalayıp livara atıp getirilen balık, kanı süzdürülse de o kadar lezzetli olmaz.

Ama usulünce işlenmiş olanı, biftek gibi yapılır, ızgarada her iki yüzü bir dakika kadar pişirilirse, gerçekten nefis olur.

Mesele orkinosun kanı değil, kanı içinde kalan hayvanın süratle tazeliğini kaybetmesidir. Kanı akıtmak, balığın karkasının soğumasını sağlar.

13. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Serdar abi senin balıkçılık konusunda bildiklerinden çok bilmediğin bişey var mı diye merak ediyorum?Valla ansiklopedi gibisin abi...

14. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu dediklerini aynen telefonda tarif ettim abi. et kalitesini artırmak için sudan çıkarır çıkarmaz boğazının altını ve kuyruk boğumunun iki yanını kesip kanını akıtmanız lazım dedim, ama beni aradıklarında balık zaten ölmüş :)

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    tebrikler bu sezonda iskenderun tarafında da olur mu ve sahteye gelirlermi hangi saatlerde olurlar neresinde vardır iskenderunun bu bölgeyi bilirsiniz buralarda görev yaptığınız için bilirsinizdir şimdi

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Mehmet, hikayeleme de çok güzeldi. :)
    Forumda gördüğüm en baba yazılı orkinos. :) Keyifli avların olsun. :)

17. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Teşekkür ederim..evet alışık olmadığım bir durumda yazdım bu sebeple imla vs.. kurallarına çok dikkat edemedim..Bir dahaki sefere daha tecrübeli oluruz..daha iyisi sizlerin olsun..

Öncelikle ancak siteye girebildim teşekkür ederim:)

18. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    teşekkür ederim süleyman bey..:)

19. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    :) teşekkür ederim..daha iyisi sizlerin olsun diyelim..Arkadaki amca arkadaşın babası hareket halinde foto cekilince oyle bir hal almış:)

20. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    bilgecim teşekkürler:) evet takım parçalamada iyi gidiyorum.daha irisine denk gelseydim söylediğin gibi olurdu ama şükür korkulan olmadı.Vallahi balığı 2 tepsi hazırladık odun fırınına verdik cümle ahali ile paylaştık hayır duası aldık:) yinede beklediğimden lezzetliydi..saolasın..Sen hele şu işleri ayarla eylülde geleceksin bir hafta sonu misafirim olacaksın seninle güzel avlar yapacağız..hem levrek hemde avcı balık alacağız kısmetse ona göre..