Akşam yemeği güzelce yenildi fakat yerimde duramıyorum içimde bir sıkıntı levrek sıkıştırıyor belli hihi Babama gelirmisin balığa dedim iyi gelelim dedi (Kendisi eski balıkçılardandır kamıştı makinaydı bilmez el oltasıyla avlanır genelde onun yanında ilk aşıyı yemiştim küçük yaşlarda Vaktinde oldukça iri turna ve sazan avlarıyla hep idolüm idi şimdilerde balığa gitmiyor benimde otakımla yakaladığım balıklara inanmıyor Amcamda öyle iki kardeş birbirine çekmiş işte hihi Hani gelişide biraz ondandı gelip görecekti bakalım nasıl oluyo bu iş tutamasakta iddaları perçinlenecekti :laughing: :laughing: :laughing: ) Çıktık babamla yola genelde akşam avından çok sabah ve akşam suyunda avlanırım arada da böyle gece avlarına giderim. Hepsinin yeri ve keyfi ayrıdır. Avlağa vardık önce babamın takımları hazırladım sonrada benimkileri ve babama nasıl kullanacağını takımı kısaca anlatıp gösterdim kırk yıllık atçekçi kadar olmasada ilkkez kamış kullanan biri için gayet güzel atışlardı rapalada fena gitmiyordu. Farklı bölgelerde deniyorduk 1 saat boyunca nerdeyse hiç bir şey yok sonra birden kaçışmalar olmaya başladı. Atıyorum atıyorum yok bir türlü balığı bindiremiyorum sahteye çünkü çok sığda balıklar utanmasa karada atlıcaklar. Sabaha kadar sahte balıkla olacak iş değildi bu rapala aksiyon alana kadar iş işten geçiyordu ve aksiyon aldırmakta o derlikte imkansız gibiydi. Aklıma karambol kaçışma havası veren kendi yaptığım sistemi kullanmak geldi. Sistemin adınıda Feriha koydum :laughing: Basit ve etkili bir sistem denemeyenler varsa tavsiye ederim etkili oluyor. Bildiğimiz iki köstekli dip takımını düşünün kösteklerdeki iğnelerin yerinde birer adet raglo var en altaki kurşun yerine ise jig headli silikonumuz mevcut (kurşun yerine kullanıldı) bu şekilde çeşitli aksiyonlarla kaçısan ve birbirini kovalayan bir balık hissi verdiriliyor. Ragloların boyunu ben 6.5cm kullandım jidheadli(20gr ) berkleypowerbait tercih ettim (12.5cm) Bir nevi mini silikon çaparisi de denebilir.Dolaşma olurmu diye düşüne bilirsiniz istarvit çaparisinde yaşadığınız sorunun çok daha azını yaşıyorsunuz nadirde olsa üsteki raglo kendi kösteğine takılabiliyor bunu önlemek içinde atışı yaptıktan sonra takım suya düşünce hemen gerdirmek. Takımı takmak üzere babamın yanına doğru gittim malzemeler orada idi . Babam atarken mekineye dolanmış misina ve patlamış ona yeni klips ve sahte takım istersen eve gidebiliriz dedim o da farketmez dedi iyi dedim ilerde hareket var biraz deniyim gideriz dedim takımı değiştirdim ferhihayı taktım oltaya :laughing: Babamda yanıma geldi birlikte atıyor 4 yada 5 atış kaçışma bölgesine ve bammm ve cırrrrrrrrrrrrrrrr :laughing: reeling Baba aldım balığı dedim . Gel çek dedim yok kaçar dedi sen çek. Babamı ikna etmeye çalışıyorum bir yandan da balıkla mücadele ediyorum Bir o asılıyor bir ben hihi . Balığın kaçması çok mühim değil keşke babamda o tadı yaşasa idi fakat istemedi balığkla mücadeleye devam ettim ve sonunda kazanan ben oldum babam balığı görünce inanamadı büyükmüş dedi mrsparkle Resimdeki rapala 13 cm balık tahmini 75-80 cm arası tahmini (5kg) Herkesin bildiğini onada ispatlamış olmanın verdiği gururla balıkla güzelce selamlaştım birkaç foto ve evin yolunu tuktuk. Dostlar daha güzelleri sizlere rastgelsin benden şimdilik bu kadar.
Nice güzel avlara sayın hocam. Babayla balığa gitmişsin bundan büyük saadet mi olur. Balığın da maşallahı var ancak seni daha çok babanın nezdindeki yeri mutlu etmiştir. Bir "balıkçı oğul" olarak onun gönlünde teyit ettirmiş oldun böylece kendini.
Teşekkürler Nuri abim babam biraz şakacı bir yapıya sahiptir sever öyle takılmayı hani hepsi 5 karne ile gelsen niye okul birincisi olmadın derdi En güzeli senin de dediğin gibi baba ile yıllar sonra yine birlikte av yapabilmek
Babaya atçek virüsünü geçirebildin mi, sen ondan haber ver? Tebrikler hocam güzel balık ta, bu balık inan gaz falan vermez. (Tekirdağ sayfasındaki yorumunu gördüm hihi) Bu sezon size yaradı öteki sezonda görüşmek ümidiyle. hihi Niceleri rastgelsin... Keyifli rapor için de teşekkürler.
Koca kış Levrek raporu yayınlayan yegane kişi oldun hocam. Mllet 1 yapamazken sen 7.bölümü yaptın. Helal olsun devamı da rastgelsin.
Dedim sana hocam, yapma bunu, verme gazı diye Şimdiden düşünmeye başlayacağım pazar günü nerelere gitsem, hangi kıyıları dövsem diye Şaka bir yana, tebrikler hocam. En küçük levreğin bu olur inşallah...
babamla lüfer avı aklıma geldi bi an babamın balık yakalaması için ne kadar uğraşmıştım ferihayı bende deneyeceğim Selçuk hocam tebrik ederim. bol şansların olsun
Eveeettt Sonunda Babada Virüsü kapar ve bunun sonunda oğlum bu ince kamişlardan bi tanede bana alalim ne atiyorsun sen öle balik gibi onlardanda ver bakayim bana bi kaç tane ile tüm vucuda yayilir Tebrikler Selçuk paşa gerçekten çok güzelmiş. Yeni yöntemde iş yapacak gibi devamini dilerim.
Selçuk hocam tebrikler. İnsanın babası ile balığa çıkması gerçekten güzel bir duygu, hele de boynuz kulak muhabbeti tadından yenmiyor. Gözümüzü doyurdun bu sene Devamını bekliyoruz
Teşekkürler Volkan abi. Babam zaten taşıyıcı ne kaptıysak zamanında ondak kaptık hihi Hele birde levreğ bindirsin oltaya ozaman anlarız virüsün durumunu
Teşekkürler Emre. Balığı aldıktan sonra tepkisi senin oltada 3 yem var bende 1 tane olmuştu zaten :laughing: