merhaba arkadaşlar bu piyasaya yeni çıkan spin makineTRABUCCO AIRBLADE PRO 3000 MAKARA için özelleiklerinde su geçirmiyor ve sağlam diyorlar alıp kullanan varmı? tabiki herkes genelde japon mallarını tercih ediyor bende öyle yaptım shimano exage serisis bir makine aldım banghead ama 4ay sonra arıza çıkardı 14 senedir kullandığım alba star makine bir kere bile arızalanmadı sağlam olsun diye shimano aldım hayal kırıklığına uğradım
Vah vahhh.. Şimdi gelir, sen o exageyi kullanmayı bilmiyormuşsun, yok aslında sağlamdır o da, sen çamur atıyormuşsun vs. diyerek hatalı olan birde sen olursan şaşırma. Ama metanetli ol. Trabucco, makine üretecek knowhow ve tesise sahip değil. Kısaca, trabucco markalı makineler büyük ihtimalle çinde üretilip, üzerine etiket basılan makineler. Bu kötüdür demek değil, iyidir demek hiç değil. Ama kaliteli, sağlam bir makine arıyorsan, Trabucco pek makul bir tercih değil demek maalesef. Bu noktada, en azından bir 5-10 yıldan beri kullanılagelmiş, daha köklü ve makine üretiminde kendi teknolojisini ortaya koyan markalara bakmak daha isabetli olacaktır. Bunlar daiwa olur, mitchell, abu garcia, quantum, okuma, shekaspare, shimano, penn gibi markalar olur genelde. Bu markaların hepsi iyi mal üretir diye bir şey yok. Hatta, bir markanın bir modeli çok iyiyken, bir diğer modeli döküntü bile olur. Ama bunlar biliniyor olur. Markanın üst seviye, alt seviye, spin, surf vs. gibi sınıflarda bulunduğu nokta tecrübe edilmiş olur. Eğer makineyi kullanma amacınızı, olası bütçenizi vs. söyleyebilirseniz, eminim size somut olarak marka model sayabilecek pek çok arkadaş olacaktır.
Şahsi fikrimi soracak olursan özellikle bu trabuccodan uzak dur derim fiyatı pahalı şu aralar gelecek sene aynı ürünün sadece üzerinde markası başka yazan ürününe % 50 daha azını vereni gördüğünde için cız eder. okuma v system al bu dertten kurtul ayrıca spin makinaların drag ayarları nedeni ile diger makinalara oranla daha hızlı bozuldukları bilinen bir gerçektir.hassas makinalar kullanıcıdan kaynaklı arıza yapabiliyor özellikle dişliler hasar gördümü sarım zorlaşma durumları en sık görünen durumlardandır. böyle durumlarda sarım tekniğinizi degiştirmekte yarar var zira kullanıcıdan kaynaklı hatalar hangi makinayı kullanırsanız kullanın öyle yada böyle ortaya çıkar elimde nerden baksan her yıl bi tane perte çıkardıgım dişlim oluyor imkanım olursa bir tane atçek için baitcast alıp rahatıma bakacam
Hımm.. Tercihlerine bakıyorum az aşağı kaydırıp... Yanılmamışım... Bir makinenin kullanılıyor olmak yüzünden bozulması gibi bir mesele söz konusu olamaz. Oluyorsa, bu sadece makinenin kalitesiz olduğunu gösterir. Akşama kadar vinç niyetine kullansan bir makineyi, bir yılda dişlisinin bozulması olacak iş değil. Oluyorsa, ki söylüyorsun, demek oluyormuş, bu sadece makinenin dişlisinin adi, kendisinin bir döküntü olduğu anlamına gelir. Anladığım kadarıyla, birileri, ürettiği, sattığı vs. döküntü mamülleri, böyle kullanıcı hatası filan diye aklamaya çalışıyor. Kanmayınız efendim, yok öyle yağma. Kullanıcı hatası nedir? Üstüne basarsın, balkondan düşürürsün, klapeyi geriye zorlarsın, çiçekyağı ile yağlarsın, makarayı düzgün takmazsın, sarma telini yamultursun vs. vs. Ha, cidden kalite bir makinenin bu sorunların bile çoğuna bana mısın dememesi beklenir hatta. Döküntü alet bozulmasın diye sarım tekniği değiştirilmez, gidilir makine değiştirilir, adam gibi, kalitelisinden bir şey edinilir.
Bir kullanıcısı olarak Trabucconun makinesini tavsiye etmem. Bendeki sorun kapama telinin atış esnasında kendi kendine kapanmasıdır. Fakat misinasını kesinlikle tavsiye ederim. Şu ana kadar kullandığım en sağlam misina diyebilirim.
Görüntüsü şık ve güçlü gibi dursa da, bu modelin bolca sorun çıkardığını birkaç yerde okumuştum. Bunun yerine kendi kullandığım, spro red arc veya Penn Fierce 20'lik veya 30'luk kafaları atçek avı için tavsiye ederim. Sanırım aşağı yukarı aynı fiyatlardadırlar bu makinayla. Penn Fierci'in suya biraz zaafi var, dalga vurmasıyla bile içine su alabiliyor, o yüzden ilk avdan önce dişlilerin olduğu bölümü güzelce greslenirse sorun çıkarmayacaktır. Dişlileri yalnızca bir kere yağladım 1,5 senelik kullanımımda, kolu halen ilk günkü gibi akışkan. Spro'da henüz bir sorun yaşamadım ama onu da gresle yağlamıştım. Aslında su girmesi sonucu makina kolu ağırlaşmadan önce gresle yağlanırsa birçok marka model uzun süreler hizmet ediyor gördüğüm kadarıyla. Hatta düşük fiyatlı Okuma Safina Pro makinam bile halen çok rahat çalışmakta. (2 seneyi geçti) Düşük fiyatlı modellerde bu makinayı da tavsiye edebilirim. Tüm makinalarıma daha 2 hafta önce ilk defa misina klavuzu bakımı yaptım, onu da kabaca yaptım.
Degerli Yorumlarınız için teşekkür ederim ancak sizin sözlerinize katılmıyorum sonuçta yaratılan bir sey yok ortada yada yoktan var edilen hepsi insan yapısı ve kullanıcı hatası her zaman her daim vardır bu bazen kullandığınız shimanoda daiwada kimi zaman BMW de mercedes te (araç için gereksiz devirde kullanma vites vs.) de olabilir markalar önemli değil benim 10 yıl bir fiil kullandığım makinamı on dakikada bozan zihniyetlerde var makinanın kalitesi ne olursa olsun siz o makinaya haddinden fazla yük binerseniz devrinde kullanmak yerine kalama sıkıp gücü dişlilere aktarırsanız o makina sizi bırakır ayrıca dişlisine bu kadar güvenen bir firma garanti süresini uzatır her firmanın bir politikası vardır bu konu ile alakalı olarak . bir diger hususta şu vinç niyetine kullanılacak bir makina biliyorsanız bana önerin zira jig için kullandığım cedroslarım bile aynı duruma düşüyor tercihlerinize bakıyordum da sanırım el oltası kullanıyorsunuz....
Tanrı'ya yine laf geldi pişman olacaksın bence. bir ay sonra kavgaları hakaretleri okurum. Başdan kendini hazırla ilk sen kullanamazmışsın denecek. Trabaccu nasıldır bilmem ama hazarı olduğunda en azından baştan suç sende olmaz kanımca.
Sorunu aslında şu cümleniz çok güzel özetliyor: zira jig için kullandığım cedroslarım bile aynı duruma düşüyor Buradaki mesele, maalesef, mesela bu Cedros gibi makinelerin pek bir süper mükemmel fevkaladenin fevkinde imiş gibi gösteriliyor olması. Oysa, bu söylediğinizi sizin cümlelerinize çevirirsek şu çıkıyor: zira pistte 200 basmak için kullandığım renault 9 arabam bile aynı duruma düşüyor. Basitçe, Cedros'un öyle kaliteli bir makine olduğunu size kim söyledi ki? Söyleyen sizinde şahit olduğunuz üzere, sallamış resmen işkembeden, doğru mu? Bir kere şöyle bir bakınca ilk bakışta, 1:6.2 devirli bir makina. Bunun sağlam olması, o sınıfa sokulması pek kolay değil. Böyle yüksek devirli bir alette sağlamlığı kazandırmak için bir hayli üst standartta malzeme lazım ki, o fiyata bu pek olası görünmüyor. Yani, bu makinaya gidip "sağlamdır" deniyor olması idk idk idk Peki vinç gibi kullanılacak, sağlam makine mi? Var elbette, hemde bir sürü. Mesela Fin-Nor 9500. Çelik dişli, alüminyum gövde, 1:4.4 devir vs. Buyur, al kullan, eskitebilirmisin bilmem artık. Ama 1kg gibi ağırlığıyla seni eskitebilir elbette, o da var. Hafif olsun vede güçlü olsun diyorsan... FN 9500 180 $ filan gibi fiyatı. Sağlam mı, evet, çok sağlam. Cedroslar ise, 130 $ civarında. Ama bu istek için bu rakamları unutmak gerekiyor. Örneğin makul sağlamlıkta ve nerdeyse yarı hafiflikte bir şey, Daiwa Saltist, 220 $ ve üstü. Catalina var, mag seal vs. vs. özellikli, fiyatı da 700$ civarında. Ha bunlarda o kategoride giriş seviyesi daha. Cidden kalite denince, fiyatlar 1000 $ üstünden başlıyor zaten. Kısaca, piyasada yüksek, düşük, orta, çok yüksek vs. kalitede bir sürü ürün var. Cedros vs. bu listede düşük kalite sınıfına giriyor zaten. Ve tekrar söyleyeyim. Sorun bunun düşük kalite olması değil. Düşük kaliteli olduğu halde, yüksek kaliteymiş gibi gösterilmesi, sonra da dağılınca bunun kullanıcının suçu imiş gibi yutturulması. Harbiden yüksek kalite bir makine, bu bahsedilen mevzularda 50 sene çalışır, bana mısın demez, hatta yağ filan bile istemez nerdeyse.
Sorduğun için söyleyeyim. Tercih ettiğim bir marka yok. Al beni diyorsa, cepte de para varsa, alırım. Her ne ise o şey, makine, kamış, misina vs. pek farketmez. Sık kullandığım iki tane daiwa var. Sık kullanılıyor olma sebebi, kamışa vs. takılmış, çantaya konmuş, misinası sarılmış vs. vs. hazır duruyor olması. Ama hemen her marka, çeşit, bir sürü makina filan var evde, bir yerlerde.
Serdar Abim Sonuçta Bizler Kullancıyız Satıcı degiliz benim asıl işim bilişim üzerine Bana Göre iyi olan başkasına göre kötü olabilir Amacı Burada Sana Mualefet olmak değil zaten Yazdıklarını uzun uzun okudum Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim. Keşke kendi ülkemizin ürettiği ürünleri övsek ama yok okuma diyoruz daiwa diyoruz shimano diyoruz evet senin dediğin doğru çok kişinin kullanması bunları kaliteli yapmıyor. Ayrıca bu firmalar genelde dişli bisiklet vitesi matkap üreten firmalarken son zamanlarda balıkçılıkta reklamlarında etkisi ile piyasada yer sahibi olmaya başladı arkadaşımızın konusuna gelince trabucco airblade modeli gerçekten zorlamaya gelmeyen bir makina satan adamlar bile uçak kanadında kullanılan materyalden üretildiğini söyleyip satıyor hafiflik konusunda sorun yok ancak dayanıklımı orası tartışılır benim gibi birinin elinde 3 ay dayanmaz.
cevaplarınız için teşekkürler. shimano benim için bitmiştir bidaha shimano makine almam bütçem 200 lira civarı sizce hangi makineyi hangi modeli alayım birde sadece japon malları dışındada hangileri iyidir çünkü herkes önce daiwa okuma shimano ryobi diyor
tica ve abu garcia nın spin makineleri nasıldır? mesala biraz önce 2 tane makine baktım birisi TİCA Libra SA 3000H Makine 10BB+1RB ve ABU AGRCİA Orra 30 S SP Reel Olta Makinası , japonlardanda DAİWA Legalis 3000 SH 7+1BB Olta Makinesi, OKUMA Trio 30S 9+1BB Olta Makinesi alalcak olsanız hangisini SEÇERDİNİZ? ya da bu dördünün içinden hangisi? yardımcı olursanız sevinirim
Ben spro Passion 720 Kullanıyorum benim de önerilerim sonucu çevrem de 820 XTR alan oldu pişmanlık duymuyorlar ( sordum ) önerebilirim. 720 ile 3750 gr levrek aldım banamısın demedi. emin değilim ma 6-7 aydır kullanıyorum ilk gün ki gibi bakıma çok ihtiyacı yok eğer her avdan sonra tam yıkama yaparsan ( suya batmadı ise pekde gerek yok ) her av dönüşü misina sarım kılavuzunda ki rulmana bir iki damla yağ - 3-4 seferde bir aynı rulmana gres bırak yıkayınca gidiyor da . ben ayda bir de makarayı ceviren uzun demirin kök kısmına diyeyim anlayın işde 2 damla yağ bırakıyorum ( toplamda 3-4 kez yaptım ) saat gibi işliyor. 720 100 tl 820 150 tl civarı ( yedek kafası artı 1 rulman fazla vede 6 gr fazla )
Trabucco MX3 Spin makine almayı planlıyordum, fiyatı 60 lira civarıydı. Yazıları okuyunca direk almaktan bile vazgeçtim. Kolay Gelsin.