Trabucco Super Soft 0,30 mm inceldiği yerden koptu

Konu, 'Misinalar' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba Arkadaşlar,

Forumda tevfik amcamızın tavsiyesi ile trabucco super soft misina aldım. 0,30 mm olmasına rağmen misinayı elimle çekerek koparamadım. Hem sağlam hem esnek misina.

Makineye sarımı da güzel. Kesinlikle misina makinanın helezoik şeklini almıyor. Fakat benim yanlış kullanımım nedeniyle biraz buruldu misina ve elimle çekerek ayrıştırıp bir kaç atış yaparak düzgünce sardım ve düzelttim.

Makinadan boşalımı da oldukça iyi ama daha iyileri de vardır bence. Mesela eski kullandığım pelican makinadan daha iyi boşalıyordu sanki.

Peki bu misina nasıl koptu anlatayım :). 0,30 mm 'lik misina ile 150 gr kurşun ile atış yapa yapa Misina'nın belirli kısımları nedense yıprandı. Hatta misina soyuldu bile. Sanırım bu belirli kısımların sürtünmesinden oluyor.

Bununla da yetinmedin ve 175 gr kurşun ile atışlar yaptım. Yine misina yıpranmasına rağmen sorun çıkmadı. Fakat uzun süren atışlarım sonucu bir atış daha yaptım ve oldukça fazla yüklendim. Duyduğum "ÇAAAAAAT" diye bir ses ve misina koptu. 2 günlük toplam 4-5 saatlik sürekli at çek kullanımı sonucu oldu.

Yani bu misina ile 150 gr atışları direk 1 gün boyunca abanarak yapabilirsiniz. Ama gün sonunda misinanın ilk 1-2 metrelik kısmını değiştirin. Bir de ben ne makineyi ne de kılavuzları henüz hiç yağlamadım. Belki o da etkilemiştir.

Sonradan Not: Elimde Powerline Spider 0,28 mm var onu da yakın zamanda test edeceğim.

2. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Hımm iyimiş. Powerline testini merakla bekliyorum :)

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Kerem,

ben daha önce denemiştim trabucco super softu yazmıştım geçenlerde:)

Spider esnektir biraz,bence powerline extreme 0,28 makinana sar ve sonuna 0,38 6-8m orta esneklikte bir misina ekle şok için. ve istediğin kurşunu at kopartamazsın!

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Öncelikle kamışın halkalarını ve makinanın sarım bilyasını gözden geçirmende fayda var.. En dandik misina bile 1 günde kolay kolay deforme olmamalı..

5. kerempek

kerempek kerem

Halkaları zaten bir gözden geçireceğim. Elimde traş makinası için aldığım yağ var belki ondan sürerim.

Makina bilyası ne oluyor onu tam anlayamadım.

Teşekkür ederim.

6. kerempek

kerempek kerem

Trabucco super soft yorumlarınız göremedim ama sizin daha önce 0,28'e 0,38'lik yazınızı not olarak kendi kayıtlarıma eklemişim.

Evet ben de şok ile kullanacağım ama önce biraz normal kullanıp bu kısmı yaşamak ve tecrübe kazanmak istiyorum. Notlarınız elimde onları da deneyeceğim :)

Teşekkürler.

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    makina üzerinde, misinanın makaraya sarılmadan önce geçtiği yataktaki döner halka..

8. kerempek

kerempek kerem

Tabi yaa misinanın temas ettiği başka yer yok ki :)(kılavuzlar hariç) kusura bakma acemiyiz işte.

o metal kısma nasıl bir bakım yapmam gerekiyor ?

Teşekkürler.

9. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Halka üzerinde çapak veya çizik yoksa vidasını hafif gevşetin.. vidayı sonuna kadar çıkartmadan iç kısmına doğru sprey gress ya da benzeri bir yağ sıkarak vidayı tekrar sıkın..