Arkadaşlar hayırlısıyla 25 haziranda Trabzon'a gideceğim. Arsin- Yanbolu ve Samayer arasındaki salih şeridinde kıyıdan avlanacağım. Kimi zaman tekneyle av yapacağız. Tekneden genelde çapariyle avlanma yapmaktayız. Teknede çapari ile avlanmakta baya başarılıyım. Şansıma palamut ve çoğu zamanda sarıkanat ve lüfer tuttuğum olmuştu. Genel itibariyle vazgeçilmezim istavrittir. Kıyıdan ise zargana ve çapari ile istavrit avlanacağım. Eğer bulabilirsem dondurulmuş superfresh marka karides ile neler yakalayabilirim, bu konuda bir bilgim yok açıkcası. Yemli olarak yakalayabileceğim balık türleri nelerdir arkadaşlar + hangi tür takım kullanmalıyım bu konuda sizden yardımlarınızı bekliyorum. Bahsettiğim dondurulmuş karidesle Erikli saroz körfezinde kayıkla birçok kere iri mercanlar yakalamıştık. Kusuruma bakmayın genelde çapari yöntemiyle balık tuttuğum için yemli olarak pek fazla malumatım mevcut değil. Yemli olarak genelde klasik köstekli iğneli takım kullandım. Diğer husus ise belirttiğim kıyılarda genelde hangi tür balık çıktığını bilmemekteyim. Bana yemli olarak yapacak olduğum takım resimleri vs gibi şeylerle yardımcı olmanızı diliyorum... Saygılarla. Gidecek olduğum sahil burası. Fotoğrafta görülen burun ve bu burunun sağ ve sol kısımlarında genelde avlanma yapacağım. ( Araklı Samayer )
Açıkcası sabahtan beridir forumdaki tüm konuları tek tek inceledim. Şu anda Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler kısmında 5. sayfadaki dip oltalarıına bakıyorum. Dip oltası yapımın öğrendim sanırım enaz 1 iğneli en fazla 2 iğne kullanılabiliyor.
Denizin zemini kimi yerde kumluk kimi yerde ise bezelye tanesi kadar ufak çakıllar mevcut. Diğer öğrenmek istediğim husus ise hocam topla zargan yakalamak için gerekli takım yapmasını forumdaki konulardan öğrendim. Denize fırlattım ve topu kendi başınamı bırakacağım yoksa at-çek mi yapacağım ?
Erkan, bu tamamen bulunduğun yerdeki zargana papulasyonu ile doğru orantılı, balık çoksa ben hiç bir zaman atıp çekmem, güzel ve parlak bir kuyruk altı yem ile atarım beklerim, ama eğer yemin yok ise, ilk zarganayı midye ile yakalamak zorunda isen, balıkta azsa, yemi cazip hale getirmek için çekmekte fayda var,
Yardımların için teşekkür ederim hocam. Yaban Tv'de ki zargan avlarını görünce ilk defa heves edip bu sene zargan avlamaya çalışacağım. 3 akşamdır çapari, sıyırtma ve yemli takımlar hazırladım, umarım ilk etapta istavrit yakalayıp yem yapabilirim. Belirttiği sahil kesiminde çok fazla balık tutan olmadığı içinde gerekli bilgi edinemiyordum sizlerin yardımıyla bilgi ediniyorum umarım iyi avlar benim olur. Saygılarla.
Zargananın en iyi yemi zargananın kendi kuyruk kısmıdır, kuyruk altı tabir edilen parlak yerden ince ve uzun bir yem kes İlk zarganayı yakalamak için hiç bir şey bulamazsan, midyenin kenarındaki kurt gibi yeri kesmeden uzun olarak çıkar ve iğneye uzun bir şekilde takarak at çek yap, yeterki ilk zarganayı yakala, ve ondan yem yaparak bir çok zargana yakalayabilirsin, ama dediğim gibi eğer varsa
abicim arkadaşlar 1 haftadır levrek tutuyorlar atçek disiplininde. (GİRESUN) ama trabzondan da haber ler geliyor. öncelikle üç beş çeşit sahte balık almanı tavsiye ederim. gerçekten leverek olayı bambaşka
Trabzon tarafına doğru otellere gelmeden hemen altta dere vardır. Orada slikonla at-çek yapabilirsin. Eğer tüneli geçip Araklı-Sürmene tarafına gidersen ordaki dere ağızlarınıda deneyebilirsin. İlk bahsettiğim yerden Kefal-Levrek alındığını duydum ama gitmedim hiç. Zargan içinde Eylülü beklemen lazım sanırım. Bu aralar istavritde yok, tekneden bile. Kefal bol bol mevcut. Hedef balığım olmadığı için ben gitmiyorum.
Teşekkür ederim, bilgilendirmeniz için, inşallah bir tanede olsa numunelik tutarız. Hocam sanırım Yanbolu deresini söylüyorsun. Ve bu derenin üzerinden geçen otoyol köprüsü var. Açıkcası bende kefali pek sevmem tutmasını nede yemesini... Umarım en azından tekneden biraz istavrit tutarım yoksa onca uğraşım ve takım yapmam hüsrana uğrayacak... Peki dip oltasıyla birşey yakalamak mümkün oluyormu, böyle duyumlar aldınızmı acaba ?
Evet Yanbolu deresi. Dip oltasıyla levrekde avlanılıyor. İstavrit açıkta sanırım şu anda inşallah siz gelene kadar kıyılar
Yanbolu deresinin hemen yukarında olacağım, o halde hergün orada takılırım sanırım... İstavrit için o kadar endişe etmiyorum çünkü tenkeyle çoğu zaman çıkıyoruz çapariye...
Trabzon kıyıları Bu zamanda tarif ettiğiniz kıyı şeridinde eliniz boş dönmemeniz açısından söylüyorum bolca kefal sürüleri bulunmakta. Hatta Rus kefallerine denk gelirseniz 3-7 kg arasında yakalamak süpriz olmaz. Bence yanınıza 5-10 takım kıbrıs alın yem derdide yok denecek kadar az. Fırından 1 taze ekmek, varsa peynirsuyu bukadar. sabah ve akşam saatlerinde simli çapara ile kovalık istavrit alabilirsiniz. (sarı ve turuncu renkli simli çaparaları tercih edin.) Ben gittiğimde rize limandaki dalga kıranda avlanıyorum genelde akşam saatlerinde 2-3 kilo istavriti almadan döndüğüm olmuyor. Tabiki yantaraftanda kıbrısları kendi haline bırakıyorum 8-10 tanede yanında BONUS olarak kefal alabiliyoruz. Ayrıca dip takım yaparak canlı taze yem ile iri istavrit ve eşkina alabilirsiniz. Burnumda tütüyor oralar. Size rast gele Seneye nasipse bende gideceğim memlekete.
Merhabalar. Dün tekrar istanbul'a geri döndüm. Yanbolu deresinin yanı başındaki damların sahiplerini tanıdığım için hemde en güzelinin sahibi akrabam olduğu için bolca tekneyle denize açılıp bolca istavrit ve ve zaman zaman hamsi yakaladım. İstavrit boldu fakar biraz irilenmeleri için zaman var gibi. Daha açıklarda ise çapariyle mezgit yakaladık. Saçma ile ise 25-30 kg kadar iri iri mezgitte tuttuk. Yanbolu deresininh yanı başındaki kayalıklardan ise 3'lü dip oltasıyla ise barbun yakaladım. Akşam saatlerinde derenin denize döküldüğü kesimde balıkçılar yerlerini alıyorlardı, levrek çekeni görmedim ama derenin girişindeki koca koca rus kefallerini çeken birileri vardı. Kefalleri görünce yakalamaktan vazgeçtim çünkü çok ürkütücü bir halleri vardı ve tabağımda görmek istemiğimden kadar ürkütücü... Bu arada çapariye gelen hamsilere bayıldım, vücutlarına oranla çok çok büyük ağızları vardı. Hemen hemen hergün tekneyle balığa çıkıp gelincede Yanbolu deresinin aktığı yertde denize girip çıktım, zifiri kara bir hal aldım. Sameyer kıyısında birkaç defa balık tutmak için gittim ama sanırım çok fazla ufak balık olduğu için yemleri alıp gittiler, bende genelde tekneden avlandım.... Saygılarla.
Tekrardan merhabalar, 7 yaşımdan bu yana akvaristliğime ara verip bu yıldan itibaren balık avına daha çok eğilim göstermeye başladım. Levrek avı için takım çantamı rapala ve silikon ragloularla doldurdum. Kısmet olursa Ramazan bayramından sonra tekrar Trabzon'dayım. 20-25 gün kalacağım. Genelde tekneyle avlanmaya çıkarım çıkmadığım zamanlarda levrek avlamaya çalışacağım.