Trabzon kıyıları

Konu, 'Bölgeler' kısmında baysms tarafından paylaşıldı.

  1. baysms

    baysms baysms

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    trabzon
    Selam. Eski amatör balıkçıyım. Eskiden kıyıdan elle olta ile kefale ve istavrite atardık. Ancak aradan uzun zaman geçti ve sahiller hep kayalık oldu. Artık kamış olmadan atılmıyor. 4 misina kestim.İstavrit, sargan ve kefale atmak için uygun, sağlam bir olta takımı için tavsiyeleriniz nelerdir?Örneğin kamış boyu kaç m olmalı, yazdığım balıklar için çekeri kaç kg olmalı? önden mi yoksa arkadan mı kalama olmalı?
     
  2. sasa61

    sasa61 sasa

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    40
    Şehir:
    Trabzon
    aramıza hoşgeldiniz. sizlerinde bildiği gibi bu saydığınızın balıkların mevsimi değil.istavrit trabzonda ömayısta ancak başlar.o zamana kadar çok zamanınız var ben sizin yerinizde olsm hiç acele etmem.mevsimini beklerim.ben size nacizane fikirlerimden paylaşmaya çalışırım.selamlar..
     
  3. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
  4. sasa61

    sasa61 sasa

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    40
    Şehir:
    Trabzon

    trabzon o kadar farklı bir bölgeki.belkide 2 parçlı kamışlan trabzonda kimse avlanmıyor..burda şartlar biraz zor mevsim deniz ortam(avlak yeri)..gibi.
    paylaşımınız için teşekkür ederim.selamlar.
     
  5. baysms

    baysms baysms

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    trabzon
    Selamlar. siteyi birkaç gündür inceliyorum. güzel ve gayet işlek bir forum.
    sn mallaca teşekkür ederim. linkleri inceledim.kamışlar güzel. istavrit, sargan ve kefal avı için bu kamışta kullanacağım sarma makinesi nasıl olmalı? fiyatta aşırıya kaçmadan ama olmazsa olmaz özellikleri de barındıran bir makine öneriniz varmı?Ayrıca hazırlayacağım bu takımla kaşıkla sargan avlamayı da düşünüyorum.
    sn sasa61,"2 parçlı" kamışlann extra özelliği nedir? Yada şöyle sorayım. Kamışlardaki parça sayısı nın fazlalığı ne işe yarar?
     
    Son düzenleme: 19 Mart 2010
  6. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    baysms hoşgeldiniz? adınız baysms mi?

    sitede konular altında tanışalım başlıklı bir bölüm var, askere gidip nizamiyeden içeri girmek gibi ,

    orada bir konu açıp kendinizi tanıtırsanız, ve imza ayarlarınız yaparsanız, sizleri tanımaktan mutluluk duyarız, hemde size nasıl hitab edeceğimiz konusunda zorlanmamış oluruz

    Tekrar hoşgeldiniz
     
  7. sasa61

    sasa61 sasa

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    40
    Şehir:
    Trabzon
    trabzonda kaşıklan sargan yakalayamazsınız!!! 2 parçalı kamışın taşıması zordur örneğin bir yere sığmaz.ve buralarda tercih edilmez.ama tabi bir kötülüğü yada ektrası yok.!!teleskopi(iç içe geçmeli) kamışlar kullanış olarak daha rahat..ve birde trabzonda çırpma haricinde kamışlan kefal yakalamakta çook zordur.kefal çok kurnaz bir hayvandır.oltaya vurur vurmaz zımba yapıp balığı almalısınız kamışlan istavrit,barbon,sargan,çinekop,lüfer,levrak gibi balıkları trabzonda yakalayabilirsiniz zamanları geldiğinde...Şu mevsimde kıyıdan kamışlan hiçbir balığı yakalayamazsınız.sezon daha açılmadı.Trabzonda yaşamaktayım kamışlarımın hepsi teleskopik kamış(iç içe geçen) kamışlardan ve çok memnunum.fiyat olarakta nasıl desem az bir bütceyle yapılan takım sizi ilerde hiç ama hiç memnun etmez.tabi ilk başlarkende çok paralar harcamak da iyi değil gibi.ama ne olursa olsun kaliteden vazgeçmeyin derim.
    selamlar...
     
  8. baysms

    baysms baysms

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    trabzon
    sn sasa61
    teşekkür ederim. Yazımın başında eski balıkçıyım demiştim. hem zokka ile hemde kaşık ile eylül başlarında küçük liman arkasından çok sargan yakaladım. Kamışla kefal nasıl yakalanır bilemem ama zamanında hem dipte ekmek ile hemde akşamüstü denizi yemleyip 3 lü çırpma ile çok kefal yakaladım. Ama sizde trabzondasınız; biliyorsunuz, kıyılarımız çok bozuldu. Artık elle misina atılmıyor. hemen takılıyor. Ben hiç kamış kullnmadım. Aslında hala kullanabileceğimden de emin değilim.Ancak misinanın daha az takılması için de malesef bir kamış takımı ile avlanmam gerekiyor.
    Siz ne tavsiye edersiniz?
     
    Son düzenleme: 19 Mart 2010
  9. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çarpma kötüdür. Çok kötüdür. En kötüdür.

    Vakti zamanında şöyle demişim. Geldik bu güne yine demek isterim:

    "Ya, çarpma ile yaralayıpta kıyıya alamadığınız balıklar? :confused: :eek:

    Sırtından, kuyruğundan, karnından, gözünden darbe almış limit altı küçücük balıklar? :confused: :eek:

    Bu şekilde darbe alan bir balığı geriye de salamazsınız, salsanız da neye yarar ki? :eek: :confused:
     
  10. baysms

    baysms baysms

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    trabzon
    sn balli
    haklısınız da birincisi yazdığım gibi eskiden! di o günler. İkincisi de olta balıkçılığında da böyle riskler vardır.Misinayı kesip ağzında kanca ile kaçan,ağzı kopan balıklar..
    Neyse yukarıda yazdığım soruma cevap alamadım hala.
    Bana ne tavsiye edersiniz?
     
  11. baysms

    baysms baysms

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    trabzon
    cavap yok mu?
     
  12. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kamış ve makine konusunda birbirine alternatif olabilecek çok fazla seçenek var. Nerede, hangi balık için ve ne tarz bir avlanma tekniği düşündüğünüze bağlı olarak onlarca kombinasyon oluşturulabilir. Forum sayfalarımız aradığınız sorulara kifayet eder diye düşünüyorum. Yapacağın incelemeler neticesinde muhtemel uygun gördüğün kamış ve makaraları sormanız halinde daha belirleyici cevaplar almanız mümkündür.

    Bu arada hala isminizi öğrenemedik?:)
    .