Merhaba arkadaşlar , ben sürekli kayık ile istavrit avına gidiyorum. Ancak bu aralar levrek takıldı aklıma. Daha önceden tecrübem yok Nerede tutulur? , Ne ile tutulur? Bana bilgi verebilecek kimse varmı acaba? Diğer konulara baktım ama kısa ve öz anlatım olursa daha iyi anlıyabilirim. Farozda oturuyorum ve bir kamışım var artık bunlar haricinde bana yem (mümkünse suni yem) , yer ve zaman verebilcek arkadaş arıyorumm..
Mrb Fatih. Bende Trabzon dayım. Bende spin takım var rapala ile atçek yapıyorum. Yaklaşık 300-400 harcadım ama slikonla olan atçekden aldığım verimi rapaladan alamadım. Yada balık yoktu İşin özü Rus pazarına gidip 6,5 cm lik yeşil fosforlu, mavi-beyaz, siyah-beyaz raglou marka slikon edinebilirsin. Şamandırayı bağla kamıştan gelen misinay,a 2m daha misina ekle diğer tarafa sonrada slikon. Bu 2m lik misinan sağlam olsun ama. Diğeride olmalı tabiki ama bu 2m lik daha önemli bana göre. Slikonu takarken kancayı çek çıkar arkasından. Sonra misinayı ağzından geçirip kanca yerinden çıkar sonrada bağla. Şekil çizemem ama yazıyla tekrarlıyalım Kamıştan Gelen Misina========Şamandra==-2m misina========Slikon Slikonun düz yüzmesi önemli. Alırken dikkat et şekli düz olsun. Bazen kabında kala kala şekli bozulabiliyor. Kanca altında düz kalsın. Bırakınca sağa sola dönmesin. Markada raglou olsun kesin. Yanına yedekte al Levrekde yeni yeni başladı. Aldığım duyumlara göre takip edip vurmuyormuş slikona. Ya beğenmiyor yemi yada farkındadır tehlikenin. Orda olmadığım için bişey diyemiycem Edindiğim tecrübelere göre(ne kadar varsa ) levreğe gideceksen sabah ezanından önce orda olacaksın. Özellikle ezan vakti civarı dikkat et veya akşam hava kararmadan önce deneyebilirsin. Fazla gürültü ışık yapma. Işığı açıcaksan gece kıyıya dönüp aç. Üstüne fazla canlı renkli şeyler giyinme. Ortalardada gözükme fazla Yer olarakda Sera deresi ve Akçaabatdaki dere ağızlarını deneyebilirsin. Diğer tarafta Yomra deresi olur veya Araklı, Sürmene.
sana yakın bir malzemeci var oraya uğra ben levrektutmak istiyorumde sana yardımcı olurlar.güzelsilkonlar var bana önerdiklerislikonlaçok verimaldım zamanında.yıkılan tekel binasının yanında bim in karşısında faroza çokyakın. orada yer zaman slikon yardımını her türlü alırsın.rasgele
Hayırlısıyla 26 Haziranda Trabzon'da olacağım, Faroz bana yakın umarım birlikte av yapma şansımız olur....
arkadaşlar ben SAMSUN/ Termeye gideceğim bu yazın, acaba orada da levrek avlaya bilirmiyim. yardım ederseniz sevinirim...
hocam slikon falan iyide bunlar eğer orda çok sayıda levrek olduğunu biliyorsan iş yapar tek tük koca sahilde geziyorsa zor, levreğin ilacı canlı yem, özellikle bu mevsimde.... kışın dersen evet at çek iş yapar derim canlı yem gamit kefal, kayabalığı.....