herkese merhabalar. Uzunca bir zaman geçmiş, özlemiştik paşalar ile oyun oynamayı... Deniz suyu sıcaklığı 12 dereceyi buldu,yumurtalar bırakıldı, artık zamanı gelmişti. Değerli dostum a_kanlıkuyu ile avlağımıza gitmek için uygun saat konusunda her zamanki gibi tartışmaya başladık 03:00 de avlak yerinde olalım dedik sonunda. E tabi erken kalkmak için erken yatmak lazım girdim yatağa ama uyku tutmuyor heyecandan. Aradım dedim ki beklemeyelim saat 23:00 de gidelim avlağa, yine kısa bir tartışmadan sonra tamam dedi ikna oldu ) Avlağa geldik başladık at çek e. İlk vuruşu ben aldım rapala maxrap fpgh ile. Ancak takılmadı sahteye. Alper ise strike pro 145 s ile (favori sahtesi) Alper ilk levreği aldı 30 cm uzunluğundaydı iade ettik denize. Evet bu gece avlak balık yapacaktı belli oldu. Sonra Alper tekrar vuruş aldı ve kıyıya çekti. Bu 40 cm civarlarındaydı. Alıkoyduk. Ben hala fpgh ile atmaya devam ediyordum bu arada. Alper balığı çıkarırken dedi ki abi atsana sende strike pro yu. Taktım strike pro 145 s i savurdum denize. Misinenin ilk boşluğunu aldıktan sonra yavaşça çevirmeye başladım tekrardan. İki saniyede bir tur döndürüyorum makinenin kolunu. Kolu 3.tur çevirmeye başlarken aman Allahım!! Bir darbe... Darbenin ardından hemen tasmaladım. Sonra bir darbe ve bir daha ve bir daha. Kalamayı açmayı unutmuşum!! Allahtan ip misina kullanıyorum. O heyecan ile kalamayı açmak aklıma gelmedi, başladım çekmeye levreği. Çekerken darbeler devam ediyor. Bu arada Alper i çağırdım. Büyük büyük geeel! Suyun üzerindeki çırpınışları görünce o da heyecanlandı. Makineye güveniyorum rahat rahat çektim kıyıya. Paşa 61 cm ve 2550 gr geldi. Yumurta ya da sperm yok paşada. Kullandığım malzemeler; Okuma v sistem 10-40 3 metre kamış. Shimano biomaster 2500 fc makina. Berkley 0.08 ip misina. Berkley klips. Fotoyu cep telefonundan yükleyemiyorum. Herkese keyifli avlar..
Ali bey levrek haberi güzel bir haber. Yaklaşık olarak bir aydan bu yana bizim sahillerde de levrek av veriyor. Balık sürüler halinde geçiyor daha doğrusu buradan sizin tarafa ilerliyor.