arkadaşlar ayın 4 ü gecesi yola çıkıyorum trabzona gidicem. evimiz meydanda kadın pazarının üst tarafında istanbulda yaşadığım için sadece tatillerde gitmeye vakit buluyorum. bu yüzden avlak yerleri bilmiyorum benim rahat gidebileceğim avlak yeri veya bana orda dost olabilecek bir arkadaş arıyorum. avlak yeri derken hangi balık çıkar ne tür takım gerekli bu konudada yardım ederseniz sevinirim ... şimdiden teşekkür ederim.
Selam Mustafa. 7 sene Trabzon'da yaşadım okul sebebiyle. Balık için tesislerin oradaki yat limanına (marina) giderdik. Şu aralar çok güzel istavrit alabilirsin diye tahmin ediyorum ayrıca limanın hemen yanındaki mendirekten zargana alabilirsin, başlamış olması lazım. Derelerin döküldüğü yerlerde levrek avlayan arkadaşlarım vardı ama meydanda oturuyorsan liman yanı ve marina senin için daha uygun olacaktır. Meydanda Yazıcılar av markete uğrarsın balığın durumunu en iyi onlar söyler sana. Çaparide genelde 50 60 gram kursun kullanırsın. Zargana için de ya şeytan oltası ya da bildiğimiz şamandıralı takım.
aslına bakarsan ben eşkina hiç tutmadım eşkina ve levrek tutmayı çok isterdim. ama tabiki şu anda hangisi varsa ona nasiplenecez ve ayrıca trabzona iki senedir hiç gitmedim. ve tam olarak yerleride bilemicem. ulaşım itibari ilede nereye tahmini saat kaç gibi gidebileceğim konusundada yardımcı olurmusunuz?
Ben de 2 senedir gitmedim ve oradaki dolmuş trafiği değişti bildiğim kadarıyla sosyal tesislere giden dolmuşların durağıda değişmiştir büyük ihtimal. Sen en iyisi meydan da dediğim gibi yazıcılar av markete gidersin (kime sorsan gösterirler zaten orayı). Orada da durumu anlatıp sorarsın gayet iyi esnaftırlar yardımcı olurlar.
emir kardeşim çok teşekkür ederim bilgin için. ben en iyisi meydandan eski rus pazarının oraya doğru bir tur atayım
ben trabzonluyum ve trabzonda oturuyorum bu zamanlarda eşkina çıkmaz.istavrit çok nadir başladı...şuan tam mevsim başlangıcı ve tür ve bolluk olarak az bir dönem. sargan bu mevsimde trabzon kıyılarında çıkmaz. şuan istavrit kefal alabilirsiniz oda şansa kalmış.eski tekel binasının hemen yanında bi av malzemeci var oradan yararlanabilirsiniz.eski rus pazarı ve meydana gitmenize oraları aramanıza gerek yok .dediğim malzemeci evinizden yürüme 5 dk.batı tarafında yenibiralışveriş merkezi yapılıyor kime sorarsanız derler hemen alışveriş mağazasının yanında.bol şanslar rastgelsin.
evet o dediğin alışveriş merkezini gördüm. ama dün bir akrabamın teknesiyle açıldık yarım saat sonra geri döndük akıntı çok fenaydı birde 2 adet eskina_man ın serçe parmağı kadar büyüklükte mezgit tuttuk aynen geriye tabi gerçi 1 tanesini martı hemen suyun üstünden kaptı ama diğeri sanırım yaşıyordur balık dediğin gibi yok ama iki gün önce çok güzel istavrit almışlar akçakale tarafından... ne istanbulda ne trabzonda doya doya 1 kere mezgit olayım hariç hiç balık tutamadım ona yanıyorum. kısmetimiz yok bu konuda ne yapalım bilmiyorum... bırakıcam böyle giderse hazıra yönelicem
Çekirge, durmak yok, denemeye devam Nasılsın Mustafa, Trabzon nasıl? keyifler nasıl, soranlara selam söyle.
Döndünüzmü Trabzondan geri? Demiştim size balık mevsimi trabzonda diğer bölgelere göre geç başlıyor.şuan istavrit mezgit tam randımanlı olmasada var başladı..akçakalede istavrit çıkar ama oda belirtmiştim hergün değil gününü yakalamak önemli.mayısın 15 inden sonra normal seyrinde giderse sezon istavrit ve mezgit iyi yapar.
abi keyifler güzel çok şükür. geziyoruz işte sümela zigana atatürk köşkü akçaabat falan gelince bensiz organize yapmayın ha özledim sizi trabzondan dönmedim daha cumartesi sabah uçağım var o zamana kadar ne gelirse artık geçen akrabamın teknesiyle açıldık yarım saat durduk döndük akıntı çok var diye. ama manzara güzeldi ekliyorum alttan... ayrıca balık fiyatları istanbula nazaran çok farklı... alabalık 8 tane 10 lira büyük alabalık hemde istavrit 6 lira levrek 12 lira alabalık dikkatimi çok çektiği için yazdım... hoşçakalın, arada bir bakıyorum balık organizasyonu için gidelim diyen olursa gece gündüz fark etmez gidebiliriz.