Trabzon'lu Arkadaşlar Bayramda Organizasyon var mı?

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında caf tarafından paylaşıldı.

  1. caf

    caf cafer

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    2
    Sevgili arkdaşlar,
    Bayram tatilinde Trabzon veya civarında organizasyon planı olan var mı? özellikle mavruş veya levrek avına gidecekler varsa haberleşelim
    saygılarımla

    Cafer
     
  2. mertcan

    mertcan mertcan

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    kastamonu
    :D eevet gıdelim
     
  3. mertcan

    mertcan mertcan

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    kastamonu
    abı ben kastamonudayım trabzon uzak ama bulusuruz
     
  4. av_cı61

    av_cı61 mehmet

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    5
    kardeşim bayramda olabilir fakat şuan denizin durumunu tam bilmiyoeum molozda lüfer var diyorlar ama araştırmak lazım mrinada da çinekop oluyormuş mavruş ve levrek için verimli bir yer yakınlarda bilmiyorum.
     
  5. Faroz.limani

    Faroz.limani fatih

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    236
    Şehir:
    Trabzon
    Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    s.a beyler farozda zarganaya atıyoruz günlük 10 adet civarında topluyoruz. mavruşda alan oluyo geceleri boru kurduyla. ama ben levrek tutmak istiyorum bi ara haberleşip levrek tutalım.duyduguma göre yomra tarafında levrek tutuyorlar.
     
  6. levrekavcısı61

    levrekavcısı61 Ekrem

    Mesajlar:
    74
    Şehir:
    Trb-İst.
    Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Levrek avı ile ilgili.
    Kıyıdan Trabzon Sahilinde Gece Levrek Avı.
    Levrek av bölgeleri Trabzon:Yomra deresi,Trabzonspor tesislerinin çevresi,moloz üst geçit altı,Faroz liman girişi kahvehanenin sağ tarafı,Ayasofya mah. derelerin ve küçük lağım akan yerlerin yani kefal balığının bulunduğu yerlerin kıyıdan 20-30 metre uzakta bulunan kayalık alanlarda ve deniz derinliğinin 4-6 metre olduğu yerler.Not bir kaç sene önce Yomra levrek çiftliklerinden kaçan levrekler Asrinden Trabzon Beşirli mahallesi arası kayalık bölgelere yuva yaparak gittikçe yayılmakta ve karadenizdeki en iyi levrek avlak yerleri Trabzon’da bulunmaktadır
    Av zamanı: Eylül ve Ekim ayı daha verimli. Gece avı ve ayni anda Mavruş(eşkina) avlandığı zaman fakat misina ve el oltası biraz farklı yani bir tasla iki kus vurmak gibi birşey.
    Av zamanı 2:Akşam sahilde ve trafik nedeniyle sessizliğin başladığı an ben genel olarak levrek avımı saat aksam 8 ile 11 arası yapıyorum daha sonra sabaha kadar vurmuyor ve Mavruş avına devam ediyorum.
    Kullanılan takım:2 köstekli el oltası fakat kullanılan misina kesinlikle koyu yeşil öneriyorum beyaz misina gece sahil ışıklarının etkisi ile is yapmıyor fakat köstekler dipte kalacağından beyaz olabilir. Gece avında misina ile birlikte kesinlikle beyaz kanca ve fırdöndü beyaz kullanmıyoruz takim tamamen koyu renkte olmalı çünkü kullanacağımız yem ganzilis(teke) yada travla (boru kurdu) kancalar bu yemle renkleri tutmalı levrek hiçte aptal balık değildir aklınızda olsun (not: 3 köstekli takım kullanabilirsiniz ben 2. ve 3. Kösteğin ortasına aşağıda anlattığım şekilde kendi yapımım olan bu takımı kullanarak zamandan ve de yemden tasarruf ediyorum.
    El oltası: İki köstekli el oltası ilk köstek Mavruş için kurşundan 5-10 cm yukarda olmalı kullanılan yem boru kurdu kanca yarim numara çift kat kalın siyah düz.İkinci köstek birinci kösteğin düğüm atılan yerinden 10-15 cm yukarı kanca gelecek şekilde aynı kanca kullanılan yem Ganzilis(teke) canlı ise kuyruğunun ikinci boğumundan geçirin atin değilse benim terciğimde bu kafasını ve kuyruğunu kesip büyük olanlar için yaklaşık 1-1.5 cm kalacak geriye baş taraftan yarım numara kancayı geçirip içinden kanca ucu tekenin yüzeyine paralel olacak şekilde takılır yani kancayı saklıyoruz balık yemi alıp giderken zımbayı vurduğumuzda zaten yumuşak olan gansilizi parçalayıp balığa saplanıyor.
    Misinanın Atılış sekli:30 metre alana atılacak misina her zaman pay verilmeli yani kurşun suya taş attığınız gibi kendi ağırlığıyla inmeli misina makinenize ve elinize çarparsa kurşununda ağırlığıyla zaten yumuşak olan ganzilis yada boru kurdu kancadan çıkar isterseniz çapraz yada çentikli kanca kullanın fark etmez.
    Gece saat 11 kadar birinci köstekte travla ikincisinde ganzilis olacak şekilde avlanıyoruz daha sonra tamamen travla yada boru kurduyla Mavruş(eşkina) avına devam.
    Unutmadan köstek boyları 15cm ve misinayı gerdiğimizde arkamızda 2-3 metre misina boşluğu bırakın levrek avı alıp gidiyor hemen yutmaz aldığını zaten misinanın güçlü bir şekilde gidişinden anlarsınız bu 2-3 metre boşluk levreğin ganzilisi(tekeyi) yutması için verilen boşluk değil zaten küçük olan yem levreğin ağzındadır bu mesafe sizin baliğin giderken hazırlanıp o güçlü zımbayı vurmanız için bir zaman ayarı gibi denilebilir ve hemen boşluk vermeden çekin (eğer canlı yem balık kullanıyorsanız balığı yutmasını bekleyin o zaman 4-5 metre boşluk verin ve köstek boylarını 20cm veya daha büyük tutun).
    Misina kalınlığı ben genelde 0.50 yüksek çeker koyu yeşil misina ve köstekler için 0.40 normal beyaz ya da yeşil misina kullanıyorum. Kursunlar deniz dalgalı ise köşeli kurşun ağırlığını ise akıntıya Göre arttırıyorum kurşunun kesinlikle atıldığı yerde sabit durması lazım eğer akıntı yok ise 30-40 gramlık kurşunlarla başlamayı ekonomik olarak tercih ederim.
    Not:Yıllardır zıpkınla balık avcılığı yapan ağabeylerimin şu tavsiyesini sizinle paylaşmak isterim..Levreğin ve Mavruşun anası vurulmaz..Levreğin 4 ile 6 kg olanı ve Mavruşun 3 kg ve daha büyük olanı kıyıya yakin kayalık bölgede yuva yapar ve kendi kolonisini burada oluşturur bu kayada kofana gibi yırtıcı avcılardan koloniyi korur eğer onu avlarsanız diğerleri bölgeden ayrılarak sürüler halinde dolaşmaya ve daha büyük sürülere katılır yani uzun bir zaman o bölgede avı unutun artik.iki yıldır Eylül ayında av yaptığım Trabzon Ayasofya’da 1 hafta önce balık alamamaya başladım ve herkese sordum duyduğum şu 4 kg levrek ile 3 kg Mavruş ayni kişi aynı gece yakalamış o mutlu ama ne yaptığının farkında değil artik umudumuz başka sonbahara kaldı artik burada bize ne levrek nede Mavruş avı yok.En lezzetli levrek 1.5-2 kg arası olanlar hem de bu mevsimde deniz hafif soğumaya başlayınca daha büyükleri bu kadar iyi lezzetli değil tuttuğunuza çokta sevinmeyin bence ama olsun denizlerin kralını oltayla gece yemle tutmak herkese nasip olmaz birde levreğin büyüğü dipte olur.
    Unutmadan ganzilisi(teke) çıkaracağınız yerler balıkçı barınaklarına akşam hava kararınca gidin el feneri ve kepçeyle suya tutun ışığı ve kepçeyle toplayın.
    Birde kendime özel el oltasında bahsedeyim el oltam kurşuna kadar 0.50 koyu yeşil yüksek çeker misina kurşuna basit bir şekilde bağlıyorum takılınca kurşun çıksın diye köstekler hazır 0.40 yeşil misinaya bağlıyorum fırdöndü kullanmıyorum takılma riskini düşürmek için bazen oda midyelerin arasına giriyor yani takılan köstek ya da kurşun ise sadece o kopup gitsin diğerleri kalsın zaman çok önemli kurşun ve de köstekleri aynı anda kaybetmek insanın canını sıkıyor fakat köstekleri sağlam bağlayın.
    Arkadaşlar size kısaca Karadenizde ayni anda Mavruş ve levrek gece nasıl avlanır bunu anlatmaya çalıştım unutmuyoruz gece avında misina, kanca, fırdöndü koyu renk gündüz avında tam tersi hepsi beyaz parlak .
     
  7. Faroz.limani

    Faroz.limani fatih

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    236
    Şehir:
    Trabzon
    Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    farozun orası neresi ? ne taraf yani.biz kayalıkların orda mavruş tutuoz. levreğe rastlamadım =)