Tragonya Balığı Abimi Soktu [ACİL BAKIN]

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında 10.murat tarafından paylaşıldı.

1. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    Bu Durumda Ne Yapılır Bilenler Yazabilirmi Lütfen..

2. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    amonyak sürün yoksa üzerine biri küçük abdest döksün...şişkinlik çoksa doktora tehlikeli sonuçları olabilir

Son düzenleme: 14 Ağustos 2011
  3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Zehir Danışma: O 800 314 79 00 (ücretsiz telefon)

dayanabildiğin kadar sıcak suda tutulacak , sıcak su zehir molekülünü bozar.. ama mutlaka saglık kuruluşuna gidilecek allerjik bünlerede agır tepki verebilir..

4. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    Şuanda Hastaneye götürüyorlar abi Umarım bişi olmaz ya büyük balık tuttum diye sevinmiş direk asılmış balığa :S

5. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Çok eskiden ben de dikenine parmağım değmişti. ufak boyuttaydı. 8-10 cm
    önce kızarıklık sonra şişme sonra amonyak dökünce zamanla düzeldi. ama zamanında müdahale çok önemli benim de o günden beri amonyak çantamdadır.

6. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Geçmiş olsun Murat inşaallah sağlıkla kalır..
    Sırtındaki ve solungaçlarında mevcut dikenlerden kesinlikle uzak durmak lazımdır.(Öldükten sonra bile)
    Bu balık ile temas edildiğinde , en yakındaki sağlık kuruluşuna kadar ilk müdahele olarak dikenlerin değdiği bölgeye maksimum sıcak su ile temas sağlanmalıdır. Sıcak su uygulaması kısmen de olsa ağrıyı azaltır ve balığın zehirinin protein yapısını bozar...
    Latince adı ''Trachinus Draco" olan ve hemen hemen bütün denizlerimizde yaşayan bu zehirli balıktan bütün balıkçı arkadaşların sakınması lazım ama bende dahil çoğumuz başımıza gelmeden maalesef bazı tehlikelerden bi haberiz.
    Boyu 18-20 cm ebatlarında dır. Nadiren de olsa 40 cm boyuna ulaştığıda görülmüştür..Denizin dibinde hareketsiz olarak durur ve avına karşı son derece hızlıdır.
    Tekrar geçmiş olsun.

7. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

İlk olarak geçmiş olsun. Benim elimi sokar adı verdiğimiz bir balık sokmuştu, ayıklarken balığın kılçığı buz kırıkları arasında kalmış elime batmıştı. Sıcak suda beklettim elimi bir 10 dakika kadar, ağrısı hafifledi. Daha sonra baktım ağrı hala var amonyak bulamadığım için küçük abdest uygulamasına gittim mecbur. Fakat 2 3 gün ağrısı sürdü üzerine bastırdıkça. Ve o kısmın derisi soyulmuştu. Bünye ile alakalı bir şey olabilir. Mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidin derim, ilk tedavi olarak amonyak sürülmelidir.

8. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    Maalesef balık Murat Abimi SOktu arkadaşlar ben onun kardeşiyim hesabına girerek yazıyorum şuan hastanede sanırım bakım yapıyorlar bayaa bi zehirliymiş balık

9. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    gecmiş olsun kardesım uzucu bı olay malesef :(

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Geçmiş olsun. Nihayi sonucuda yazarsan seviniriz.

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Gecmis olsun. Hastaneye gittigi iyi olmus. Bu ciddi bir mesele. Acil sifalar dilerim.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    geçmiş olsun. sıcak kompres - amonyak tatbiki ( üzerine işeyin en basit amonyak erişimi ) ve akabinde en yakın sağlık kuruluşu.

13. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    geçmiş olsun

büyük geçmiş olsun trakonya haikaten fenadır hatta iskorpit dikeninin bile yanında daha hafif kaldığını duymuştum..
    hastaneye gitmekle iyi yapmışsınız umarım kısa sürede iyileşir tekrar geçmiş olsun..

14. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    geçmiş olsun. Allah (cc) acil şifa versin.

15. academisyum

academisyum taner kozdağkardeşler

Favori Kamış:
    okuma salina surf kamış
    Favori Makine:
    okuma power liner pl860
    En İyi Avı:
    mırmır 600 gr
    geçmiş olsun acil şifalar dilerim
    bu tragonya zehiri konusunda tedavi yöntemiyle ilgili bana göre çelişkiler var sağlıkçı ve doktor arkadaşlar genelde soğuk ve buz uygulanmasını forumlarımızdaki arkadaşlarımız ve büyüklerimiz sıçak su ve amonyak uygulanmasını öneriyorlar doğal olarakta ikilemde kalıyoruz, acaba hangisi doğru diye
    bu uygulamaların neden ve nasıl olacağını bilimsel olarak açıklayabilecek bir üye arkadaşımız olursa bizlerde ikilemde kalmayıp kesin olarak o uygulamayı yaparız.
    benim fikrimi söyleyecek olursam soğuk daha iyi bir uygulama gibi geliyor hem şişliğin oluşmasını önler hemde damarların daralmasını sağlayarak kan dolaşımını ve zehrin daha çabuk yayılmasını önler gibi geliyor.
    bu konuyu uzman bir arkadaşımız bilimsel bir yolla cevaplarsa bizler içinde çok iyi olur.

16. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    çok çok gecmıs olsun yeşilkoy de oturdugunuzu yazmışsınız ımzanıza eger abınız bugun ordaysa onla bile konusmus olabilirm.Florya-Yesilkoy hattnda saat 17 den 19 a kadar en az 3 kisiyi uyardım yemin ediyorum tınlamadılar.Bir tanesı bu balıgı 5 yasındakı oglunun elıne verdı diyorum aman abim yapmayın etmeyın KARISMA bana lafı bende napıyım en fazla uyarabiliyorm cok dıkkat etmeli boyle balıklara:(

17. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    kardeşim cok üzüldim arkadaşimida sokmuştu geçmiş olsun Alah acil şifalar versin

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Nasıl oldu hastamız???

19. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    1,5 ay önce beni de çarpmıştı.. Olabildiğince sıcak suda 15 dk. bekletip balık tutmaya kaldığım yerden devam ettim..

Önemli olan vakit kaybetmeden sıcak suyu da ya da amonyağı uygulamak.. parmaklardan birine dikeni batsa 30 sn. sonra yanındaki parmak uyuşuyor ki elle balık avuçlanmak suretiyle çarpımda iş daha da zor..

20. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

Kesin tedavi yöntemi sıcak su dur.. Balık zehiri aynı zamanda kendi proteini olduğu için 40 - 45 derece üstü sıcaklık proteinin dağılmasına ve etkisini yitirmesine neden olacağı için sıcak suya tutularak balığın zehirinin (yani proteininin) etkisi yok edilir..

İnsan vücudunda da ateş 40 dereceye çıktığında titremeler oluşmasının sebebi budur.. Ancak bu sefer vücut ısısının yüksekliği kendi vücudumuzdaki proteinlerin etkisini yok ettiği için doğal olarak üşümeye ve titremeye başlarız, ateş (vücut ısımız) düşürülmezse de daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.. Ölüme kadar da yolu vardır..

Balık çarpmasında soğuk tedavi de İnsan vücudunda ateşin yükseldiği zaman uygulanan sıcak tedavi (yorgan, battaniye v.s. gibi) de yanlıştır..