Merhaba arkadaşlar Trakonya balığına oldum olası hayranımdır. Çok defalar oltamı ziyaret etmiş ve ben de ona duyduğum hayranlıktan her sefer denize iade etmişimdir. Bu sefer kalıcı olmasını arzuladığım için ve de levrek balığının menüsünde ilk sıralarda yer aldığı için sahtesini yapmayı denedim. Gerçekçi olması için parçalı yaptım. 23 gr ağırlığında ve 165 mm uzunluğunda. Aksiyon olarak at-çekte, yalpalar yaparak ve parçalar; simetrik bir şekilde hareket ederek müthiş bir aksiyon sergiliyor. Kullandığım Malzemeler: 1cm kalınlığında Balsa levha 1,2 mm çapında krom paslanmaz tel 5 dk epoksi karışım şeffaf ahşap tutkalı çift taraflı yapışkan bant akrilik boyalar simli kalemler renkli ojeler 3 mm kalınlığında şeffaf mika çelik ve kurşun bilyeler plastik menteşe Nano yüzey koruyucu sprey Balsadan 2 parça olarak şablon yardımı ile kestiğim modeli çift taraflı bant ile yapıştırıp falçata ve zımpara ile şekil veriyorum. Parçaları ayırıp ortasına ağırlıkları ve teli yerleştirmek için el motoru yardımı ile oyuklar açıyorum. Teli ve ağırlıkları yerleştirip, menteşeleri de taktıktan sonra ahşap tutkalı ile yapıştırıp presliyorum. Üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp, kuruduktan sonra zımpara ile pürüzlerini alıyorum. Göz yuvalarını el motoru ile oyup, çift taraflı bant yapıştırdığım sarı alüminyum folyo ile kaplıyorum. Falçata ile üzerini yavaşça çizerek desen veriyorum. Üzerini bir kat epoksi ile kaplayıp akrilik boya kullanarak renklendirdiğim epoksi, renkli simler ve ojeler ile boyayıp epoksiden hazırladığım gözlerini takıyor ve bir kat daha epoksi ile kaplıyorum.
Damağı takacağım yeri el motoru ile oyup 3 mm kalınlığındaki şeffaf mikadan keserek şekillendirdiğim damağı epoksi ile yerine sabitliyorum. Üç kat daha epoksi ile kaplayıp son olarak Nano koruyucu spreyi sıkıyorum. Keyifli seyirler.
Oltacilik bakimindan is yapar mi bilemem, onu ustalar bilir... fakat goruntusu cok gercekci olmus... suyun altinda, kuma yatmis vaziyette gorsem gercek trakonya sanirim... elinize saglik...
Gerçek bir sanatçısınız doğrusu, hayranlıkla izliyorum eserlerinizi. Bu kadar emek verilen sahtelerden biri denizde kopup kaybolsa oldukça üzücü oluyordur.
Teşekkür ederim üstadım. Sizlere de rast gelsin. Teşekkür ederim Yağmur kardeş. Sudaki yüzüşü de çok muhteşem oldu. Adeta canlı bir balık gibi salınarak geliyor. Merhaba İbrahim kardeş. Teşekkür ederim beğenin için. Ben de eski zıpkıncılardan olduğum için seninle aynı fikirdeyim. Sağlıcakla kal. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Son zamanda yaptıklarımdan şimdiye kadar denizde kaybettiğim olmadı hiç. Bir yerlere takılıp kaybedersem üzülürüm belki ama bir balığın üzerinde giderse o kadar da üzülmem. Sağlıcakla kalın .
Özcan abi gayet güzel devam ediyorsun, tebriklerimiz yetişmiyor artık Bundan sonra bir ispendek ve bir kırlangıç bekliyorum senden Selamlar..
Teşekkür ediyorum Rıfat kardeş. El alıştıkça işi seriliğe dökmeye başladım. Son yaptıklarım beni de fazlasıyla tatmin ediyor. İspendeği değil ama kırlangıcı düşünebilirim. Senin çalışmalarını göremez olduk ? Sen de gayet güzel gidiyordun. Bir ara müsait olduğunda biraraya gelelim de hem çayımızı içelim hem de yaptığımız sahteleri görerek beraber yorumlayalım. Ben iyi olur diyorum sen ne dersin ? Sağlıcakla kal.
Teşekkür ederim Özer bey. Hedef balık öncelikle levrek. Ancak riski göze alan diğer özellikle, bankolarda yuvalanan iri avcı balıkların hayır diyemeyeceği bir yemlik balıktır trakonya. Selamlar.
Teşekkür ederim üstat. Bir paylaşımımda yine forumdan bir kardeşimiz yaptığım sahtenin sırt desenleri üzerinde çalışmamı tavsiye etmişti ben de onun tavsiyelerine uyuyorum. Sağlıcakla kalın. Teşekkür ederim Barış kardeş. Sağlıcakla kal.
Çok iyi olur ÖZcan abi, yapalım tabi. Senden öğreneceklerim var lakin ben ne dersem deyim sanırım buluşmamız en azından balık hızının biraz kesilmesine kadar sürer
Yeni spin makinam gelir gelmez ben de balıkların hızına yetişmeye çalışacağım inşallah. Kayseri' de bir organizasyon yapmayı neden düşünmüyorsun ?