trakonya...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında metinimsi tarafından paylaşıldı.

1. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    pazar günü sabah erkenden yola çıkıp akyakaya gittim vardığımda saat sekize geliyordu. Attım oltaları ama kayalık olduğu için birkaç tane takım gitti daha sonra yer değiştirdim orada iki tane balık geldi ama harika renkli çok güzel gözüküyordu çok sevimi oldukları için onları tekrar geri saldım. Akşama kadar balık vurmadı bile daha sonra yer değiştirdim. Oltayı sallar sallamaz güzel bir köpek balığına benzer ve ahtapot çektim tam kıyıya almak üzereyken ahtopotu kaçırdım. Son bir kez atayım dedim atarla atmaz balık vurdu ve heyecanla çektim o heyecanla dikkat etmeden balığı iğneden çıkarırken elime soktu dikkatli incelediğimde bunun trakonya olduğunu anladım. bu arada hangi balık olursa olsun devamlı ameliyat eldiveni takarak çıkarırım iğneden. elimin kanayan yerini emerek buz koydum daha sonra amonyak ile biraz temizledim tabi bu arada eşim çocuklar ne zaman bayılacağım diye yüzüme bakıyorlardı bu arada elim hafif sızlıyor ama çaktırmıyorum korkmadım desem yalan olur. ama birşey varki ameliyat eldiveni zehrin elime geçmesini engellediği kanısındayım çünkü on dakika sonra herhangibi ağrı kalmadı. Tavsiyem eldiven şart arkadaşlar.

2. LapinCash

LapinCash

Geçmiş olsun direkten gönmüşsünüz.Avınızın resmi yok mu ?

3. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    trakonya bela bişey ya bodrumda ona deniz akrebi diyolar hatta.Geçmiş olsun

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Geçmiş olsun. Geçen hafta banada 2 tane trakonya denk geldi. Parmağıma bir tanesinin yanağının yanında bulunan kısa iğne batmasına rağmen 10 dakika kadar ciddi sızlattı. Ameliyat eldiveninin işe yarayacağını pek tahmin etmiyorum. Daha kalın birşey lazım. Ben şahsen teknede eski bir havlu bulunduruyorum. Hem yem takma ve balık tutmalardan sonra ellerimi siliyorum, hemde trakonya v.b. balıkları bununla kundaklayarak hareketsiz hale getirip iğneyi sonra çıkartıyorum. Tabiki daha sonra balık denize :)

5. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    Yanınızda amonyak olması sizi korumuş olmasa idi devam etmesi kaçınılmaz olurdu sanırım. Edevat çantasından ayırmamak lazım.