TrAKYa LeVReK Avı LeVReK RüZGarLaRı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Bülent_39 tarafından paylaşıldı.

1. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

[​IMG] Levrek Avına Karar vermiştik.Tarih 04.10.2008 Hava Lodos Bu Levrek Rüzgarlarıydı.Avlak Yerimiz Güzel Trakyamızdan Bir Baraj.Yem olarak Canlı balık. [​IMG] [​IMG] Sabah saatlerinde beklerken Lodos şiddetini arttırmaya devam ederken yağmurda yağmaya başlamıştı umudumuzu yitirmiş değildik.Elbet bir kaç TatlıSu Levreği dağa oltalarımıza vurucaktı arada ufak tefek vuruşlar oluyordu bunlar denizdeki levreklere derizya küçüklerine İspendek ten birazküçüktüler oltaları ağızlayamıyordular sadece yemi çekiştirp zilleri caldırıp bırakıyordu.Ve ilk sert vuruş geldi nerdeyse oltayı yerinden sökücekti bu iyi bir Tatlı Su Levreğiydi kiloluktu vuruşlardan belliydi olta yerde çakılı olduğu halde oltanın unucu esnetişi çok heyacanlıydı ve ilk levrek geldi saat 11:30 sıralarında ilk balığımızı kenara cıkarmayı başarmıştık.[​IMG] Fuat arkadaşım ve çıkardığı ilk Tatlı Su Levreği bayramın 2. gününün avıdır.Bu balığı kenara alırken cok mücadele verdik doğrusu,Kepçemiz yoktu ve ben balığı karşıladım balık kayaların dibine geldiğinde balığı ürkütmeden yan solungaçlarına elimi sokmak zorunda kalmıştım ve balık dışarda,malesef parmaklarımda bir kaç kesik oldu parmaklarım kanamaya başlamıştı ben o heyacanla kesikleri düşünmüyordum bile.Taşlarda avlanan balıkçılar başımıza toplanmışlardı. [​IMG] Oltaların başında beklerken.Sabah saatlerinde ateşimizi yakmış ve çayımızı demlemiş içiyorduk,aradan çok geçmeden Tarım İL Müdürlüğünden Yetkili Arkadaşlar denetlemeye gelmişti buna açıkcası sevinmiştim çünkü barajda çok bilinçsizce avlanan balıkçı diye bile saymak istemiyorum onları file olta kullananlar vardı bir kaç sazan yakalamak için bu yöntemi kullanıyorlardı.Yetkili arkadaşlar tüm avlanan balıkçı arkadaşları tek tek geziyorlardı genelde herkez Levrek Avlıyordu,ve sıra bize geldi bizim yanımıza geldiklerinde Avlanma belgelerimizi kontrol ettiler ve oltalarımıza bakmışlardı,İleride ağ olta atanlar vardı ve tam o kişiyi atarken yakaladılar ve gereken cezayı vermiştiler. Eve dönüş Kerem arkadaşım ve Tatlı Su Levreklerimiz [​IMG] Fuat Arkadaşım [​IMG] Akşam 19:30 gibi bu fotodan sonra Birden 2 olta dağa çalmaya başlamıştı 2 Tatlı Su Levreği dağa geldi bunlarda akşam kısmetiydi.Kullanılan canlı yemler tekrar yaşamlarına geri bırakıldı.Herkeze iyi paylaşımlar en iyi ve büyük Balıklı avlarınız olsun.Trakyadan Sevgilerle.[​IMG]

Son düzenleme: 5 Ekim 2008
  2. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Bülent yakaladığın balıklar oldukça iriymiş kimbilir mücadelesi ne kadar zevklidir dahada büyüklerini yakalamanı dilerim rastgele

3. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Teşekkürler Eşref Abim sağol.Gerçekten mücadeleciler evet dağada irileri vardı 2 tanesi takım kesti ve nerdeyse 8 kg lik felandılar.Mücadelenin zevki denizden iri bir Sino yani Sinarit cekmek kadar vardı.Sanada her daim iyi avlar büyük balıklı avların olsun abi rasgele.

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bülent abi tebrik ederim,mükemmel balıklar...

5. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel av olmuş Bülent,eline sağlık.Paylaştığın için teşekkürler..

6. 35kalamarcı

35kalamarcı murat(35kalamarcı)

Favori Kamış:
    KAMIŞ OLTA KALAMAR ZOKASI
    En İyi Avı:
    kalamar avladım 1kg500gr ağırlığında idi kıyıdan yakalamıştımçok güzel bir gündü:))
    tebrikler

kim ne derse desin kardeşim on numara bir av olmuş maşallah diyelim nazar etmeyelim afiyet seker olsun rasgele...:rolleyes: ;)

7. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Teşekkürler Erdem kardeşim sağol rasgele.

8. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    tebrikler güzel av olmuş, o heyecanıda anlatırsan seviniriz... daha büyükleri dileğiyle sağlıcakla kalın.
    Kadir ÖZKAN

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bülent kardeşim tebrikler gerçekten çok güzel balıklar ama bir hatırlatmada bulunayım bu balıklar tatlısu levreği değil sudaktır tatlı su levreği sizin testere diye isimlerdiğiniz balıktır ;)
    ama bu balıklara tatlı su levreği diyenlerin sayısıda küçümsenmiyecek kadarda çoktur:(
    en iyisi siz bu isimden:rolleyes: vaz geçip sudak diyebilirsiniz:) :)
    saygılarımla

10. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Sağol Aytekin abi bizde acıkcası Sudak diye biliyoruz ama genelde Tatlı su Levreği diyede adlandırıyoz.Bilgin için teşekkürler en iyi avlar seninle olsun büyük balıklı avların olsun rastgele

11. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Sende sağol Murat abi herzaman büyük balıklı avların olsun rasgele.

12. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Sevgili Kadir Özkan abim teşekkür ederim heyacanını ve başka katkılarda oldu tam sen cevap yazdığında ben düzenleme yapıyordum seninde herzaman büyük balıklı avların olsun Saygılar rasgele.

13. mykaraguney

mykaraguney

Bülent bey tebrikler.. İmrenmedim desem yalan olur.. Daha nicelerine Rastgele.

14. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Bülent kardeşim seni ve arkadaşını tebrik ederim. Çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz.

15. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Sağol Sedat abi dağa nice güzel avlarımızı paylaşmak dileğiyle En büyük balıklı avların olsun abi rasgele.

Son düzenleme: 5 Ekim 2008
  16. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Karagüney bey sağol,Her zaman en iyi avların olsun.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Ekim 2008
  17. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık hemşerim süper av olmuş böyle avlaklar trakyamızda yok denecek kadar az kaldı

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Ekim 2008
  18. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Teşekkür ederim Ahmet arkadaşım haklısın bu Güzel Trakyada bu tür avlaklarımız çok az.Süloğlunda bu sezon fazla verim yokmuş sanırım.Herzaman büyük balıklı avların olsun hemşerim Lüleburgazdan Sevgilerle.

19. nevzat42

nevzat42

Tebrikler sudaklar çok güzel.Olta düzeni hakkında bilgi verebilirmisin.Oltalar boş kalmasın.

20. Bülent_39

Bülent_39 Bülent

Nevzat Abi teşekkür ederim sağol.Olta düzeneği hakkında olta sıralı dip oltası 2 iğneli kurşun 75 ile 100 grm. olta bedeni bir kulaç iğne köstekleri en fazla 20 cm. kullandığım iğneler kısa pala çapraz döğme çelilk (Mustad 3/0No) Beden ve kösteklerde kullandığım misina Titanyum misina.Kafana takılan bir yer olursa her türlü paylaşıma acığım Nevzat abi Saygılar ve Sevgilerle.Yem olarak Canlı balık.