trakyada turna avı için yardımmmmm

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında semusali tarafından paylaşıldı.

1. semusali

semusali mustafa

Favori Kamış:
    albastar leo 300
    Favori Makine:
    remixon matrix 5000
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    selam arkadaslar ben lüleburgazda yasıyorum ve bu cevrede turna avlayabılecegım goletler hakkında yardıma ıhtıyacım var..tesekkrler

2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Ordaki bir av bayisine git ve sor en doğru yönlendirme o şekilde olucaktır :) eğer olmazsa ben sana bir yer söyliycem kesin banko... :)

3. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    mustafa ben de lüleburgaz çevresi için geçmişte böyle bi sormuştum ama cevaplar hep yuvarlak,politik:)en iyisi mertin dediği gibi bir av bayisi galiba.av bayine de sana sürekli müşteri olurum intibası da bırakm ak lazım:)

4. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Trakya bölgesinde fazla turna olan gölet yok. olanlarda istanbula yakın. kırklareli tarafında var diyorlar birtane ama adını bilmiyorum. zaten kimsenin söyleyeceğini de sanmam. öğrenildimi talan ediliyo. Şimdiden rastgele sana.

5. semusali

semusali mustafa

Favori Kamış:
    albastar leo 300
    Favori Makine:
    remixon matrix 5000
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    valla burda av bayilerinin soyledıgı yerler var ama yınede sızlerın varsa bıldıgınız yer veya erler paylasırsanız sevınırım

6. ardem

ardem Erdem

Favori Kamış:
    Alba Star Lavrakı
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Turna 2.5 kg (60cm)
    Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy kasabası civarında bulunan barajlarda biz avlanıyoruz. Sana biraz uzak kalabilir ama balık garanti derim Hem de çok güzel yerler gelip görmeni tavsiye ederim.

7. ahmeticus

ahmeticus ahmet

Bahsettiğiniz yerler içme suyu havzası olup sürekli jandarma kontrolü altındadır. Orman içi avlanma belgesi ile dahi sadece çok küçük bir yerinde bulunmanıza, o günkü su programı dahilinde belki izin verebilirler. Anlaşılan onların gözünden kaçmış sizlerin varlığı. Burada da adres verebildiğinize göre fazla takmıyorsunuz yasaları. Kendilerini bir kere daha uyarmak farz oldu galiba.

Yine bekleriz..Mutlaka gelin..

8. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan

Ne demek istediğin pek anlaşılmıyo. Edirnede de pekçok baraj içmesuyu havzası ama amatör balıkçılara serbest. Kuralları çiğnemediğin sürece. Sen bizi uyarıyomusun yoksa ne yapıysun açık yazarsan seviniriz arkadaşım.

9. ahmeticus

ahmeticus ahmet

Sirkülerdeki yasaklar..

Md.(12) Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır.

Seni ilgilendiren birinci yasak
    D.S.İ. nin, o dediğin yerlerde çizdiği güvenlik sahasının kapsamından haberin var mı.?? Bahsettiğin her bölge, yer yasakları haricinde D.S.İ. kontrolu altındadır.

Seni ilgilendiren ikinci yasak.

Dediğin yerlerin hangi il ve hangi ilçe sınırları içinde kaldığını ve ADININ ne olduğunu biliyor musun.?
    Sirkülerde yasaklanan yerlere bir bak istersen..

Öğrenmen gereken şey:
    İnsanları doğru dürüst araştırmadan ve bilmeden ceza görebilecekleri yerlere göndermemen gerek. "Bizim buralarda serbest" veya "ben giderim" diyorsan..

Bu gün gerekli uyarıları yaptım. Özellikle sizleri mutlaka bekleriz.

10. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Romalılar fazla etkilemiş seni. ahmeticus. Yine net bilg yok yazdığın yazılarda.

11. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    aksicim kazandere ve hamidiye pabuçdere barajlarından bahsediliyor sanırım, biz kastro dönüşü aksicime uğradık bir bakalım nasıl yerdir diye güvenlik buradan gidin balık avlamak yada piknik yapmak yasak dedi.. zaten gölün etrafında kıyıdan avcılık yapmak için çok az yer vardı hamidiyeyi hiç bilmiyorum.. fakat giden kişilerden duyduğum çok büyük turnalar var diyorlar.. bunu söyleyenlerde 2 3 yıl önce gitmişler, yakın zamanda bu barajlara giden hiç duymadım, istanbula su sağlayan büyük barajlar ve orman içi olduğu için denetim çok fazla..
    barajların isimleri vermek istenmemiş ama pek sorun değil bence, sonuçta güvenlik görevlileri var hemen yanınıza geliyorlar..
    sirkülerde incelerseniz balık avı için tamamen yasaklanmış baraj bunlar..

12. ahmeticus

ahmeticus ahmet

Barajların ismi önemli değil kardeşim. Hepsi içme suyu havzası. Hepsi D.S.İ. kontrol sahası içinde. Ayrıca orman içi sular statüsünde. Tamamı yasak alan. Hiç kimse de avlanamaz.

Dediğim gibi daha net bilgi isteyen buyursun gelsin. Net olarak anlamasını sağlayabiliriz. Bu hafta sonu müsaitiz..

13. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    orman içi su havzaları :??

söledigin dogru dur yanlışdır pek bilgim yok..ama kemerburgaz da onlarca gölet orman içi değilmidir .. ve oralarda herkes avlanıyor.jandarma bile gelip bazen kıllık olsun diye sadece avlanma belgen varmı diyip gidiyor ..eger orman içi su havzaları avlanmak yasakda bu yasaklara kemerburgaz daki orman içi göller de dahilmidir :??

14. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mustafa bey sirkülerde yasaklı göller yazıyor incelerseniz sizin için daha net bilgi olur..
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

15. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    yahu gelsin deyip duruyosun sen kimsin. nereye geleceğiz. bi açık yazsana be kardeşim. Tanıyalım seni. Muhabbet edelim. Gel gel diyosun ama nereye geleceğiz. En azından ben anlamadım nereye geleceğimi.

16. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    oltacıya göllerin yasak olması çok yanlış. Tabi bunlarda tabiatın yada mevzuatın değilde insanın rolü çok. Su havzalarında yasak olması normal. Suya yabancı madde karıştırılabilir. vs. vs. neden çok. İşte insan oğlu. Her gittiği yerde yaşadığı tüm toplumlarda tamamı olmasada sorun hep.
    Burdan tüm avcı balık dostu arkadaşlara sesleniyorum. kurallara uyalım.

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cengiz abi göletlerin halini görüyoruz.. pet şişeler çöpler herşeyi bırakıp gidiyoruz maalesef.. gece kalıpta ateş yakmaya niyetlenirsek ben 2 çuval çöp topluyorum hiç zorlanmadan :D
    içme suyu havzası olduğu için insanı uzak tutmak istiyorlar benim anladığım..

Ahmet beyde çok atarlı giderli yazıyor fazla muhabbete gerek yok diyorum.. rastgele..

18. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Hakan hocam aynı fikirdeyim. Birde Özellikle büyük şehirlerin içme suyu havzaları hertürlü tehlikeyi bertaraf açısından yasak edilmekte. olsun. Başka göletler var. Ama çer çöp bakımından haklısın. Bende gittiğimde çuval çuval çöp yakmaktayım. Malesef eğitim almamış bir toplumumuz var. Ama herşey düzelir İnşaallah.

Rastgelsin.