Tral, İspendek, Levrek, Sarpa, Sokar, Melanur, Çatalkuyruk, Papaz ve Zargana

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kemmrt tarafından paylaşıldı.

1. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Beş senedir yazları Alanya’ya gelirim. Ne levrek tutanı, ne de suda levrek gördüm. Alanya’dan arkadaşım Dolap, ki kendisi bu işin duayenidir, avlandığım yerde levrek olduğunu söyledi. Ona göre levrek avlayan balıkçı başka balık avlamaz levreği takıntı haline getirirmiş. Dolayısıyla levrek seni aşar demeye getirdi. Güzel bir sahte istedim Pelican verdi.
    Ertesi gün ( 19 Temmuz) yerime gittim. Amacım 10-12 cm bir kefal yakalayıp canlı bırakmak. Kendi yaptığım saçaklı 6lı Kıbrıs sarmasını kefal yavrularının her zaman gezindikleri mekana saldım. Bir balık asıldı ekmek puf. Çektim 20 cm’den büyük sarpa. Arkamda bir delikanlı bekliyor, ciğer bekleyen kedi gibi, dedim al senin olsun. Baba, baba diye bağırarak, sevinerek gitti. Ekmeği tekrar saldım hop şamandıra dipte. Gelen sokar. Arkama baktım bizimki poşetle gelmiş bekliyor. Sokarı da aldı. Ekmek suya, gelen 2 tane 15 cm civarı melanur yavrusu. Bizimki atma abi bana ver diyor. Kısaca bohçacılığı anlattım ama anladığını hiç sanmıyorum. Ben melanurları suya gönderince ağlayacaktı nerdeyse. Ekmek suya 3 papaz iğneye. Bizimki onları da aldı. Kefal gelmedikçe sinirlerim bozulmaya başladı. Bir ara arkama bir döndüm, avlandığım yerde düz bir beton yapı var, abartmıyorum 8 Rus oturmuş Snooker izler gibi sessizce beni izliyor. Ellerinde bir çekirdekleri eksik. Sağ tarafta elinde poşet bizim delikanlı. Le havle dedim. Ekmek suya iner inmez sanki 1 kiloluk kefal asıldı. Nasıl zorlu geliyor. Bir de baktım çatalkuyruk. İğne kuyruğa yakın girmiş ters geliyor. Çatalı da suya gönderdim. Baktım arka taraf stadyuma dönmüş bıraktım takımları geçtim gölgeye oturdum. Saate baktım 4 buçuk olmuş.
    Seyirciler dağıldı, bohçacı da gitti. Turuncu ipekle sarı ipeği birlikte bağladım yaklaşık 10 dakika sonra bu zargana geldi.

Böylece kefalin niye gelmediğini de anladım. Gerçi ben Dolap’ın laneti olarak düşünüyordum. Beş buçuk gibi Orhan Avşar Usta’dan geçen sene aldığım Savagear 69 prey sahteyi salladım. İlk atışta takip. Aynı yere ikinci atış balık elimde. 25 cm civarı akya yavrusu. Sahtenin hepsini yutmuş. Takım çantamda tırnak makasından başka hiçbir alet yok. Aletler Ceyhan’da kaldı. Elimle sahteyi balığın boğazından çıkardım ama akya öldü. Etrafıma baktım, kimse yok poşete attım.
    6 gibi Pelican sahteyi taktım yine ilk atışta bir balık atladı. Sahteyi alamadı. Bir daha attım aldı ve geliyor. Yahun dedim balığı görünce kefal ne zamandan beri sahteye atlar oldu. Suyun dışına alınca baktım ispendek. Yalan söylemeye gerek yok tam 24 cm. Ama sol solungacı parçalanmış. İstemeyerek de olsa attım poşete. İlerleyen yarım saat takip bile alamadım. İçimden diyorum Dolap oğlum kral adamsın, iyi ki verdin şu Pelican’ı. Takip bitince Pelican’ı çıkardım Savagear’ı taktım. Daha ilk atışta levrek elimde. Dolap dedim içimden seni de verdiğin sahteyi de. Kral adamsın Orhan Abi dedim bu kez. 2. levrekten sonra kesti. Av bitti.

Akşam Dolap’ın yanına gittim. Akya yakaladığımı söyledim. Ne akyası, yakaladığın traldır senin dedi. Araştırdım akya sandığım meğer tralmış. Eve döndüm resmini çekeyim dedim, bizimkiler balıkları çoktan iç etmiş. Neyse en azından zargana ve levreklerin resmini çekebildim.
    Asında at çek için kamışım ideal değil ama olduğu kadar. Kullandığım kamış Shimano Beast Master 30-60 gr. Makine Catana 2500.
    Unutmadan o tarihten sonra Dolap'ın gerçek laneti başladı, takip bile alamaz oldum.
    Saygılar, sevgiler.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Ali merhaba,

Cok guzel yazmissin emegine saglik zevkle okudum,

Bulundugunuz merada amma bereketli imis bir kefali tutturamamissinizki o denli avcinin bulundugu yerde avlar yeme pek bakmaz,

Bohcacilar ve meraklilar bolumude ilgincmis,

Daha iri levreklerin gelmesi dilegi ile rastgele.

3. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Güzel av,güzel rapor.Ama şu pelikanı merak ettik ya :) bide onun resmini koysanız iyi olurmuş.Yada hangi renk kaç cm yazarsanız sevinirim :) Rastgele...

4. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Özkan sağol. Merada yaladerma ve bazen de lambuka görüyorum. İnsanlar o kadar çok meraklı ki at çek yaptığımı gören 100 metreden yüzerek attığım yere geliyor bu da avcıları ürkütüyor. Dün yine bırakma kefale niyetlendim, 25 cm kefal geldi. Rastegele.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel rapor olmuş, eline sağlık Ali Kemal. :)

Elinde poşetle bekleyen kaç yaşındaydı merak ettim. :D

Palaz gümbürtüye gitse de hareketli avlar olmuş.

Ekmekle bile ne keyifli av yapmışsın.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler. Ayni atarli 3 metre beast master'i bir arkadasim agir silikonlarla spinde kullaniyor. Kamis epeyi sert ama iri balik bindimi mukavemeti muhtesem.

7. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Tebrikler abi güzel bir av olmuş

8. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    süper bir anlatım :)

Rus'lar kısmını açmamışsın :)

9. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Volkan hiçbir şeyi kaçırmıyorsun. Yakın olsan tanışırdık. Selamlar.

Kamış 35 gram zargana topunu çok güzel atıyor. 45 gramda bocalıyor. Sahtelere aksiyon veremiyorum, ancak son 2 metre kala hükmedebiliyorum zaten balıklar son metrede atlıyor. Sağolun.

Sağol renktaşım.

Avlandığım yere yakın ağırlıklı olarak Rusların kaldığı bir otel var. Genellikle otel sahilinde değilde benim olduğum yere yakın denize giriyorlar. Bazıları balığa meraklı. Benimle Rusça konuşuyorlar, alacakları varmış gibi de Rusça bilmemi bekliyorlar. Diğer anlamda bir şey yok. :D

10. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Volkan güzel bir konu daha açacağım mutlaka oku dostum.

11. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bir üye sahteleri sormuştu, gerçi sonradan mesajı silmişama ben yine de resimleri göstereyim. Bir de düzeltme yapayım. Savage Gear sahte 69 değil 80. Ayrıca dün 2 gibi bir tral zargana ipeğine atladı. Aynı mantıkla cam sahte attım. 2. atışta cam rapalaya bindi tral. Balık aç olunca her şeye atlıyor sanırım.