TRANÇA VE SİNARİT AVI - DENİZİN GÜZELLERİ

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kahya tarafından paylaşıldı.

1. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    AVLANMA YERİ: EGE DENİZİ (GERÇEKTEN:))
    AVLANMA ŞEKLİ: VERTİCAL JİGGİNG
    DERİNLİK: 35 MT FF DE GÖRÜNÜYOR.
    TEKNE: BENETEAU OCEANIS 3S
    FF VE GPS: SİMRAD NS8
    AYNA: LOWRANCE
    KAMIŞLAR: OKUMA CEDROS PRO JİG (CAN)
    DEEP BLUE JİGGİNG ROD (ATIL)
    JİGLER: SHIMANO ( CAN ) 168 gr
    TUBERTİNİ (ATIL) 160 gr
    Değerli forum üyeleri,
    Geçen Pazar havayı fırsat bilip daha önceden Gökhan ve Nural kardeşler ile konuştuğumuz üzere cumartesiden tekneyle çıkma kararı aldık benim aklımda hep jig yapmak vardı.
    Ee jig denince aklıma ilk gelen isim Can Fafal oldu, soğuk kış gecelerinin kadim dostu levrek avı takımımızın as üyelerinden, sağ olsun davetimi geri çevirmedi bize katıldı. Meslektaşlarımızdan Uğur da bize katılınca 5 kişi teknede buluşmuş olduk.
    Onlar cumartesi gününden teknede konakladılar biz ise Can ile beraber sabaha karşı onlara katılmamızla birlikte demir aldık.
    Buradan Gökhan ve Nural a bizi teknelerinde kusursuz misafir perverlikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Harika bir yelkenli tekneleri var her türlü donanımı da tekneye uygulamışlar.
    Seyir e başlar başlamaz balık bulucumuzu can a devrettik ve derin sularda taş ve topuk aramaya başladık. Can bu işi inanılmaz tecrübeli bir şekilde beceriyor.
    Gittiğimiz güzergâhta daha önceden tespitli bir mera olmadığı halde dibi okuyarak güzel taşlar ve meralar bulduk.
    Şunu önemle belirtmek istiyorum, bu işin olmaz sa olmazlarından biri iyi bir balık bulucu, açık denizde güvenli seyir yapabileceğiniz bir tekne ve olmazsa olmaz iyisinden jig ekipmanı.
    Yunuslar eşliğinde güzel yolculuğumuzdan sonra ava başladık. Bir iki mera dolaştıktan sonra çok şükür balıklarımızı bulduk. İlk önce Candan abi yapıştırdım sesini duyunca oltamı toplayıp derhal yanına gittim,(küçük bir düşme ile birlikte ). Gelen balık yüzümüzü güldürdü resimler ve video ile de bu anı sabitledik. Ardından dibe jigi indirdim bu arada tüm mürettebat sinarit ile ilgilenirken 1 vole 2 vole 3 vole oda ne kamış ve makine kitlendi, o an yok mu o an balığın ilk bastığı an hala aklımdan çıkmıyor. Baya yorularak balığı selametle tekneye aldık.
    Kepçemiz kırıldığı için an kepçeye kevgir muamelesi yaparak ustaca balığı aldı.
    Bu arada hava çevirmeye başladığından çapasız yaptığımız avımızda apikoda zorlanmaya başladığımızdan avı sonlandırıp sakin bir koyda yemeğimizi yedik.
    Çok keyifli bir Pazar oldu, vakitlice evimize döndük. Peder bey yurt dışında olduğundan onun gelmesi ile birlikte balığımızı sofraya alacağız. Şu anda mecburen dipfriz de bekliyor.
    Videolar ve fotoğraflar ile o günü sizinle paylaşıyorum.
    Can Fafal bu ff okumayı biliyor arkadaş.
    Teşekkürler Can. Dostluğun ve Avdaşlığın için.
    Teşekkürler Gökhan, Nural ve Uğur bizi evimizde gibi ağırladınız
    Gökhan sana özel teşekkür tekneyi istediğimiz noktalarda sabitleyip apikoda kaldığın için,
    Uğur özellikle sana da teşekkürler sanki Nuri Bilge Ceylan gibi videolar ve fotoğraflar için 
    Oskar teşekkürleri gibi oldu:)
    Artık avatar da değişir. :)

http://www.youtube.com/watch?v=AUMRzBCURLI

http://www.youtube.com/watch?v=gG_8WQbpCnA

Jiggin master CAN FAFAL USTASIN USTAAAAAA:)

Gökhan Oral Kaptanımız

Nural Oral has miço :)

Uğur Abur Namı diğer Nuri Bilge Ceylan çekimlerimizi yaptı :) keyfi yüzünden okunuyor.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Videolar süper, izlemeye doyamadım :) harika avınızı tebrik ederim, niceleri rastgelsin :thumb:

3. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Harika bir av tebrikler.

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

ellerinize sağlık bereketlı olsun abi daha iyiler rast gelsin

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Atıl abi, güzel yönetmişsin klipleri. Oyuncularda balıklarda döktürmüş. :D

Jig takımım işe yaramıyor diye hayıflanıyordun, işe yaramasına sevindim. :)

Çok yakışıklı çok güzel balıklar. Sanırım bir adanın çevresidir oralar. Kıyıya çok yakın mesafeden ve çok ta derin olmayan yerden çıkmasına şaşırdım bu balıkların.
    Canı ve seni kutlarım, harika bir av. :)

7. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    atıl abi;

güzel yorumlarınla beni mahçup ettin. ben o güzel anları seninle ve arkadaşlarla paylaşmaktan keyif aldım. ayrıca levrekten sonraki en büyük trofendi sanırım seni tekrar kutluyorum.
    naçizane tavsiyelerim ise;
    1-jig disiplini dediğin gibi balığın nerede, ne zaman, hangi derinlikte, hangi zeminde (taşlık, eriştelik, kumluık vs..) olacağını tahmin ile başlıyor. Kaldıki bugün belirli bir derinlik ve zeminde olan balık, başka bir zaman aralığında başka zemin ve derinliklerde oluyor.
    2-çok iyi bir ff edinmek gerekiyor
    3-derin sularda rüzgar müsade etsede mevcut yüzey akıntılarıyla boğuşmak gerekiyor ki bunun için de güçlü bir tekneye ihtiyaç var. Uzun yıllardır kullandığımız 5,5 m lik fiber teknemiz bize yeterli gelmediğinden bu yıl babam ve kardeşimle birlikte yaklaşık 35000 tl masraf edip 6,5 m 120 HP dizel bir sürat tenesi edindik. Yine ff ve navigasyonun bize maliyeti ayrıca 10000 tl yi buldu.
    4-kullanılması gereken ekipmanları detaylandırmaya gerek yok ancak jig sahtesinde hedef balığın örnek levrek gibi seçici olmadığı kanaatindeyim. Levrek için aldığım sahtelere kıyasla söylüyorum tabi hihi
    5-belki en başında belirtmem gereken en önemli faktör ise nasip.
    tüm bunlar sağlandıktan sonra sabır ve boş dönülen yorucu avlara katlanmak gerek. ben jig de 5 yılın vermiş olduğu tecrübelerimin meyvelerini 2 yıldır alıyorum.
    çok önemli bir hususu da belirtmem gerekirse bu işe niyetlenen arkadaşların edindikleri merlarını gözleri gibi sakınmaları ve kimseyle paylaşmamaları. çok yakın bir dostum avda bana rastladığından bir meram ifşa olmuş, yine o dostumun profesyonel balıkçı olan bir tanıdığı (sonradan öğrendiğim üzere) meramı 3 hafta içinde kopuk paragtalar ve ağlarla perişan etmişti ve ben hala o bölgede avlanamıyorum.yani bu iş açıkçası şöyle söyleme dostuna o da söyler dostuna. Sen dostuna güvenip söylersin kalkıp o birine, öteki berikine derken bu işin reklamı inanamayacağınız hızda oluyor.
    demem o ki bizim gibi yiyeceği kadarını tutup gerisine tenezzül etmeyen, devamında o meranın kurumaması için aralıklı ve dinlendirerek av yapan, limitlere sadık kalan amatörler olarak bu işi yaparsak yurtdışındaki örnek avlara ulaşabiliriz.
    Atıl abi ben senin iltifatlarına tekrar teşekkür ediyor, benimde levrekte senin eline su dökemeyeceğimi bilmeni istiyorum.
    Sende lütfen levrek konusunda mütevazi davranma bu sene bu levrek kıtlığında ben gidip gelip boş dönerken sen her avda torbanı doldurmayı bildin. Daha nice yeni avatarlara inşallah :)
    Hepinize rastgelsin
    Can Fafal

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Baliklar, tekne, anlatim, videolar... hepsi bir harika. :thumb: Ellerinize saglik, tebrikler ve de afiyet olsun. :)

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler, birbirinden güzel video ve fotolar :) sonunda avatarı değiştirmişsin :) biz yine levrek bekliyorduk sen bizi ters köşe yaptın :) kısmetin bol olsun abi

10. rapalacikral

rapalacikral ali

tebrikler.
    yazık çok hüzünlü bakıyorlar :)

11. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Sonunda beklediğim rapor yayınlandı,:) Atıl Abi seni ve ekibi tebrik ederim,hayalimdeki balığı yakalamışsınız :),o anın kayıt altına alınması da ayrı güzellikte olmuş,sanki ben de oradaymışım gibi hissettim,bu videodan sonra bizim burada jig denemek şart oldu gerçi hiç yapan yok ama,paragatta tutulan devleri biliyorum :)

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İkinizide tebrik ediyorum.Daha nice başarıla avlarada imza atacağınızı biliyorum.

Sevgimle kalınız

13. selahattin123

selahattin123 Selahattin Babaoğlu

tebrikler güzel balıklar

14. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    çok teşekkürler daha iyileri sizin olsun

sizede bundan irileri rastgelsin teşekkürler.

15. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    teşekkürler sevgili boracığım,hepimizin hayali.
    senide takip ediyorum,balıkçı hoca çıkacak adın:)
    baraküdalar (turnalar):)harika söndüre söndüre tutuyorsun maaşalah.
    rastgelsin sevgili kardeşim.

16. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    teşekkürler vedat abi.
    seninde yanına geliriz bir gün :)
    sağlıkla kal.

17. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili volkan teşekkürler.
    aslında tam da yönetemedim.balıklar ardı ardına gelince bizim nuri bilge ceylan biraz abondane oldu.:) bazı yerlerde beni arka plandan falan almış o sırada kafası canın tuttuğu sinarite dönük kamerayıda bana tutmuş bir de dik çekmiş. canım uğurum benim yinede elimizde o günden hoş anılar kaldı.
    jik takımım beter canım çok işe yaradı:):)
    ha orası adamı göl mü makimi bak tam bilmiyorum bizimde gözümüz bağlıydı uyutarak götürdüler :)
    daha büyüklari sana gelsin İNŞALLAH.

18. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    çok teşekkürler ibrahim dostum,
    beğendiğine sevindim.
    rastgelsin.

19. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili yasinciğim,
    teşekkürler,sorma avatar değişti sonunda :)inşallah bunu da değiştiririm yakında.ee yaz galdi levrek azaldı ama ben hala levrekten umutluyum hava uygun olursa o paşaları rahat bırakmayı düşünmüyorum.
    bizim ekibi az çok biliyorsundur .ben bizim guruba kısaca "BALIK KOKAN ADAMLAR" diyorum.:) ekip şöyle:
    CAN FAFAL
    CEM ÇELİKER cemako,
    SERKAN efekan2000
    bazen HÜR MOL, EDİZ DÜLGER ,BORA HOCA pascal33
    biz balıktan ziyade gülme kırizleri ile mücadele ediyoruz. bu saydığım adamlar çok güzel adamlar bu arada bakmayın siz cem in son baraküdalı fotosuna:)o benim vazgeçilmez partnerim.:)
    senide isteriz aramıza yasin hoşçakal.

20. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    aldanma sakın o hüzne denizin içinde tam bir savaşçı ikiside.
    bak bi daha baktım bana da öyle geldi şimdi bu denizlerin hırçın adamları.:)
    teşekkürler sizde rastgelsin.