Triho Minnow ve Strike-Pro yorumları

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında alikemal tarafından paylaşıldı.

1. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Selam arkadaşlar geçenlerde av bayisinden triho minnow aldım rover 98lerin buble penlerin buble popların namını çok duyduk, hatta kullandım. Fakat triho minnowun şuana kadar kullandığım diğer sahtlerden farlı olrak ilk gözüme çarpan hologramı oldu. Sİmli gibi nokta nokta çok güzel parlıyor kullanan arkadaşardan yorum bekliyorum bendeki rengi HB-06 12cm
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13334/RIVER2SEA-TRIHO-MINNOW-120F
    Birde hazır palamut çaparinin üzerinde strike pro marka bir sahte vardı. Rengi: altı kırmızı, üstü mavi R114OB renk kodu sanırım boyu 11,5-12 m gibi. hazır takımdan söküldüğü için kutusu felan yok Link olarak: http://www.avmarketi.com/asp/product/6849/STRIKE-PRO-EG-033F-11-5-CM göstereyim müsait olduğumda fotolarını çekerim sizlerle paylaşırım. Bu sahteler hakkında düşünceleriniz nedir triho sank, lüfer için srike -pro ise levrek için düşündüm. Daları, aksiyonu, atış performnası hakıında fikir ve yorumlarınızı bekliyorum .

2. alpay79

alpay79 Alpay TERAZİ

Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    triho min'in bende de HB-06 kodlusu var. Balık performansı için bir şey diyemeyeceğim ama atışı mükemmel, strike-prolar atışda kendini çok bozarken, bu sahte ile dengeli güzel atışlar yapabilmek mümkün. Daları yarım metreden fazla değil, suyun biraz aşağısından geliyor bu da güzel. Ses konusunda da bilyaları oldukça cezbedici. Aksiyon olarak benim çok hoşuma gidiyor, çektiğinizde titreyerek, yalpalayarak geliyor, bıraktığınızda olduğu gibi kalıyor. Balık yakalama konusunda etkili olduğu söyleniyor, benim ilk aldığım sahte denediğim ilk günde levrek aldı, ama düğüm hatasından dolayı misina elimde, sahte ise balıkta kaldı :S sonrasında bir tane daha aldım, onunla denememde henüz balık alamadım. Ancak uygun zamanlarda deneme şansım da olmadı, uygun av saatinde yine verimli olacağına inanıyorum.

3. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba Ali Kemal..
    Bahsettiğin R114OB renk kodu olan strike pro ile burada levrek ve turna tutuldugunu gördüm..
    River2sea triho minnowlardan ise umduğumu ne yazık ki bulamadım, Hb 06 ve hb 12 idi sanırım bendekiler yanılmıyorsam.
    Triho minnowların boyunda olan strike prolar bence daha iyi atıma sahip..
    yalnız içindeki bilyaları dersen sesi en iyi triho minnowlar çıkarıyor ama siftahım yok işte :)
    En son duramadım gagalarını biraz kestim arada deniyorum bakalım..
    Bir dezavantajıda triho minnowların kafa tarafındaki iğneleri sürekli takılma ve çizme yapıyor sahte üzerinde.
    Ben çıkardım o iğneyi.
    Ve çok çabuk deforme oluyor bu sahteler maalesef..
    inşallah bi balık alırım da onlarla beni utandırırlar :)
    Şu sıralar strike pro topluyorum bakalım onlara sardım :)
    rastgele

4. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    strike prolardan mutlaka almanı tavsı ederım... c69e ve 402A bunları dene derim...

5. alikemal

altdaki yo-zuri yide bugün aldım daha önce kullandığım crystal minnow ve sp modellerinden. Fakat bu sefer farklı bir renk deniyeyim dedim ;) bunun daiş yapıcağına inanıyorum. Hatta bir ara forumda Tight Slalomlardan aynı renklerde sahte ile çok güzel sonuçlar alınmıştı

Uploaded with ImageShack.us

Üstdeki triho minnowa fotoda dikkatlice baktım fatih abi dediğin gibi atış esnasında misinaya ilk iğne takılacak gibi duruyor. :( umarım sorun çıkarmaz:D

Uploaded with ImageShack.us

Ortadaki strike pro ise hazır palamut takımından sökülmüş bir sahte dükkanda eşi yoktu :D kutusuda yoktu hiçbir teknik bilgi olmadığı için çok meraketiiğim bir sahte ama sanırım verdiğim link doğru sahte, yorumlar güzel

Son düzenleme: 17 Şubat 2011
  6. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Ali Kemal kardeş rica etsem aldığın yozuri crystal minnow'un renk kodunu yazabilir misin? Youri crystal minnowların adeta hastası olan biri olarak almış olduğun sahtenin rengi çok hoşuma gitti ve iş yapacağı konusunda ben de seninle aynı düşüncelere sahibim. Zaten özellikle belirtmem gerekirse başta C4 olmak üzere bu sahtelerin birçok rengi fazlasıyla iş yapıyor. Kendi fikrim aile bütçesi imkan verdiği ölçüde bu sahtelerden edinilmesi yönünde..

Bu arada almış olduğun triho minnow renk itibarıyla en fazla iş yapacağını düşündüğüm ve benim de koleksiyonumda bulunan bir sahte. Bu sahteyle birkaç atış denemesi yaptım ve yüzüşü gerçekten çok hoşuma gitti, ayrıca ilk iğnenin misinaya takılması gibi bir sorunu da hiç yaşamadım. Daha sonra yüzüşü hoşuma gittiği için bu sahtenin farklı renklerinden 3 adet daha aldım. Kullandıktan sonra seveceğini düşündüğüm bir sahte..

Strike pro için yapabileceğim tek yorum rengi ile ilgili olacak zira bendekilerin serisi farklı. Elimde farklı uzunluklarda olmak üzere bu renkten ve türevlerinden yanılmıyorsam 5 adet strike var. Özellikle 5 ve 7cmlikleri Boğaz'da iyi sarıkanat alıyor, geçen sene yaptığımız bir av esnasında 9cmlik aynı renk strike ile yakın bir arkadaşım kaba lüfer de yakalamıştı. Renk o kadar güzel ki özellikle bulanık ve karışık suda iş yapacağına eminim.

İyi avlarda kullanman dileğiyle...

7. alikemal

özdemir abi almış olduğum yo-zuri kodu ghpr 11cm lik olanı gece iş yapacağı kuşkusuz tabi buradan böyle konuş mak olmaz ankrada deniyecek yerde yok ama daha önce kullandığım diğer yu-zoriler hiç yüzümü kara çıkarmadı. O yüzden bende yo-zuri tutukunuyum. Piyasada renk yonu olarak birbirinin mıadili olan bir sürü marka var . Önemli olan bunların içimden İş yapanları ve uygun fiyatlı olanları seçmek ;)birde yo-zuri kopyası oskarlar var onlarıda denemenizi tavsiye ederim. on olarak yazın tanıştığıjm pelikan sahteler çok işyaptı. bende mevcut değil ama av arkadaşlarım kulanıyor ve sonuç alıyor.Kışın raporlardada gördük farklı meralar, farklı şehirler, farklı denizler ama pelikan yine iş yaptı

8. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    R114OB strikepro'nun efsaneleşecek sahtelerindendir bence, 12 cm kadar çeşitli boyları mevcut. Ben 6,5 cm liğini boğazda Lüfergiller için aldım ama henüz deneme fırsatı bulamadım. Bulana kadarda canım çıktı o da ayrı mevzu :)

Turna sezonu bağlamaya yakın 12cm'liğinide alıp favori sahtelerim arasına ekleyeceğim.

Triho Minnow'a gelince; Benim aksiyonunu çok beğendiğim sahtelerin arasındadır. Normal sararsanız 1-2 m, hızlı sararsanız 3-4 metrelere kadar dalar. İlk iğneler sürekli takılıyor, çıkartmakta fayda var ;)