trilye hakında irtibat

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Cem Şafak tarafından paylaşıldı.

  1. Cem Şafak

    Cem Şafak CEM ŞAFAK

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    kocaeli
    En İyi Avı:
    2,5-kğ istakoz
    bursa lı arkadaşlardan trilye hakında bilgi rica ediyorum hangi mevki ne tür yemle gitmeliyiz bilgi verirseniz memnun olurum teşekkürler.....
     
  2. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    bursa trilye

    Merhaba,

    Bursada ikamet eden, Bülent ERDİK ağabeyimiz daha önceden bursa avlakları ile ilgili verdiği bilgilerde, trilye'de mırmır, ispari, eşkina, levrek, lüfer, palamut, zargana, mezgit ve istavrit gibi balıkların yakaladığını söylemişti.

    Bölge çok kayalık olduğundan şamandıralı takımlar kullandığını belirtmişti.

    Yem olarak ise boru kurdu, tavuk eti ve teke kullandığını söylüyor.

    Umarım faydalı olabilmiştir sizin için, gidecek olursanız raporlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın, bereketli avlar dilerim. :)
     
  3. Cem Şafak

    Cem Şafak CEM ŞAFAK

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    kocaeli
    En İyi Avı:
    2,5-kğ istakoz
    triye irtibat

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.....
     
  4. beyhan

    beyhan beyhan karaca

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    302
    Şehir:
    bursa
    cem kardeş boru kurdu ve teke kullanabilirsin balıkçı barınağının dış kısmından eşkina alabilirsin yedek iğne al kayalık çok kopuyor
     
  5. la-traviata

    la-traviata Ercan Hacıoğlu

    Mesajlar:
    197
    Şehir:
    BURSA
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Trilye benim en sevdiğim ve beni hemen hemen hiç boş çevirmeyen yerlerden biridir. Yem olarak teke, karides, boru kurdu ile şamandıralı takımla limandan dışarıya atarak eşkine alabilirsiniz.(Takımınızı 5-6 metre ileriye atmanız yeterlidir açıktan eşkine beklemeyin) Aynı yemlerde hava durgunsa şeytan oltasıyla (tek iğneli kurşunsuz el oltası) baltabaş karagöz yakalayıp duran ve beni sürekli çatlatan bir ağbim var. :D Mırmır bu mevsimde çok zor ama yazın dip oltasıyla mırmır yakalayabilirsiniz. Dip oltası ile tek tük olsa da minakop yakalama şansınız olur bu mevsimde. Limanın sol tarafındaki küçük iskelenin başındaki ışık istavrit toplar etrafına, tabi yakınlarda istavrit varsa. Gene aynı iskeleden yeterince uzağa atabilirseniz mezgit alabilirsiniz. Seviyorsanız bol miktarda gelincik yakalayabilirsiniz. Yem olarak lüfere niyetle hamsi kullanan bir dostumun geçenlerde yakaladığı 5.5 kiloluk kırlangıç tesadüf eseri yakalandı diye düşünüyorum çünkü devamını hiç kimseden duymadım.
    Her ne yem kullanırsanız kullanın, nasıl olta veya takım atarsanız atın trilyede gün doğumunu mutlaka izleyin. RASTGELSİN..