Arkadaşlar geçen cuma günü Tripoliye gittim gecikmelide olsa orada çektiğim resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum anladığım kadarı ile burada Köpek balığının yavrusunu yemek revaçta her tezgahta köpek balığı mutlaka mevcut yanlız hoşlanmadığım tek şey buradaki balıkların kokusu oldu balıkların tamamı kokmuş durumda ve bu şekilde tüketildiğne şahit oldum kesin bir karar aldım kesinlikle bir lokantaya gittiğimde balık yemeyeceğim buradaki insanlar hep kokmuş balık yemeye mecbur bırakılıyorlar yada öyle tüketmeyi seviyorlar ben anlamadım ama mutlaka bir libyalıya soracağım böylemi seviyorsunuz yoksa mecbur kaldığınız içinmi yiyorsunuz diye ama onların dilini öğrenebilmem lazım hala vucut diliyle anlaşıyoruz çünki. Sizleri resimlerle başbaşa bırakıyorum iyi avlar dilerim.
osman abi resimler için teşekkürler. erol abime katılıyorum libya orası herhalde normaldir böyle şeyler...
Osman; dostum, oradaki insanlar koku duymuyorlardır. Alışmışlar öyle tüketmeye mideleri kaldırıyor demekki. Birde fotolardan birinde kasa içinde küçük orfozlar, tezgaktaki kılıç? Bölge ve yaşam biçimleri göz önüne alındığında çokta anormal bir durum değildir onlar için herhalde, tezgahlarda satılanlara bakılırsa? Paylaşımın için teşekkürler, eline emeğine sağlık...
Osman Abi paylaşım çok güzel.Akdeniz balıklarının hemen hepsini görmüş olduk bir tezgahta.Yemek bir kültürdür ve bize hoş gelmeyen birçok şey nasıl başkalarına hoş geliyorsa,bizim sürekli tükettiğimiz bazı şeyler de başka yerdeki insanlara garip gelebilir.Nitekim uzakdoğuluların yediklerine bakılırsa,onlara ne demek lazım diye düşünüyor insan... Balıkların fiyatları nasıldı Osman Abi?? TL olarak çevirme ya da hatırlama imkanıun varsa fiyatları memnun olurum...Saygılarımla....
paylasim icin tesekkurler Osman abi oralarda su urunleri kurallari ya yok yada orfoz ve lahoz bol durumda gerci bizde avlanmasi yasak oldugu halde avlaniliyorda neyse...ne yapiyim orfoz ve lahoz yavrularini tezgahlarda gorunce sinir oluyorum biraz...Osman abi kendini fazla ozletme abi en kisa zamanda aramiza tekrardan katilmani istiyoruz...kendi iyi bak abi gurbet ellerde Allah yolunu daimi acik etsin... saygilarimla
Yemek alışkanlıkları hakkında sana katılıyorum zaten Türk lokantaları dışında bir yerdede yemek yemiyorum alışkanlıkları bizlere göre çok farklı bizim şantiyede bile bizim yediğimiz türk yemeklerini doğru dürüst yemiyorlar genelde pilava hayır demiyorlar onun dışında et olsun tavuk yemekleri olsun pek rağbet etmiyorlar işin garip tarafı burada beyaz peynir sadece bir markette var onuda yabancılar talep ediyor yoğurt ise çok nadir bulunuyor.Balık fiyatlarınıda sordum ama dediklerinden bir şey anlamadım çok kalabalıktı bir dahaki sefere öğrenmeye çalışırım.
doğru diyorsun ama bir kişinin yaptığınıda tüm bir halka maletmek bence yanlış genelde modern bir yapıları var ama korkuları daha ağır basıyor gibi. Rica ederim fırsat buldukça balık dışındada tanıtmaya çalışacağım buralar hakkında elimden geldiğince geniş bir yelpaze içerisinde değerlendirmeye özen göstereceğim daha detaylı tanımanız için bu bir fırsat ve bunu yakaladığımada bir yönden memnunum. Devamınıda getireceğim inşallah. Su ürünleri kanunu varmı açıkçası bilmiyorum ama zamanla onlarıda öğreneceğimden eminim bildiğiniz gibi burası kapalı bir kutu uluslararası haklar burada pek geçerli değil ama mutlaka bazı kuralları vardır zamanla bunları öğrenip paylaşmaya çalışacağım. İş özlemeye gelince bende özledim ülkemi ama sizlerin sayesinde bu özlemimi gideriyorum ve kendi dilimi rahatça kullanıyorum bu bile birşey ve burada aranızda olmak beni gururlandırıyor ilk iznim 2008 yılının 12. ayında o zamandan evvel bir aksilik ve allah göstermesin acı olmazsa buralardayım ayrılma şansım zor.
Leyleği havada gördüğüm doğru zaten beni Leylek getirmiş. Türkiye'dede olsam bu aylarda zaten evde duramıyordum sürekli şehir dışındaydım şirketim sağolsun hem para veriyor hemde gezdiriyordu evvelden Türkiye'yi gezdiriyordu şimdide git dünyayı öğren dedi bende kendilerine minnettarım. Buraya oldukça alışmaya çalışıyorum uzun bir zamanım burada geçeceği için bazı şeyleri oluruna bıraktım hayatım iyi geleli birbuçuk ay oldu daha elimi işe bile vurmadım neredeyse günde 1 - 2 saat ancak iş çıkıyor şantiye kurulum aşamasındayız Şubat sonuna kadar üst üste koysak belki bir haftalık bir zaman çalışmış olacağız asıl iş ondan sonra başlıyor kendimize uğraş arıyoruz onuda bulamıyoruz dağların arasında bir yerlerdeyiz ve Tripoliye gitmek için 85 km. gitmek zorundayız işin iyi tarafı ise 85 x 2 = 170 km yol için taksi benden Türk parası ile 5 ytl alıyor yani hayat ucuz.
Yanlız bir hesap hatası var burada 1 libya dinarı 1.30 usd yapıyor yani kısa bir hesapla 3,5 dolar gibi düşün acun benim elimde büyüdü sayılır.
osman abi rahatsız ettiğim için hakkını helal et.ya ilginç ama yardım edersen çok sevinirim.internette sen cıktın karşıma.ben hakkari yüksekovadan 4 ay once geldim komandoydum.bitti!şimdi de bir iş fırsatım var tripoli de yani trablusda..ama işte hiç bilgim yok .değer mi değmez mi.iyi para veriyolar.burda(ankarada) iş bulmak güç.etrafımdada libya hakkında bilgi verecek kimse yok.acaba uygunsan hayrına abi.iletişime geçebilirmiyiz.bir iki nasihat verebilirmisin?burada yer işgal ettiğim için tüm abilerimden ve arkadaşlardan özür dilerim hakkınızı helal edin.benim için çok önemli.yardımcı olursanız çok sevinirim.verdagazi@hotmail.com..tekrardan özür dilerim
Osman abicim merhaba hoş geldin ,seni ve paylaşımlarını çok özledik en kısa zamanda aramızda olman dileğiyle
Osman abi ben barış hatırlarsı umarım.Seni tekrar burada gördüğüme çok sevindim.Allah yolunu açık etsin.
hıc kımseyı unutmadıgımdan emın olabılırsın ama her zaman gırme zamanım olmuyor ya ınternette sorun oluyor yada baska nedenler ama son bır aydır en buyuk sorunum bılgısayarım olmaması vırus gırdı ve coktu bır turlu duzeltemedık ve cope gıttı yenısını alacagım ama burada hepsı cın malı ancak orjınal laptopu Turkıyeden alabılecegım ıcın bılgısayarsız kaldım bu yuzden gıremıyorum bıraz sabır edecegız artık bu yuzden sız degerlı arkadaslarım kusura bakmasınlar sızlerle bırlıkte olamıyorum