Tripolide Mırmır Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında osmanaltunel tarafından paylaşıldı.

1. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    TRİPOLİDE MIRMIR AVI

Arkadaşlar bayram tatiline bizler Türkiye’den bir gün önce girmemiz nedeni ile 18.12.2007 tarihinde yani arife günü Tripoliye gittik amacım hem biraz gezip buraları daha iyi tanımak ilginç bir şeyler yakalarsam resimleyip sizlerle paylaşmak hemde geçen izinimde görüp hoşuma giden balık takımını alıp bir deneme daha yapmaktı elimde olan takımı ise yeğenim beğenmişti ve onu yeğenime vermiştim Tripolide epeyce bir gezdikten sonra gidip şu takımı alayım dedim hoşuma giden takım D.A.M. marka 3.00 mt.lik bir kamış ve yine aynı marka bir makina idi kamışı aldım fakat makinede biraz sorun yaşadık satıcı biraz üçkağıtçı çıktı sinirlendiğim için sadece kamışı aldım diğer takımıda nasıl olsa yenisini alacağız diye yanımızda getirmemiştik kamış tek başına bir işe yaramıyacaktı çünki yeni takımla bir deneme daha yapmak istiyordum şansımı tekrardan deneyecektim bu şansmıydı yoksa balık gerçekten çokmu çıkıyordu bunu deneyecektim ama hayalim suya düşmüş gibiydi bu sinirle kendi kendime söylenirken kendimi sahilde buldum balık yakalayanları seyretmeye başladım bu arada biri dikkatimi çekti hareketlerine bakılırsa acemi birine benziyordu hemen yanına yaklaştım maksadım onunla muhabbet kurup ona yardım ederken bir yandanda bu bahaneyle birkaç deneme yapmak ve en azından kendimi birazda olsa tatmin etmekti çünki balık tutmak için beni büyük bir hırs sarmıştı bunu denemeliydim.
    Bu amaçla balıkçı arkadaşa yaklaştım ve tarzanca ve vücut dili birazda becermeye çalıştığım Arapça ile karışık Türkçeyle muhabbete başladım aslında bende deniz balıkçılığı ile pek haşır neşir olmadığım için rezil olmaktanda korkuyordum tatlı su balığı olsa benim için çok kolaydı ama deniz balığı deyince iş biraz değişiyor birde öğreteceğiz derken işin içinde rezil olmakta vardı ama buna rağmen sitemizdeki bilgiler şöyle biraz kafamda geçince cesaretle başladım anlatmaya tabii anladıysa……:D
    Neyse lafı fazla uzatmayalım her şeyi yerli yerine oturtunca pekte zorlanmadım ama bu seferde yem konusunda ne kullanmam gerektiğini düşünmeye başladım hangi balığa hangi yemle olta atacaktım balıkçı arkadaş yanında sülünes getirmişti bende dedim atalım bakalım ne gelecek 15 – 20 dakikalık birkaç denemeden sonra bu yavruyu çektim yakaladığım balık size bir önceki yazımda yazmış olduğum Çizgili Levrek olduğunu tahmin ettiğim balıktı eğer yanılıyorsam yanlışımı düzeltin ( Az önce doğru bilgi geldi bu balık mırmır mış arkadaşlar ). İlk gördüğümde resmini çekememiştim ama bu balığı mutlaka yakalayarak resimleyip sizlerle paylaşacağımı söylemiştim ve bu sözümüde tahmin etmediğim bir zamanda tutmuştum bende işini başarıyla bitirmiş bir komutanın mağrur ifadesi ile dönerek oltayı ve balığı balıkçı arkadaşa verdim biz bunu Türkiye’de böyle yakalarız dedim yarım yamalak Arapça ile ama halbuki denizde ikinci denememdi... :cool: :cool: ve ikiside Tripolideydi balıkçının yanından ayrıldım bende artık sinir filan kalmamıştı deşarj olmuştum.
    Bugün 19 ARALIK 2007 ve bizim burada bugün Kurban bayramı az önce kurbanlarımızı kestik bu vesile ile Türkiye’de bulunan tüm arkadaşlarımın Kurban bayramını kutlar tüm İslam alemine hayırlı olmasını dilerim.

ARKADAŞLAR DOĞRU BİLGİ SURFFİSHİNG Erdal kardeşimizden geldi başlığı değiştiriyorum kusura bakmayın.

Balığın üç ayrı resmini çektim sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar.

Son düzenleme: 19 Aralık 2007
  2. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı

Son düzenleme: 19 Aralık 2007
  3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Sizinde Bayramınızı Kutlar,
    Bizim ile paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

4. Osman abi tebrikler..harika mırmır;)

Abi kurban bayramın mübarek olsun:)

5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Teşekkürler seninde Bayramın kutlu olsun.
    Gerçekten mırmırmı benimle kafa bulmuyorsun değilmi? Dediğim gibi deniz balıklarını pek tanımıyorum.

6. hayır abi..bu halis muhlis bandırma mırmırı:D

bu mesaj 2dk.sonra silinecek;)

7. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Baba bayramın mubarek olsunnnn
    İlk deneyiminde bayagı denizçiliği oğrenmiş buldum seni
    Tebrikler

8. %100 mırmır abi..;)

bandırmada bizden kaçanlardan olsa gerek:rolleyes:

9. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Teşekkürler ben ana başlığı değiştiremedim sizler değiştirirseniz memnun olurum yanlış bilgi vermek gibi kötü bir şey yok ama dediğim gibi deniz balıkçılığına mecburen burada başladık malum burada tatlı su bulmak ve balıkçılığını yapmak zor çünki tatlı su barajı ve ırmak yok.:(

Bu balıkların senden kaçanlar olduklarına eminim ama nereden bilebilirlerki aynı siteden birinin Libyaya gelip senden kaçanları yakalayacaklarını bilseler hiç gelmezlerdi herhalde.:D :D :D :D :D :D

10. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Rica ederim ne demek elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
    Bayramını kutlar herşeyin gönlüne göre olmasını dilerim.

Abicim seninde bayramın kutlu olsun.
    Öğrenmenin yaşı yok öğrenmeye çalışıyorum tek kusurum sizler gibi değerli balıkçılarla denize çıkıp tecrübe sahibi olamadığımdan bunuda kendi kendime öğrenmeye çalışacağım.

11. Haklısın abi..Akıllarınca kaçıp kurtulacaklarını sanmışlar..:p :D

abi ben ilk mesajım hariç tüm mesajlarımı silicem..bilgin olsun..(bu dahil)

konu kirlenmesin:)

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Osman abicim öncelikle Kurban bayramınızı kutlar ellerinizden öperim. Kestiğiniz kurbanı da Allah kabul etsin.
    Konu başlığı Levrek ti onu değiştirdim Mırmır yaptım bilginiz olsun. Ayrıca tebrikler, ilk deneme olmasına rağmen güzel bir av olmuş. Hele ki biz bu balığı Türkiye de böyle yakalarız da demişsiniz ya.:D:D:D

13. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam osman abi yeni üyeyim bayramınız kutlu olsun alanyadan bende mırmır hastasıyım tebrikler

14. deePblue

deePblue na

osman abi hayırlı bayramlar :) bu güzel mırmır için tebrik ederim. Türkiyeden selam ve sevgiler.

15. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Osman arkadaşım tebrikler, güzel mırmır ;) Tripoli avlarınla deniz balıklarındada ihtisas sahibi olacaksın bu gidişle :) :D bu arada Mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım :) .Hayırlı bayramlar,bol mırmırlı avlarda iğnen keskin misinan sağlam olsun...:)

16. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Bayramınız mübarek olsun Osman Abi tebrik ederim çok güzel balık,bende silivride mırmır avlıyodum çekerken sanki kiloluk balık çekiyomuş gibi heycan verir yaz gelsede gitsek

17. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    osman abi bayramın mübarak olsun oradan bile biz raporsuz bırakmıyorsun tebrikler:)

18. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Osman abi tebrikler güzel mırmır yakalamışsınız .Bayramınız kutlu olsun.

19. simendifer

simendifer Sennur

Osman abi, buradaki arkadaşlara şu mırmırları gözüme sokmayın diyordum, nispet yapar gibi ta Libya'dan mırmır fotosu gönderdin, aşkolsun sana. :)

Şaka bir yana, güzel bir mırmır...

Bayramını kutlarım bu arada. Libya'ya sevgiler...

20. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    dayı bayramın mubarek olsunnnn;)