Trofe izmarit :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Evet bizim trofe de bu:) Balıksız bir günün sürprizi oldu. Boğaz'da rapala ile en ustaların bile sıfır çektiğini görünce çapari denemeye karar verdim. İstavrit de çok seyrek olduğu için 10-8 ince çapariyi taktım, ucuna da 60 gram kurşun takıp fazla yüklenmeden atmaya başladım. 2 saat içinde ancak 5 tane istavrit yakalayabildim. Güneş batmaya doğru biraz da yemli çinekop deneyeyim diyordum ki, birden balığın biri deli gibi oltaya vurmaya başladı. Allah allah heralde çapariye bir kefal atladı dedim. Çapari de çok ince olduğu için çok ağır çektim. Balık zaman zaman inanılmaz şekilde yükleniyordu, o çaparinin nasıl kopmadığına halen hayret ediyorum. Sonunda aşağıdaki trofeyi sudan çıkardım. Havadayken kösteği kopardı ve yere düştü. Bu sezon kaç kez midye, karides, kurtla peşinden koşup yakalayamadığım izmaritin en babası gelip istavrit çaparisine atlamıştı. Hemen o hevesle cambazlık yapıp midye çıkarttım, çaparinin alt iğnelerinden tüyleri kesip yemledim, ancak gelen giden yok. Bu da böyle bir sürpriz olarak kaldı :)

2. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Bu sene bu boylardan banada çok geldi. bu sezon ızmarıt sezonu olcak gibi.
    Tebrikler afıyet olsun :D

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, bayağı büyükmüş izmarit. Rastgele...

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İzmarit boylarini bilmiyorum ama istavritleri yicek boyutta:) İstanbulda bu izmaritin hastalari var sanirim hic yemedim ve tutmadim nasil bir balik acaba:)

Son düzenleme: 15 Ocak 2012
  5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Aret,

bir maşallah bandı eksik İzmaritte! :D

Çok da lezzetli balıktır. Ah bir de şu kılçıklarını ayıklamak olmasa! Çok kılçıklı kerata. :)

Tebrikler...

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    BALIK ÇOK VERİMLİ OLMAMIŞ AMA YİNEDE KAFA DAĞITMAK İÇİN GÜZEL BİR YOL BALIKÇILIK:) .ÖNCEDEN KONUŞMUŞ OLSAYDIK BENDE GELİRDİM.HAVA DA SERİN OLUNCA ÇOCUKLARIDA ÇIKARMADIM.BÜTÜN GÜN KÖS KÖS OTURDUM EVDE .DAHA GÜZEL AVLARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE ..

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    İZMARİT ÇIKIYORSA HAFTA ARASI BİR AKŞAM YEMLİ TAKIM AVLANALIM.
    NASIL OLSA YEMLİ TAKIM GECEDE ÇALIŞIYOR NE DERSİNİZ ARKADAŞLAR ?

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yemezler abicim, nerdeyse fotoshop olduğu anlaşılmıyor, gerçek gibi görünüyor, hem o izmarit değil lapinin kahveye boyanmışı ve aynı zamanda mundar (miyavv):laughing: :laughing: :laughing:
    Ya Aret, bugün tuttuğum çinekoplarla aynı boyda, tebrikler kardeşim...

Bu arada forumda mesajlarımızı lütfen küçük harflerle yazalım:) (Forum kurallarındandır)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    pabuç izmarit . kireçburnundan ne tutardik bunlardan bee :)

10. kerempek

kerempek kerem

İşte ustalık ile acemilik arasındaki fark bu demek ki Aret. Öncelikle ilk av raporumu bugün yayınladım bakabilirsin. Ben kanlıca ve kuleli önündeydim. Kuleli önündeyken bir ara 3'lü istavrit çektim. Baya irilerdi. Okuma Atomic 25 TL'lik makinemin 3 istavriti çekebildiğini görünce sevindim.

Sonra yanımdaki çocuk 2 tane istavrit ile 1 tane çinekop'u aynı anda istavrit çaparisi ile çekti :). Ben de çaparimi savurdum uzaklara ve çekmeye başladım. 1-2 kere sonuç alamadım ama bir tanesinde oltama öyle bir yük bindi ki makinem dönmemeye başladı. Son hızla çekmeye çalışıyordum ama makine zor dönüyordu. Hızla çekmeye devam ettim ve bir yerden sonra bir anda yük azaldı. Çektiğimde oltam iki tane istavrit vardı. Bu iki istavrit dışındaki 2 tane kancam yerinde de yeller esiyordu.

Sonra oradaki ustalardan birisi geldi ve büyük balık geldiğinde ince takımla yavaş çekmem gerektiğini söyledi. Keşke yavaş çekseydim belki de 2 tane çinekop'um olacaktı.

11. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Hey maşallah.. Sarıkanat gibi İzmarit çekmişsin Aret:)

Tebrikler..

12. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    tavuk ciğerini tavsiye derım çok guzel irileri atlıyor tavuğuğun yüreği dediğimiz organını küp şeklın de kes bı dene 2 / 3 tane alırsın aynı yemle garanti 11 no norceç iğne 020 beden ve dallarda aynı yap 4 lu dip takım ile rastgele

13. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Midyecilerin kazımadığı mera kalmadı, izmarit ne yapsın. Geçen seneye kadar Boyacıköy'den her gidişimde en az 2 kg yakalardım ama bu sene ben de siftah yapamadım malesef. Tebrikler, umut verici bir av olmuş. Seneye inşallah popülasyonunu toparlar..

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Gördüğüm ve tuttuğum en iri izmaritler Üsküdar Şemşipaşada çıkardı.

Rahmetli Aptullah abi seyirtme ile çalışır,devasalarını tutardıki inanmakta zorlanırdık.

Sonrasında bir,ikide ben alabilmiştim.

Sevgiler ve tebrikler

15. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler,gerçekten güzel balık.Daha irileri rastgelir inşallah...

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler arkadaşlar

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    O hastalarından biri de benim. Hem yakalaması en zevkli hem de irileri denk gelirse en lezzetli balıklardan biridir. Tekne balıkçılığı yaptığımız günlerde Boğaz'ın değişik meralarında izmarit avlamak en büyük zevklerimizden biriydi. Çok hareketli olan bu balıkları el oltasıyla çekmek büyük zevktir.

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler, en kısa zamanda birlikte çıkmak dileğiyle...

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Biz de Garipçe Köyünün önünden tuardık. Artık tekneyle gidemiyoruz oralara, 3. köprü yapılırsa ben de ordan sallarım:)

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Selam Kerem,

Oltana binen balık eğer çinekopsa pek yanlış yapmış sayılmazsın. Çinekop
    kesici dişlere sahip olduğu için tempolu çekmek gerekir. Ağır ağır çekilirse misineyi kesmek için daha çok zaman bulur. Çinekop takımlarında çinekopun dişleri misineye ulaşamasın diye uzun saplı iğneler kullanılır. Bu takımlarda da çinekop veya lüfer ileri atak yapıp misineye ulaşmsın diye hızlı çekmek gereklidir. Eğer istavrit çaparisine çinekop gelirse hem iğneler küçük hem misine ince olduğu için çoğunlukla misineyi keser.

Çinekop dışındaki balıkların kesici dişleri olmadığı için bunların irileri ince takımlara gelirse mümkün olduğunca yavaş çekmek yerindedir. Yoksa balığın ağırlığı yüzünden ağzı yırtılır veya misine bağ yerinden kopar. Ben balığın çinekop olmadığı düşüncesi ile çok yavaş çektim, sonuçta doğru bir karar oldu.