Trofe Levreğimi Yakaladım :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Attila59 tarafından paylaşıldı.

1. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Merhaba Sayın forum üyeleri çok heyecanlıyım dün yakaladığım ilk Levreğimden sonra bugün Trofe levreğimi de yakaldım :)

Sabah 10 da kalktım aklımda dün tutuğum Levrek vardı hiç vakit kaybetmeden takımlarımı hazırladım Kahvaltı bile yapmadan sırtımda çantam elimde 2 parça kamışım sahilin yolunu tuttum yolla bi simitçi gördüm 1 simit aldıktan sonra elimde simidim yiyerek sahile indim hemen vakit kaybetmeden gözüme kestirdiğim taşlık bi alandan at çek yapmaya başladım. 10 a yakın atış yaptıktan sonra ilk levreğimi tutuğum yere gitmeye karar verdim.

Yavaş yavaş yürürken deniz kıyısında güzel havanın tadını çıkarıyordum bir yandan da sabırsızlanıyordum balığa giderken hep bi heyecan olur zaten içimde kendimi özgür, iyi hissederim.

Sonunda avlağıma vardım kumsala indim başladım atmaya deniz bulanıktı yine bir attım iki attım aradan 10 dakika geçmişti ki beni heyecanlandıran vuruşu aldım ilk başta yine bişey anlamadım ne oluyor dedim kendi kendime Heyecan tavan yapmıştı bende büyük bir Levrek olduğu ortadaydı rapalamı 25 metre kadar atmış kıyıya 15 metre kala atlayan Balığın kilosunu tahmin etmeye çalışıyordum ( Neden kilosunu düşündüm bilmiyorum)

Balık çok asılıyordu Ben çekiyorum o çekiyor ben çekiyorum O çekiyor balık bir türlü kıyıya gelmiyordu bi yandan da makineden de cırrr cırrr diye ses geliyordu nasıl bi balık böyle dedim kendi kendime sonra makina ya bakayım dedim gözümün ucuyla aha o da ne kalama ayarını dün yaptığım gibi bırakmıştım sarıyorum ama boşuna sadece makine ötüyor :) başladım kumsalda geri geri yürümeye O ne balık su üstü yapmıştı kalama ayarına hiç ellemeden çekiyordum.
    Levrek bu olsa gerek dedim suyun üstü karışmıştı balık bir sağa bir sola kafa atarak çırpınıyordu Heyecan dorukta bende bir an olsun balık kaçacak diye korku girmedi içime geri adımlar atarak kumsalda balığı kıyıya çıkarmaya çalışıyorum kıyıa 5 metre kala Levrek suya daldı Vayyyy o nasıl bi çekme olta sola doğru gidiyordu hiç boşluk vermeden bi yandan çekiyor bi yandan geri geri yürüyordum sonunda Balık dalganın kıyıya vurduğu yere kadar geldi dalganın gel giti ile balığı kuma kadar çıkardım baktım gelmiyor bu sefer hem oltayı sarıyorum hem denize doğru yürü yorum boşluk vermeden bi dalga geldi balık iyice kumların üstünde kaldı oltamı sol elime aldım ve balığa doğru koştum İnanamıyordum dev gibi Levrek ilk defa bu kadar büyük bi balık tutmuştum sağ elimle hızlı bi şekilde solungaçlarından parmaklarımı sokarak balığı elime aldım kuyruk atıyordu belini kıvırıyordu balık ama atık elimle sımsıkı tutuyordum balığı Gözleri Elmas gibi parlıyordu güneşin etkisiyle.

Kendimden geçmiştim çok sevinçliydim Trofe levreğim elimdeydi ve bana bakıyordu Kumsalda kimse yoktu içimdeki sevinci bağırarak bastırmaya çalışıyordum havalara zıplıyordum çocuklar gibi :)

Levrek Yutmuştu rapalayı dev gibi ağzı var nasıl yutmasın hemen oltamı topladım sırtımda çantam sol elimde oltam sağ elimde balığım evin yolunu tuttum. Eve giderken yolda beni görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlardı. Tebrik edenler, çok şanslısın diyenler bunu bu olta ilemi tuttun diyenler daha yazamadığım bir sürü şey

Levreği kıyıya 15 metre kala yakaladım suyun derinliği en fazla 80 cm ve su bulanıktı deniz çok güzeldi çok az dalga vardı rüzgar yok denecek kadar azdı. Saat 11.30 da yakalanmıştır

İnşallah yazdıklarımla Siz değerli Forum üyelerini yormamışımdır.

Kullanılan Takımlar hakkında bilgi:

Okuma V sistem 10-40 atarlı 240 cm 2 parçalı kamış
    Shimano Nexave 4000 RB makina
    0,22 Power Line 9 kg çekerli Ultra premium misina
    Sahte Pelican Nitro 44 10 cm 7,8 gr
    Okuma rapala halkası Model 33091 10 numara boy
    Avın yapıldığı yer: Tekirdağ Merkez ( ufak bi derenin denize döküldüğü kumsal)
    Rüzgar ve deniz sıcaklığı hakkında pek bilgim yok at çek için uygun bi hava işte

30.12.2010 tarihinde tuttuğum ve yayımladığım ilk raporum.

Yeni Yılınızı En İçten Dileklerimle Kutlar Sağlık, Mutluluk, Huzur dolu, Bereketli yılları Sevdiklerinizle Geçirmenizi Dilerim

Rastgele

Levrek 67 cm 3,150 kg

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 31 Aralık 2010
  2. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Nasip işte, olmayınca olmaz, olunca da arkası kesilmez. Tebrik ediyorum abicim, daha iyilerine rastgele. Bu da kesmez şimdi seni :D

3. istavrit

istavrit Boğaç

Atilla bey süper valla ,bu pazar beraber avlanıyoruz demekki :D

4. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Atilla bu ne hız yahu, Harika bir levrek tebrik ederim...
    Daha dün 1. - bugün trofe, bundan gayrı ayrılma o sahilden .
    Sana biraz olsun feyz versin , gaza getirsin diye geçen seneden av örneği vermiştim, yanıtın çok sert oldu be kardeşim :):):)... temennilerimizin gerçeğe dönüşmesi çok güzel, canı gönülden tebrikler.. Nicelerine rastgele..

5. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    tebrikler

tebrikler atilla bey bu sene yıl başını siz yaptınız.çok güzel bir levrek tam yıl başına gelmiş akşama ziyafet var artık.geçen sene 30 aralık gecesi bende 4,5 kg'luk bir levrek yakalamıştım.bu arada tekirdağlıyız sanırsam.

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Atilla Abi azminden oturu cok buyuk tebrik ederim seni.
    Sen yeni yila boyle girmissinya , gerisini koyver gari :D
    Bak yeni yila bu sekilde girdigin icin yilin tamami trofelerle gecebilir.Ona gore dikkat et :D
    Rastgele ;)

7. nazmi_34

nazmi_34 nazmi

atilla tebrik ederim kardeşim.ayrıca yeni yılınız kutlu olsun.

8. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Mükemmel bir av Tebrikler.

9. focaiano

focaiano Selahattin

Tebrik ederim muhteşem bir av olmuş anlatımınız da çok sürükleyici ellerinize sağlık afiyet olsun:)

10. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

canı gönülden tebrik ediyorum... allahım nicelerini nasip etsin... maşallah maşallah maşallah...

(modena * turgay abinin yorumunu çok merak ediyorum)... :)

11. mrbass

mrbass kadir hikmet taze

tebrik ederim balık çok güzel ben hiç bukadar büyüğünü yakalayamadım inş. bizede nasip olur sende daha büyüklerini çekersin keşke birde balıgı elinde tutarken fotograf koysaydın daha güzel ve büyük görünürdü:)

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sen gelde pelikan sahte alma şimdi:rolleyes: sanada helal olsun bu pelikan sahteyede helal olsun,
    yok abi olmuyacak ben de artık farklı mera ya geçeceğim,ömrümüz çürüdü aynı merada:rolleyes:

şöyle bir analiz yapınca forum da,atçek ile levrek yakalıyan arkadaşların meraları benimkisine göre farklı,
    orda yem arıyan levrekler geziyor,bizim mera da tıka basa yem dolu,gelde sen adam gibi bir levreği tutmaya çalış burda:rolleyes:
    sabah ilk işim yeni merayı incelemek oldu bu gün,orda denk getirirsem alacağına inanıyorum,

senin adına sevindim kardeşim:)
    tavsiyem balığı temizle öyle koy dolaba,fazla bekletme buzluk da,

2ci tavsiyem kamışının sapındaki jelatini çıkar artık:D avucuyun içi terleme yapar,kayma yapar,

sağ eline eldiven takdın umarım:)

3cü tavsiyem balığı ye avın tadını çıkar,dolaba saklayıp av peşine düşme,tadın da hareket et,

4cü tavsiyem balığı tutunca görünmeyecek bir poşetin içine koy ve meranın gizemlikleri sende kalsın !!

13. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    UFFFF MAŞALLAH.. Gerçekten süpermiş. Tebrik ederim. Herkese nasip olmaz böylesi..

Afiyet olsun ;)

14. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Atilla kardeşim; tebrikler
    Daha nice trofelere dileğimle. Ayrıca pelikanın sahteleri baya bir boy göstermeye başladı.Hiç ummuyordum.En kısa zamanda bende koleksiyonuma birkaç pelikan katacağım.

15. modena

modena

yorumsuz...:D :D :D :D

not:bu gün için düşünüyorum da bundan ala yeni yıl hediyesi mi olur acaba...:)

yarın sabah yolcudur abbas...kimse tutamaz...:D :D :D

içinde ki bu tutku katlanarak artsın kardeşim...bu mutluluk eksilmesin...

yeni yılın kutlu olsun...:)

16. modena

modena

kadir çok güzel ve herkes tarafından dikkate alınması gereken bir tavsiye...

not:özlü söz olarak kayıtlara geçmeli...;)

17. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

hey maşallah boy boy pozlar almışsın :) tebrik ederim çok güzel bir anlatı ve zevkle okudum hiç te sıkılmadım ghele trofe levrekse çok güzel bir an levrek kumlarda kalınca benim başıma gelen olay aklıma geldi bende hemen balığın üstüne kapaklanmıştım :D bu arda bol nitrolu avlar diliyorum. Hemen trogfeyi kapmısın Aslında foruma bakıldığında levrek zmanın hepten açıldığı meydanda ;) yazın tutalan ispendeklerin ruhu şad olsun güzel bi yılbaşı hediyesi olmuş yeni yılınız buarda kutlu olsun

18. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler , azmin zaferi denir buna ancak..

19. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tebrikler kardeş afiyet olsun side prensi kadirin tavsiyelerinede kulak ver derim :)

20. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Olay budur. Çok güzel av. Tebrik ederim canı gönülden. İnşallah yeni yılda daha da güzelleri bulur sizi.