Degerli Balıkcı Dostlar, Taksim de turistik bir otel de yonetici olarak calısıyorum, Her gun aynı balık lokantasının onunden geciyorum, Balık tezgahında daha once gormedigim buyuklukte barbun balıgı gordum, sordum ithal dediler, aglasam mı gulsem mi diye cok dusundum, 1- Uc tarafı denizler le cevrili olan ulkemizde balıkcılık can cekisiyor, gelecek nesillerimizin bugun denizlerimizde avlanan balıkları muzelerde yada ansiklopedilerde gormemeleri icin birseyler yapmalıyız, yapmak zorundayız, 2- Bir araya gelip toplumsal baskı mekanizmasını harekete gecirerek denizlerimizde TROL ile balık avcılıgını kesinlikle yasaklanmalıdır, -Trol ile balık avlamak bir katliam dır, denizden 3-5 ton malzeme cekilir fakat sadece uc bes kasa balık cıkar gerisi- yavru balıklar olmus vaziyette geri atılır, -Balıkların yemlenme alanları alt ust edilir, Yumurta bırakacakları guvenilir alanlar kalmaz, 3- Avcılar da oturuyorum, kooparetaif yetkilileri ve balıkcılarla yaptıgım gorusmede TROL ile balık avının kontrolu ve denetlenmsi Sahil Guvenlik te imis, Her sey sahil guvenlik bot'unun komutanının insiyatifine kalmıs, 1 kasa balıga tav oluyorlarmıs, 4- Gelin Trol le balık avlayanlara savas acalım, bu katliamı durduralım, gelecek nesillerimize temiz bir cevre ve bol balıklı denizler bırakalım, 5- Ayrıca Bogazın Balıgı Lufer'i yemek istiyorsak Cinekop ve Sarı kanat avı da yasaklansın,
Bütün sorun iktisadıdir. Bu işlerin düzeleceğini kesinlikle düşünmüyorum yaş 34 u geçiyor halen aynı. Bir kere en büyük sorun izlenen fiyat politikası, balık eti aşırı pahalı çünkü. Neden diyoruz, balık azaldı, mazot pahalı ? Hepsi hikaye. Ancak daha ziyade ülkemizde herşey gereğinden pahalı zaten, Avrupa da dahi herşey ülkemizden %20 seviyelerinde daha ucuz. Fiyatlar bedelinden yüksek oluncahaliyle arz var, ama talep ne doğrultuda, olsun en fazla yem sanayine satılır ! İlk kırmızı et ithalatı gerçekleşti, ülkemizdeki vatandaşı kazıklama politikasının bir sonucu bu, haliyle yerli üretimde ucuzlayacak, bu bile balık fiyatlarına olumlu yansıyacaktır. Kısaca fiyatlara bir düzenleme getirilmediği sürece ben bu işlerin düzeleceğini sanmıyorum.
su ürünleri öğrencisi olarak tek söyleyebileceğim trol çekmek vatana ihanet ve denizlerde katliamdır.
sitede gezinirken farkettiğim bu konu gerçekten çok çok önemli bence trol,gırgır ,hatta küçük balıkçı teknelerinden kıyılara atılan ağlara (bizim olta attığımız mesafelere kadar yakın ağ atılıyor ) 5 yıl daha fazlada olabilir kesinlikle yasaklanması lazım diye düşünüyorum balık neslinin sürekliliği için en kısa zamanda çözümler üretilmeli
trolle avcılığın belli periyorlar halinde yasaklanması çok çok iyi olur kanaatimce. mesela bir sene serbest bir sene yasak olabilir. ya da 2 sene yasak bir sene serbest gibi... ama zararlı olduğundan hiç şüphe yok...
bir dünya amatör balıkçı sitesi var bilmiyorum ama hepsi toplansa belki 100.000 üye yapar bu 50.000 üyenin internet üzerinden imzaladığı bir dilekce yetkili mercilere gönderilse bu birde medyaya yansısa bu kadar kişi elbette ses getirir gerekirse gazetelerle medya kuruluşlarıyla yazışmalar yapılır.belki orda şikayetler anlatılsa veya toplu halde bir banka hesabına bağış şeklinde amatör balıkçılar adına para toplanıp o para ile yarım sayfa şikayetlerimizi bildiren bir ilan yapılsa ve bilinçlenme sağlansa bence cok güzel olur böyle bir şey için ben elimden ne geliyorsa yaparım.sitelerimizde bir çok konusunda uzman ustamız var önemli güzel bir metin hazırlanır yarım sayfa insanların gözüne sokulur bu güzelde olur.asıl olan toplu bir dernek kurmaktır bu kadar tanınmış ustamız varken Türkiye genelinde büyük bir dernek kurmakta zor değildir bence.önemli olan yetkilileri ne kadar sıkıştırdığımızdır belki bunlar olur ve sesimiz duyulursa baskımız artarsa sularımızdaki avlanma AB seviyesinde olabilir veya kendi denizimizin yapısına uygun bir avlanma yönetmeliği uygulana bilir.saygılar.
Bu vesileyle, daha once acmis oldugum 'trolun deniz tabanina verdigi zarar' konusuna ekledigim videolari tekrardan dikkatinize sunmak isterim. http://www.youtube.com/watch?v=A-ASnIEzKbw&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=6okkvwh8sFc&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=fz_oK4aQkak&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=t2YUiyyBqYU&feature=channel http://www.youtube.com/watch?v=w_Nogi4E35I&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=2fMwqfH3dT0&feature=fvw
Her arkadaş samimiyetle bir şeyler yazmış. Trolle avcılığı eleştirmek sadece kendi içerisinde basit gibi gözükse de Konu çok geniş kapsamlı bir konu, Balığın tutulmasından satılmasına ve denizsuyu kimyasının uğradığı değişimlerden iklim değişikliklerine kadar sancılı bir süreç. Buraya çok şey yazılabilir. ancak en temel şey, yapılan işlemlerin ölçümlenememesidir. Ne kadar stoklarımız var yıllık avlanan balık miktarları nelerdir. bu konuda TÜİK vb kuruluşların beyanları var ama gerçekle örtüştüğü konusunda ciddi şüpheler var. yani sorun önce ölçümlemeden sonra planlamadan ve denetimden geçmekte. Ancak bu düzen içinde birşeylerin düzelmesini beklemek hayal gibi. Bu kadar tekne filo kuralsızlık. Bir şeylerin düzelmesini beklemek gerçekten zor. Kanunları uygulayabilen bir düzeni oluşturabilmek mesele Bunda da en temel sorun bilinçlenme ve insan karakteri bence.........
Arkadaşlar Trol balık avcılığı üstüne sadece tek kelime ile yazayım düşündüklerimi FACİA Yasaklansınmı yasaklanmasınmı olayına gelince Açık deniz harici tüm bölgelerde kullananlar için ciddi önlemler alınmalı.....
Bizler balık avlama işini olta ile yapan ve sadece kendi egomuzu tatmin etmek için, evet sadece egomuzu tatmin etmek için avlananlar hala tiriviri kullanımının önüne geçemedik , bu güne kadar onlarcasına anlattığım ve bunların içerisinden çok sert tepkiler aldığım için biliyorumki insanlarımız zevk için yaptıkları işte tüm cezaları göze alıyorlarsa, ekmeğim diyerek bu işi yapanları nasıl caydıracağız ; inanın inanmak istiyorum ama maalesefki hiç inancım yok.
Yasadışı avlanmaya hayır , denetimler arttırılsın kontroller arttırılsın lütfen biraz dikkat edelim yasadığı gördüğünüz avlarda herhangi birşeyde 158 arayın lütfen. Baksınlar ilgilensinler ilgisiz kalmayalım arkadaşlar Görüyorsunuz zaten sevgili balık avcısı arkadaşlar boğazda marmarada balık yok oltalar boş tezgahlar boş fiyatlar can yakıyor gelin birlik olalım . YASADIŞI AVLANMAYA HAYIR !!!!!