TROLLİNG YÖNTEMİ(SIRTI-SÜRÜTME) hakkında....

Konu, 'Makaleler' kısmında alanya_meqan tarafından paylaşıldı.

1. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Emektar Dedemin Kamışı.....
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    Leopar KöpekBalığı 26.80 Kg
    Öncelikle selamlar zaten birçoğumuzun bildiği ama yeni başlayanlara ufak tüyo olacak birkaç bişey anlatmak istiyorum.
    Hareketli bir bot ya da tekne arkasında cazibeli bir yem çekme sanatıdır.. 
    Basitce resimlerle anlatmaya çalışacağım….Derin sularda çok parlak cazibeli yemler kullanmalısınız (rapala,kaşık vs..) Kaşıklar diğer hazır yemlere oranla birkaç uygulamadan sonra daha iyi bir balık bulucudur…Nasıl derseniz; kaşığın çengeline ince bir şerit halinde kesilmiş herhangi bir hayvan derisi (tavuk deriside idare eder ama çok ince olması gerekiyor ve suda çabuk deforme oldugu için dewamlı değiştirilmeli).Ya da tüylü bir oltaya (tüysüz balığı) takılarak iyi bir balık bulucu elde edebilirsiniz.Bu arada tüysüz balığını resimlerini bulduğum zaman sizinle Balikavi.net le paylaşacağım burada pek resimlerine raslamadım…Başka bir detay eğer derinde tekneyi sabitleyip avlanacak isek tabi bu avcı balıklar için gecerli yanınızda mutlaka bir BEYAZ naylon poşet olmalı.Bunu 3lü kancaya takıyoruz tabi kurşunlu olması daha iyi çünkü poşet suyun içerisine girmeli…Bu yöntemi karadan iskeleden yapılan avlarda tek geçerim akya(kuzu ) ve keler için..Bazı önemli yerleri anlatmaya çalıştım…Aklıma gelmeyen yerler olabilir onları da siz yorumlarınızla eklerseniz sewinirim…HERKESE RASGELE…………

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

%100 alanya_meqan EMEĞE VE TEKNİĞE SAYGII :::))

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    poşet mi?!?!?! o poşet dipte kalsa yazık olmuyor mu denize? poşetle avcılık mı olur allahını seversen? bahsetmişsin bari nasıl oluyor onu da anlat kardeşim de öğrenelim ne garip yöntemler var. demek istediğim yazı yazarken "naylon poşete üçlü kanca takıyoruz" gibi üstünkörü ibareler değil de "şunun şurasından şunu geçirip şöyle sabitliyoruz, şöyle atıyoruz, çekiyoruz" gibi ayrıntıya girersen çok faydalı olur.

aksi takdirde "poşetin yarısı dolu mu boş mu?!" durumunda kalıveririz biz bilmeyenler ve sen de boşa yazmış olursun .:)

3. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    ya kusura bakma ben fazla detaya girmememin nedenii bazıları biliyoruz kardeşim neden aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz diye tepki aldığım içindir..tabiki anlatırımm ewet haklıısn çok garip yöntemler var.burada poşeti kesinlikle denize bırakıp gitmioruz sadce poşetin cazibesini kullanıoruz :) (ayrıca boş zamanlarımda deniz dibinden kurşun toplayan biriyim...)3lü kanca ve kurşunla gramajı poşete göre ayarlarsın beyaz poşetin alt dip kısmında çıkmayacak şekilde kancaya gecirip suya atıyoruz biraz aşagı dibe inince çekioruz bunu avlanırken aralarda yaptıgım zaman sürülerin üzerime bile geldiğini görmüştüm...Ama tam ayarlayıp poşeti suyun içinde askıda yani suya göre havada tutabilrisen daha iyi olur....rasgele...

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    nazik cevabın ve açıklaman için teşekkürler. pipetle avlanan gördüm ama torbayı ilk defa duyuyorum. dipten kurşun toplaman da alkışlanacak bir davranış. sevgiler...:)

5. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Merhaba Emrah Bey..

Poşeti nasıl kullandığınızı anlamadım... Biraz man kafalıyım yada soyutta düşünemiyorum... :) Biraz daha ayrıntılı ve mümkünse resimle anlatma şansınız var mı?

Şimdiden Teşekkür ederim..

Rastgele..

6. ozan

ozan Ozan

peçe yada çarşaf çekme denilen yöntem forumda var. ayrıntıları kuzu için kullanılan bişey

7. alanya_meqan

alanya_meqan EMRAH

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D-A-M
    En İyi Avı:
    yok hocam tövbe ben anlatamadım sanırım....elimde resim olmadıgı için koyamadıım.amaç burada çok beyaz bir nesneyii ahtopot wari denizde hareket ettirmek yoksa çuvalda olabilir yeterki suda kalmasın ve suyun içinde arada sırada hareket ettirilsin.....

8. ozan

ozan Ozan

bunun sırtıda kullanılanına peçe çekme denir. senin poşetle yaptığında onun aynısı ve aynı işe yarar. kuzunun dikkatini çekip etrafına toplar

9. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    ben olayı çözdümde poşet veya peçe çekmenin kuzuyu nasıl etkilediğine bir anlam veremedim olay galiba renkte:confused:

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bana pek çekici gelmedi. sanırım sudaki ahtapotsu hareketlerinin yanında hışırtısı falan bir nevi agaşon yöntemi gibi çağırma görevi görüyor. lampukaların su üzerindeki büyük nesnelerin altına geldiği söylenir ya hep, bu da o hesap bir dürtü herhalde...