Arkadaşlar, Yakın bir arkadaşımızın kardeşi için trombosit ve A rh+ kana ihtiyaç vardır. Aşağıdaki açıklamaları okuyarak bilgi edinebilirsiniz. İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki iletişim bilgilerinden ihtiyaç sahibine direk ulaşabilir ya da ulaşamadıkları takdirde bana özelden yazabilirlerse farklı telefon numarası da edinebilirler. İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz. arkadaşlar merhaba, 18 yaşındaki kardeşime akut lösemi teşhisi konmuştur. 28 Mayıs Cuma günü akşam saatlerinde kardeşimi Cerrahpaşa'ya yatırdık ve tedavisine başlanmış bulunuyor. trombosit düşüklüğü sebebiyle el ve ayaklarında morarmalar başlamış durumda. sıklıkla trombosit ve taze kan nakline ihtiyaç duyacağı söylendi doktorlar tarafından. kardeşimin kan grubu a rh(+) pozitif olup, kan ve trombosit takviyesi için aynı kan grubuna ihtiyacımız bulunmaktadır. doktorlarımızın belirttiği en önemli husus; taze kan ve trombosit nakli olacağı için sadece kendi kan grubundan nakil kabul edilmektedir. başka kan gruplarından takas vb. durum da maalesef kabul edilemiyor. asıl zorluğumuz, bir vericiden bir daha 3 ay sonra kan alınabilmektedir. trombosit nakli için bu süre 15 gün sonrasıdır. bu durumda sadece biz yakınlarının yeterli olmayacağı anlaşılmaktadır. bunun için acil durumlarda arayabileceğimiz bir gönüllü kan donör listesi oluşturmaya çalışıyoruz. aranan özelliklere uygun gönüllü arkadaşlarım aşağıdaki irtibat bilgilerini kullanarak isimlerini yazdırabilir ya da direkt bana da ulaşabilirler. allah rızası için yardımlarınızı bekliyor, ilginiz ve hassasiyetiniz için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. saygılarımla, yunus irtibat bilgileri: yunus dinç cep: 0538 891 49 49 mail: yunus_dinc@colpal.com donör listesi oluşturan arkadaşımız : murat çolak cep: 0535 392 01 10 mail: murat_colak@colpal.com
Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur kardeşimiz. Bir de trombosit vermekte tereddüt eden arkadaşlar için bir hatırlatma yapayım, inanın kan vermekten bir farkı olmayan basit bir işlem.
Az önce Yunus Dinç arkadaşımızın (Hasta kardeşimizin ağabeyi) ortak olarak yayınladığı mesajı aşağıya ekliyorum. Arkadaşlar merhaba, Bugün itibariyle Şükrü'ye 3. defa trombosit nakli gerçekleşti. Doktorlarımızdan ilk iyi haber geldi ve trombosit nakillerine vücudun olumlu tepki verdiğini belirttiler. Bu güzel gelişmeden ötürü doktorlarımız hergün trombosit nakline ihtiyaç duyabileceğimizi söylediler. Özellikle haftaiçi birçoğumuzun iş hayatında olmasından dolayı, A Rh+ kan grubundan olup, Cerrahpaşa Hastanesi'ne gelebilecek arkadaşlarımızdan bir ricamız olacak. Haftaiçi öğle saatlerinde mi yoksa akşam saatlerinde mi müsait olduğunuza dair bana bir geri dönüş yaparsanız listelerimizi bu yönde revize edeceğiz. Yardımlarınız ve destekleriniz için ailem adına şimdiden teşekkür ederim. ÖNEMLİ NOT: Herkesten genel bir ricam olacak; hangi şehirde yaşıyorsanız, hangi kan grubundansanız hiç farketmez. En yakın kan merkezine giderek kan bağışında bulunmanız belki de BİR HAYAT KURTARMANIZA VESİLE OLACAKTIR.. Sıkıntısını yaşamayan bilemez bu arayışları.. Allah kimseye yaşatmasın.. Ama her kan grubundan, her yaştan hastalar bulunmakta hastanelerde.. Kardeşim için gösterdiğiniz duyarlılığı tüm hasta ve hasta yakınları için de gösterebilirsiniz arkadaşlar.. Saygılarımla, Yunus Dinç
geçmişler olsun umarım kısa sürede iyileşir.ALL dediğimiz akut lenfositer lösemilerde tedavi sonuçları artık yüz güldürücü.yani artık o kadar korkutucu degil..b arada trombosit süspansiyonu için ABO uyumu aranması kesin şart değil.bunu söylememin nedeni bir şekilde trmbsit sayısı düşer aile artık A grubu verici bulmakta zorlanırsa doktorları belki diğer kn grublarınada ony vermesi söz konusu olabilir. forumdaki arkadaşlar konuyu takip ederlerse aynı kan grubunda olmayanlarda ileride yardımcı olabilirlr..
hastamıza allahtan acil şifalar dilerim.geçmiş zamanda bende trombosit verdim.kolunuzun bir yanından kanınızı alıp trombositleri ayırıp sonra kanınızı tekrardan size naklediyorlar.yani demek istediğim hiç bir zorluğu yok.vede hiç bir rahatsızlık vermez.çekinceleri olan arkadaşlara duyurulur.tekrardan hastamıza allahtan acil şifalar
Geçmiş olsun, Allah'dan acil şifalar diliyorum, tel.bilgilerini yanıma aldım, bir aksilik çıkmaz ise bugün iş çıkışı hastahaneye gidip, ne gerekiyorsa trombosit veya kan ne gerekiyorsa vereceğim, tekrar geçmiş olsun.
Arkadaşlar, ilginiz için çok teşekkürler. Bildiğiniz üzere bu, süreklilik arzeden bir durum olduğundan, konuyu yukarıda tutacağız. Dilerim kardeşimiz, sizler ve sizin gibi duyarlı diğer insanların sayesinde, tez vakitte sağlığına kavuşur.
hocam geçmiş olsun bende 1998 den buyana tronbositopeni tedavisi görüyorum morarmalar normaldir tronbosit düştümü kanama yapıp morartır agıda kan kokusu diş etinde kanama burunda kanama vucutta kızmızı küçük noktalar hepsi olucak ama siz hastaya moral vererek ona yardımcı olun ilaçtan daha etkili büyük ihtimalle prednol tedavisine başlanmıştır lütfen tuz ve tuzlu gıdalardan uzak tutun arkadaşı darbe almamasına özen gösterin bir yeri kanadımı kolay kolay kan durmaz.allahtan acil şifalar dilerim tüm arkadaşlarıda sağ duyuya çağırır yardıma koşmalarını dilerim acil şifalar kardeşim
herkeze merhabalar daha önce kan ve trombosit vermiş biri olarak edindiğim bilgiler doğrultusunda hastanenin mevcut kan merkezinde taze kan ve trombosit ihtiyaç duyulduğunda başka kan grupları ile biraz fark la birlikte takas yapılabiliyor bu gibi durumlarda arkadaşımıza her zaman yardımcı olmak isterim zeytinburnunda çalışıyorum kan grubum 0 rh+ ne zaman olursa seve seve yardımcı olmak isterim arkadaş çevremde de istenilen kan grubunu araştırıyorum,kardeşimize acil şifalar dilerim inş.en kısa sürede sağlığına kavuşur