TRT Balıkları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında aygunbasarir tarafından paylaşıldı.

1. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    sarıkuyruk akya,35kg,155cm
    Tekrar merhabalar.
    Tahir İstanbuldan Perşembe günü dönüp,geceyi bende geçirdi.Ertesi gün İzmirden gelecek 1 yapımcı 1 kameramandan oluşan iki kişlik ekibi balığa çıkartacağız.Her ikisi de Ege Üniversitesinde eğitim görevlisi olan bu iki kıymetli arkadaşımız,TRT ye balık avlarından oluşan bir belgesel hazırlıyorlarmış.
    Program bir süre sonra yayına geçecek ve belgeselin ismi “Oltanın İki Ucu”.Ülkemizde oltayla yakalanan bir çok balık cinsinin avcılığının anlatılacağı bu yapımın “Sinarit” ayağını gerçekleştirmek
    teklifi Türkiye nin en büyük sinaritlerini yakalayan Sevgili Tahire gelmiş.Neyse sabahleyin arkadaşları Güneyli Limanından aldık ve 4.50 mt lik fiber teknede 4 kişi olduk.Gelen çocuklar da sağlıklı arslan gibi şeyler.Kameralar,malzemeler derken yürümeye yer yok.Hava 4 kuvvet yıldız-poyrazı da alnımıza çakınca ,bırakın avcılığı,limandan çıkmak bile mesele oldu.Zargana avlamaya çalışarak ekibi iyi meralardan bir tanesine götürdüm.Tahir bir taraftan işin inceliklerini kameraya anlatıyor diğer taraftan zarganalar büyük takımlara montajlanıyor.Bu normal bir balık avcılığı huzuru içersinde yapılan bir balıkçılık değil.Ekrana bir takım bilgi transferi yapılıyorsa,arkasından balığı da muhakkak yakalamak lazım.İkinci kerteriz noktasında ilk balık vuruşu aldık.Balık yukarı alındı fakat çekimi yapılan bir balık için biraz küçük.Ne yapalım TRT ekranlarının ilk kısmetlisi 1.100 grm lık bir sinarit olacakmış.Tahir le ben mutsuz,çekim ekibi mutlular.
    Daha yakalayacağız dedim,çünkü en önemli nokta gerçekten de önümüzde idi.Tahir yakalanan balıkla ilgili bütün tecrübelerini ekrana anlatarak daha neşeli bir ruh haliyle ilerlemeye devam ettik.
    Sancak-İskele, iki takım zarganalarla 25-30 metre sularını taramaya devam ettik.Çekim dışı muhabbet esnasında bu sefer diğer takım cırladı.Tahir hem balığı topluyor hem aynı esnada balığın yükselirken kaçma istekli kafa vuruşlarını,müstakbel TRT izleyicilerine tercüme ediyor.Balık su üstü oldu,gagıç kullanarak balığı yaralamak istemiyoruz nedeniyle ben denizde sarılarak balığı tekneye kaldırıp Tahire uzatıyorum,o da gelişine tutunca kapanan çeneden iki diş-iki küçük delik bizim takım aleyhine skor oluşturuyor.Bu da sinaritlerin hatırasını, derinlemesine hatırlama nedenlerimizden biri olacak.Balık 4.000 kg geliyor.Bu balığa her kes “Sinarit” diyeceği için misyon tamamlanıyor,dönüşe geçiyoruz.
    Çekim ekibini tekrar Güneyli Limanına bırakıyoruz onlar otellerine dönüyor biz ise evimize.
    Bittimi,hayır.Ekip akşam yemeğine davetliler.Çekim devam ediyor.Balıklar ayıklanıyor ve marinasyona giriyorlar.Tahir buraları da mükemmel anlatıyor.Balıklar sosa yatırılıyor,dinlendiriliyorlar ve şömine ortamında salon içersinde ızgara yapılıp, masaya ulaştırılıncaya kadar kayıt altına alınmaya devam ediliyor.Ortamda kamera olması nedeni ile ben kendimi iç çamaşırları ile yakalanmış bir balıkçı gibi hissetsemde ortaya olağan üstü bir sofra donanımı ve beraberinde hoş muhabbet getiriyor.Benim adıma; sabahleyin 06.15 kalkarak başlıyan bu güzel av günü, tekrar gece yarısı sonlanarak hem kalbimizde hemde damaklarımızda ki özel yerini aldı. Herkese sevgilerimle,
    Aygün Başarır

2. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    süper balıklar, tebrikler...

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Aygün abi,helal olsun, birde belgesel raporumuz oldu.:) Peki ne zaman seyredebilecekmişiz, bu yeni belgeselleri:)

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nefis baliklar... tebrik ederim... yayin gunu ve saatini alalim da izleyelim, kacirmayalim...

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Çok güzel anlatmışsınız , keyifle okudum, bir balıkavı belgeseli için balığa çıkmış olmakta bence bir takdir nişanesidir ve son olarakta avnız, her üç konu için tebrikler....

6. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    süper balıklar ben bu balıkları bir sizler gibi ustaların resimlerinde bir de belgesellerde görüyorum:)inşallah rastgelir izleriz

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İstanbuldayken Tahirin belgeselle çekimiyle ilgili anlattıklarını dinlemiştim.

Endişeliydi,ya balık olmazsa,yada hava müsaaede etmezse demekteydi.
    Uşaktaki balaıkcılık derneğinin başkanıyla 2 ay evvelinde bende konuşmuştum.
    Doğrusu cesaret edememiştim.

Öyle ya bu işi Tahir yapmalıydı,konuya girmedim bile sadece o anlattı ben dinledim.

Doğrusu çok sevindim.Sinagrit ve avıyla ilgili bu çekim ekibi,Türkiyedeki en sağlam ve yetenekli ekiple işbirliği yapmakta büyük isabet kaydetmiş ve neticesinide almıştır.

Sevgili Aygün bizleri sevindiren konun için teşekkür ediyorum.

İnşallah aynı başarıyı levrektede göstereceksiniz.

Sevgimle kal

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel fotolar. Avınız için tebrik ederim. Belgeseli izlemeyi de çok isterim. Umarım kaçırmayız yayınlandığında. Ne zaman yayınlanacağı ile ilgili bilginiz varsa yazarsanız çok sevinirim.

9. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bu belgesel seyredilmez arşivlenir ve ezberlenene kadar hafızaya yerleştirilir. Tahir kaptan da böyle bir ava yakışır bence. Merakla bekliyoruz. Selamlar.

10. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Aygün bey tebrikler.

Videoyu TRT de keyifle izleyeceğimize eminim.

RASTGELSİN.

11. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Aygün bey raporunuz harika.TRT de yayımlanacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar.

12. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Bütün ekibe tebrikler,rapor süper olmuş,balıklarda harika.Kimbilir belgesel nasıl olacak,şimdiden izlemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.
    Selamlar,

13. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    tebrik ederim cok güzel baliklar

14. serhat57

serhat57 serhat

profesyonel olta balıkçılığının ülkemizde gelişmesi adına atılmış güzel adımlardan biri herkes bilinçlendikçe balıklarımız kurtulucak ellerinize sağlık abilerim

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Harika bir belgesel olacağına eminim. Gerçekten arşivlik olacaktır. Avınız her zamanki gibi hakkını vermiş. İkinci gelenin hakkaten maşallahı varmış. :) Görüntüleri izlemek için sabırsızlanıyorum.
    :thumb:

16. Sahilteam

Sahilteam Orhan YÜREKLİ

Favori Kamış:
    Balzer & Linea Effe Oyster & Okuma Salina
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 8000 & Daiwa 7000 C & Okuma Avenger 65A
    En İyi Avı:
    İstavrit 46 cm. & Turna 88 cm. 6 kg.
    Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Belgeseli büyük bir heyecan ile bekleyeceğim. İnşallah kaçırmayız. Tam tarihi ve saati belli olduğunda haberdar ederseniz sevinirim.
    Rasgelsin Tahir abi ..

17. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:

Çok teşekkürler,inşallah bütün gurup üyelerimizede rast gelsin...

18. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:

Merhaba,bu kış yayına koyacaklarını söylediler.İlginize teşekkürler.

19. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler,inşallah bütün gurup üyelerimizede rast gelsin...
    Bilgiyi alınca gurubumuza muhakkak bilgi veririm.Sevgiyle kalın

20. aygunbasarir

aygunbasarir aygün

En İyi Avı:
    Cemil bey,sağolun,tevecühünüz.sağlıkla kalın...Aygün