Bugün TRT Haber kanalında Van'da inci kefalı bereketi konulu bir haber yayınlandı. Görüntüde ise köprü üstünden tırıvırı ile balık avlayan bir genç vardı. Van'daki TRT mensupları tebliği bilmeyebilir, (en azından inci kefalı konusunda bilgileri vardır), ama oradaki jandarmanın bu konuda bilgisi olduğu kesin, Tarım İL Müdürlüğü'nü söylemeye bile gerek, onların vazifesi bu. Buna rağmen vatandaş yasak usulle balık avlıyor ve haber oluyor, reklam eder gibi. TRT'ye bilgilendirme, Tarım İl Müdürlüğüne de uyandırma yazısı gönderelim, derim. Selam ve sevgiler.
bence tamamen haklısınız, milyonlara hitap eden bir program herzaman doğa ile başbaşalar umarım avyasağı olduğu dönemde programı yapmamışlardır.
Ah saygıdeğer Reisim Bırakın TRT'yi National Geographic kanalında dahi,öylesine tercüme yanlışlıkları varki,çileden çıkarmakta insanı. TRT ise yaptığı gaflarla elbette öne çıkmaktadır. Jandarma ise gerek teçhizat azlığı,gerekse bu tür olayları asli görevlerinin dışında telakki etmeleri sebebiyle peşlerine düşmemektedirler. O kadar vukuatı bol bir ülkeyizki,işte Jandarma asli görevi asayişi sağlama peşinde tali görevlerini teorik olarak bilselerde yapmamaktadır,yada yapamamaktadır. BU bakımdan düzgün bir lisanla,ianlatımla,konuya vakıf bir eda ile istikrarlı uyarı ve şikayetlerde bulunmaya devam etmeliyiz. İnanızki bunu yapanlar,örneğin ben hemen her seferinde başarı sağlayabiliyorum. 4 Gün önce gece yarısı evimin önündeki dar ve ıssız yoldan,aşağı dnize inmekte olan,boyunlarına turuncu can yelekleri takılı,çoluk,çoçuk genç,ihtiyar tam 38 adet göçmeni anında ihbar edip,hatta elkimde çifte yakın takiple yakalattım. Eh bu durumda sair ihbarlarımıda ciddiye almaktalar elbet. Sevgi ve saygımla kalınız
Geçen 14 Ekim 2012 'de CNN Turk'un bir belgeselinde beyaz balinalara yarım saat boyunca mersin balığı dediler...