Tube/Boru Fly - The Francis

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında kalamies tarafından paylaşıldı.

1. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Tube yani metal ya da plastik borular ile yapilan flylar buralarda oldukca yaygin. Hatta Fly ile ilgilenen cogu kisi Eumer adini duymustur. Eumer bir fin firmasi olup boru flylar icin degisik ebatlarda ve sekillerde pirincten, bakirdan borular yapmaktadir. Fiyatlari biraz pahali oldugundan ben de bir maket dukkanindan 0,45cm capinda 1 metrelik pirinc bir boru alip, 2-3 cm ebatlarinda bu boruyu kestim. Icine de borunun ic capi genisliginde plastik boru yerlestirdim ki, bu borunun icinden daha sonra misine gececek ve misina ile metal boru arasinda bir nevi tampon görevi uygulayacak. Yoksa metal borunun kenarina surtunen misina cok kisa bir zamanda koparak sinirlerimizin bozulmasina yol acacaktir :)
    Bu tarz flylari direk plastik borudan da yapmak mumkun, ayrica bu flylar biraz da agir olduklarindan makarali olta ile de kullanilabilmektedirler.
    Assagida The Francis adli, basit bir boru fly calismasinin yapim asamalarini sizlere sunuyorum. Orjinali kirmizi keceden yapilan bu fly i ben gircilli siyah dubbing kullarak yaptim. Bu fly bir karides imitasyonu olup, bacaklarin oldugu kisim bas kismidir. isteyen bacaklarin arkasina toplu igne basindan bir cift göz de ekleyip imitasyonun daha da gercekci görunmesini saglayabilir. Bacaklar icin yaban domuzu kili kullandim. Yaban domuzunun killari bilindigi uzere dis fircasi yapiminda bile kullanilmaktadirlar. Bacaklardan sonra da bir tur siyah yaka tuyu sardim. Butun islemler bittikten sonra da plastik borunun fazlasini kesip cakmakla yakip eritiyoruz. Hepsi bu...Kullanima gelince, leader misinamizi plastik borudan gecirip, sinek uclu kanca ya da keyfe göre tekli kanca ile baliklarin zevkine sunmak...Herkese rast gele....

2. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    tebrikler yaratıcı bir çalışma olmuş

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Çok şık, tebrikler. :)

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ben ilk defa gordum bunu Atilla.
    Cok guzel olmus,eline saglik.Umarim gonlundeki baliklari yakalarsin bunlar ile.
    Rastgele...

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Gerçekten değişik bir tarzda çalışma olmuş,teşekkürler Atilla bey..

6. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    herkese tesekkurler yorumlarindan öturu. Ilgilenenlere eumerin sitesini veriyorum.
    http://eumer.fi/
    buradan ingilizce dilini secerseniz, sitenin anlasilmasi daha da kolaylasacaktir :)
    ust taraftan da "fly tying inastructions" kismina girerseniz oldukca ilginc ve bir o kadar da orjinal tubefly modellerini görebilirsiniz.
    Hayirli avlar dilegi ile...