Tube yani metal ya da plastik borular ile yapilan flylar buralarda oldukca yaygin. Hatta Fly ile ilgilenen cogu kisi Eumer adini duymustur. Eumer bir fin firmasi olup boru flylar icin degisik ebatlarda ve sekillerde pirincten, bakirdan borular yapmaktadir. Fiyatlari biraz pahali oldugundan ben de bir maket dukkanindan 0,45cm capinda 1 metrelik pirinc bir boru alip, 2-3 cm ebatlarinda bu boruyu kestim. Icine de borunun ic capi genisliginde plastik boru yerlestirdim ki, bu borunun icinden daha sonra misine gececek ve misina ile metal boru arasinda bir nevi tampon görevi uygulayacak. Yoksa metal borunun kenarina surtunen misina cok kisa bir zamanda koparak sinirlerimizin bozulmasina yol acacaktir Bu tarz flylari direk plastik borudan da yapmak mumkun, ayrica bu flylar biraz da agir olduklarindan makarali olta ile de kullanilabilmektedirler. Assagida The Francis adli, basit bir boru fly calismasinin yapim asamalarini sizlere sunuyorum. Orjinali kirmizi keceden yapilan bu fly i ben gircilli siyah dubbing kullarak yaptim. Bu fly bir karides imitasyonu olup, bacaklarin oldugu kisim bas kismidir. isteyen bacaklarin arkasina toplu igne basindan bir cift göz de ekleyip imitasyonun daha da gercekci görunmesini saglayabilir. Bacaklar icin yaban domuzu kili kullandim. Yaban domuzunun killari bilindigi uzere dis fircasi yapiminda bile kullanilmaktadirlar. Bacaklardan sonra da bir tur siyah yaka tuyu sardim. Butun islemler bittikten sonra da plastik borunun fazlasini kesip cakmakla yakip eritiyoruz. Hepsi bu...Kullanima gelince, leader misinamizi plastik borudan gecirip, sinek uclu kanca ya da keyfe göre tekli kanca ile baliklarin zevkine sunmak...Herkese rast gele....
Ben ilk defa gordum bunu Atilla. Cok guzel olmus,eline saglik.Umarim gonlundeki baliklari yakalarsin bunlar ile. Rastgele...
herkese tesekkurler yorumlarindan öturu. Ilgilenenlere eumerin sitesini veriyorum. http://eumer.fi/ buradan ingilizce dilini secerseniz, sitenin anlasilmasi daha da kolaylasacaktir ust taraftan da "fly tying inastructions" kismina girerseniz oldukca ilginc ve bir o kadar da orjinal tubefly modellerini görebilirsiniz. Hayirli avlar dilegi ile...