Öncelikle herkese merhaba. Geçen gün istoçun büyük balık malzemeleri satan bir mağazasına floro carbon misina almak için uğradım. Berkleyin %100 fc misinasını aldım ödeme yapacağım zaman ordaki bir satış elemanı berkleyi pahalı ve çekerinin az olduğunu tubertini gorilla uc-4 almamı söyledi. tabii bizde güvendik ama içime de kurt düşmüştü fiyat bakımından. gorilla 17 tl 100mt berkley 100 mt 25 tl. neyse aldım ve eve geldim. misinayı inceledim dedim gayet yumuşak çekeride fena değil. hiç fc ye benzemiyor... kutuda %100 fc olduğunu yazan ibare yok. netteki marketlerdede fc misinalar arasında gözüküyor. iyice araştırayım dedim. sonuç rezalet. fc kaplamaymış. fc misinalar çakmakla yakıldığında carbondan dolayı yakılan yer siyahlaşıyor. diğer misinalar beyaz kalıyor. bu linketede ispatı var.... http://surfcastingcadiz.mforos.com/981649/7275417-como-conocer-si-un-hilo-es-o-no-fluorocarbono/ neticeded elimizde 100mt si 17 tl olan bir mono misina kaldı meşhur balık malzemesi satan yerin personeli yüzünden.ayrıca tubertini firmasıda neden böyle bir satış politikası yapıyorki bilinmez. bu arada tubertini firması riyobi markasınında sahibi. 6 bilyemi 4 bilyemi diye milletin hala çözemediği meşhur makine.......
Arkadaşım 20 metresini 20 pounda aldığım flurocarbon misinaları biliyorum, açıkçası 100 metre flurocarbonun 17 lira olmasını beklemek çok mantıklı değil.
soylediklerinizin altina imzami atiyorum. o firma yetkilisi gercekten ayip etmis. insanlara sirf mal satmak icin utanmadan yalan soyluyorlar.bende tecrubelerimden bazi seyler aktarayim yeri gelmisken. iyi marka denen misinalari cok denedim ve parasinin hakkini vermediği kanaatindeyim. eftta testlerinde bakiyoruz cok marka sinifta kalmis, 2-3 kat fazla yaziyor cekerlerini. bende artik misina da sufix ve berkleyden sasmiyorum. parasinin hakkini sonuna kadar veriyor. neyse tekrar gecmis olsun abi. insanlar boyle aci tecrubelerini paylasinca faydali oluyor. rastgele.
ben son 1 yıldır beden misinası olarak trabucco tough tournament kullanıyorum. hatta makinayada sardım sert bir misina çekeri çok yüksek ve fazla gamda yapmıyor. bu misinayıda bir satıcının tavsiyesi ile almıştım.
Mono misina nedir acaba ? Üzeri fc. kaplamamı yoksa bildiğimiz klasik misinamı ? Birde fc. misinalar görünmez yani saydam oluyolar sanırım da ne yararı varki bunun balık misinayı görmüyo onu anladık sırf bunun için bu kadar paralara yazık.Onun yerine örgü misina alın derim..
mono misinalar bildiğimiz misinalar. fc lerde kaplama olan var asso tubertini oskar gibi. %100 fc floro carbon olanlar var berkley youziri mirage gibi.
Bahri Abi başına gelene üzüldüm. Bence gidip misinayı iade etmelisiniz. Öte yandan kullanıp memnun kaldığım bir FC misina önermek istiyorum. SAMM DICLE... Sert bir misina ve kuru düğümü sevmiyor. Bunun yanında nispeten kolay tiftikleniyor fakat fiyatına bakınca bunlar geri plana atılabiliyor. 100mt fiyatı 10 lira civarıdır.
emre sanirim yanlis yere yazdin o konu buradaydi : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34972
bende henüz 3-4 gün önce gorilla uc-4 aldım ve soluğu deniz kıyısında aldım,henüz ilk atışımda kurşun başka yere gitti oltanın ucu başka bir yere kullandığım kurşunda 60 gr. yani öyle abartılacak ağırlıkta dğil..0.25 misina ile rahatlıkla fırlatabildiğim ağırlık.kısacası birkaç denemeden sonra net karar vereceğim ,fc meselesine gelince dediğiniz gibi kaplama ama o konuya pek takılmadığımdan sorun etmedim açıkçası.olsada olur olmasada benim için.(lakin bende fc sınıfında diye almıştım bunuda belirtmek isterim.fc kaplama veya 100% fc diye hiçbir net bilgiye ulaşamadığım için şansa bırakıp almıştım ve kaplama çıktı)
yok ya ilk mesajın son satırını okursan arkadaş burda sormuş ama kendim araştırdım proskyer değil ecusima mı bir moldei var çok tutulan onun bilya sayısında bir problem varmış.
riyobi ecusima serisi makinelerin bilya sayısından bahsettim. aslında tubertini firmasının yanlış bligilerine vurgu yapmak istedim
Aslında sorun misinayı üreten firmada değil, malı satan satıcılarda. Çoğu, sattıkları mal hakkında ya hiçbirşey bilmiyor, yada kulaktan dolma yalan yanlış bilgilere sahipler. Örneğin çok rastladığım olaylardan biri. Adam gelmiş makinasına sarmak için misina arıyor, adama önerilen misina kütük gibi bir FC misina. satıcıya diyorum " bu misina makinaya sarılmaz kardeşim, çok serttir gam yapar" adam diyor ki "abi ben makinamda 2 senedir kullanıyorum, çok memnunum" . Bunu söyleyen adam muhtemelen misinayı makinasına sarmış ama hiç kullanmamıştır. Misinayı makinasına sardığı için de kullandığını farzederek konuşuyordur. Birdiğeri, adam 10 numara hafızasız makinaya sarılacak misinayı köstek, beden misinası olarak satıyor. Söyleyince de diyor ki "abi çok sağlam misina, bunu değme balık koparamaz". Kopmayacağını ben de biliyorum, ancak misina o kadar hafızasız ki köstek bedene yapışık geliyor, habire sarılıyor doğal olarak. Sonuç olarak, burada sorun söylediğim gibi bilinçsiz satıcılarda. Çoğu, sattıkları malın ne maksatla üretildiği, özellikleri vs. konularda çok bilgisiz. Bir çoğunun da balık tutmayla bile alakası yok.
kesnlikle haklısın yücel bey. satıcılarımız sattıkları ürünler hakkında fazla bilgiye sahip değil. 1 ay sert misina aradım onca mağaza dolaştım şudur diyen yok. en sonunda trabuccoyu buldum. bide siglon namı diğer sunline var. trabuccoda her tür av için misina var. distribütörüde 1-2 ay önce stok çeşitlerini çoğalttı. yanlız fiyatlar biraz fazla.ama değer. 0.22 misina ile 150 gr kurşunu çok rahat atıyorum.
Sevgili Emre Kardeşim, mono denilenler monoflament misinalar, yani senin tabirinle klasik misinalardır. Evet fc misinalar mf misinalara göre su içinde daha görünmezler ve biraz daha sertler.Sadece takım ve köstek yapımında kullanılmalıdırlar, ancak senin dediğin gibi örgü misina takım yapımında kullanılmamalıdır, ayrıca örgü misinalarında ucuz olduğu söylenemez Rastgele
Emrecim Hakan abinin tavsiyesine uy. İlave; bende koparak artan örgü 0.10 misinalarımdan beden ve köstek kombinasyonları denedim ama özellikle köstek konusunda asla kullanma derim, nedeni de kösteğin bedene dolanmayı bırak, yapışıp kalması.
maalesef yanlışsın monoflament demek bildiğimiz düz misina. örnek sufix xl strong, angel kiss,pelican marka gibi. bide fc kaplama olanlar var. asso double streng, tubertini gorilla uc-4. oskar kevlon gibi. bunların özelliği fluoro carbon kaplama olması ve diğer misinalara göre biraz daha sert ,çekerinin genelde yüksek olması ve gam yapması. yani makinaya sarmak biraz sakıncalı. son olarakata %100 fluoro carbon misinalar var. fluorin ve carbondan imal edilen bildiğimiz misinalara benzeyen sert yapıda ve çekeri diğer monoflamentlere göre düşük olan gam yapan ve düğüm mukavemeti az olan misinalardır.belli bir derinlikten sonra görünmez olan misinadır. ki bu 4 mt diye bahsediliyor örnek olarak sufix invisile, youziri mirage, berkley vanish transition,berkley trilene fc gibi. Kısaca budur