http://www.youtube.com/watch?v=bPn_IlTp8fs o nasıl bi köstekti,ayrıca kendimden ve tüm balıkçılardan şüphe ettim biz tüyleri iğneye paralel bağlıyoruz adam tam tersini yaptı acaba onlamı aldı balıkları ?
Votkayi fazla kacirinca olur oyle. Saka bir yana, denemek lazim, igneyi tuyun arasina saklamaktansa ignenin paarlakligindan da faydalanma dusuncesiyle oyle tersten yapiyorlardir belki.
gerçekten çok merak ettim neden öyle birşey yaptığını.acaba öyle bir yöntem varda benmi bilmiyorum yoksa bu adam mı bişey bilmiyor. ama kösteğini kendi bağlayacak kadar bilgiliyse ondada bi bildiği vardır elbet.bu soruya vedat amcanın vereceği cevap çok açıklayıcı olacaktır kesinlikle onun bir bilgisi vardır bence
Ben o videodaki adamin pek birsey bildigini sanmiyorum. Istavriti bile bilmiyor, Ruslara soruyor "bu ne baligi?" diye. Fakat eger baliklar o ters baglanmis capari ile avlanmissa ilginc gercekten. Dedigin gibi, ustalara sormak lazim boyle bir baglama var mi diye.
Hiç çapari kullanmadım ama fikrimi söylemek isterim. İpleri iğneye ters bağlamasının sebebi, oltayı çekerken iplerin, suyun etkisiyle geriye doğru hareketlenmesi olabilir. Dolayısıyla hareketli ipler balığın daha çok dikkatini çekiyor olabilir
rus aklı kotu bayan yoktur votka azdır mısalı votkayı fazla kacırınca sansında yerındeyse yanlısta olsa bıseyler oluyor demekkı :hungry: reeling
Adamlar O çapari ile alaklı birsey konusmamislar . Konussalar size biraz tercume ederdim ama . 03.00 de Butun gece boyunca 4 tane balik yakaladik diyor . Digeri bira içiyor musun diyor ,Kız bekle diyor . Baska da rusca bişey konusmuyorlar pek kafaları iyi olmus )) .
Bir teknik var ki adam evde çaparinin yapılışını gösteriyor. Sıradan bir av olsa sadece balık zamanını gösterir niye evde çapari yapımını göstersin ? Kaldıki gece çapari yapıyolar ışık yeterli değil var bu işte bi iş
Bir tv muhabiri, haber programı gibi bir şey yapıyor, dünyada pek çok yeri dolaşıyor. Avlandıkları yer Abhazya. Yerel halkla birlikte balık avına katılıyor ama ne malzeme ne de avla ilgili ayrıntılı bir bilgi yok. Çaparileri hazırlayanın kim olduğu da belli değil. Yurt içi ve yurt dışı sitelere de baktım ama bu bağlama şekli ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Sanırım aramızda Rusça bilenler var. Rusya'daki balık avı sitelerine bakabilirlerse, bir ihtimal bir şeyler çıkabilir bilemiyorum.
Sanırım o soylediginiz videolardan birisini gecen gun youtube da izledim ama capari degil afrika da yerellerle balık avlıyorlardı eger link varsa videolarla alakalı bakabilirim .
Bu videoyu ekleyenden bir şey çıkmaz ne yazık ki, zira tamamen birbirinden farklı konuların işlendiği videolar yayınlanmış. Bizim Acun Ilıcalı'nın dünyayı dolaştığı program gibi. Balık avı ile ilgili farklı bir videosunu bulamadım zaten. Rusça biliyorsanız, yapabileceğiniz tek şey, Rusya'daki balık avı sitelerinde bu yöntemi araştırmak olabilir.
Az onceki video 0.44 de " İsin zor kısmı " diyor capariyi yaparken sadece , tamam ben biraz arastiriyim bişey bulursam paylasirim .