Tüm Dostlara Selamlar...

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında gokhangokce87 tarafından paylaşıldı.

1. gokhangokce87

gokhangokce87 Gökhan GÖKÇE

Merhabalar.Olta balıkçılığı hobisine yeni katılmak üzereyim.Esasen küçücük bir çocukken başladığım ve hala sürdürdüğüm(serbest sezonlarda) serpme avını hala o aile samimiyeti ile sürdürmekteyim.
    Ancak olta balıkçılığı da yılın hemen hemen her haftası bir kaç gün müsait olmam ve Ankara'da oturmam nedeni ile bir kaç arkadaş sürekli gideceğimizden şimdilik orta halli bir makine ile başlangıç yapacağım kısmet olursa.Bunda siz değerli üstadlarında yardımlarını alırsam ne mutlu bana!
    Genel olarak at çek turna avı,şamandıralı canlı yemli turna avı, duruma göre orta boy sazan ve kadife avında da kullanacağımız yani genel olarak turna ağırlıklı ama her yola gelen bir set istiyorum.Ayırdığım toplam bütçe en fazla 120-130 liradır şimdilik.
    Düşündüğüm makine(genel bir araştırma neticesinde) Ryobi Ecusima 4000VI, kamış ise 2.70 mt fiber iyi bir kamıştır.Aslında karbon almakta kararsızım(yıldırımdan korktuğum için.

Bana makine,kamış,misina(örme ip misina 22 lik sardırmayı düşünüyorum) ve rapala,sasi,canlı yem (en çok tercih edilenleri önerirseniz çok mutlu olurum. Herkese iyi avlar.Rastgele...

2. gokhangokce87

Bu arada biz yakın oluşu nedeniyle Çanıllı başta olmak üzere kurtboğazı,kesikköprü avlakları ile başlayacağız.Özellikle Çanıllı'da nerede durabiliriz en iyi nokta neresidir.Ve sizce Ankara'da en uygun malzeme satan yer neresi tavsiyede bulunursanız seviniriz.

3. parsel

parsel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna
    yenimahallede turna/sülün av bayii tel 3441323

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Gökhan Abi, sende mi oltacıydın? :D. Hoşgeldin... Şaşırdım vallaha..:).

5. gokhangokce87

Furkan'cığım.Canım kardeşim seni de buralarda görmek ne kadar güzel şey.Selam olsun!

Oltacı sayılmam aslında serpme avcısıyım ama yeni yeni meraklandım işte.Bakalım hayırlısı. Yardımcı olan olursa sevineceğim...

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abi makine filan pek bilmiyorum. Şu iyi olur bu iyi dersem yanlış olur.

Yalnız bu saydığın avlardan sadece Çanıllı'da turna çıktığını gördüm geçen sene. Çanıllı, sabahın beşinde bile tıklım tıklım oluyordu, hatta olta atılacak yer bulunmuyordu. Kesikköprü'de de yakın bir tarihte turna avı organizasyonu olacak. Bu da demek oluyor ki Kesikköprü'de de turna bol, yoksa boşuna Kesikköprü'de organizasyon düzenlemezler. Kurtboğazı'nda turna tutman imkansız gibi birşey. Hem tırıvırıcılar hem de levrekler yüzünden turna kalmadı. Ama levrek istersen gösterilecek adreslerin en başında gelir Kurtboğazı.

Ayrıca serpme yasak değil mi abi? Bildiğim kadarı ile ''yemlik ağı'' dışındaki ağ ve benzerleri yasak.

Saygılar...

7. sfgysena

sfgysena sena

hoş geldin gökan olta balıkçılığı en iyisidir,yanlız serpme,germe,dökme,daavul,tırivıri,kısaca ağ türü olan herşeyden uzak dur lütfen.biz yarınlarımızı ödünç aldık unutmayalım,bu yazılarımla senin kırılmayacağını umut ediyorum engüzel avlar sizinle olsun ,RASTGELE. ayrıca aldığın makara kamış iyidir en azından herşeyin ilki göz nurudur,tecrübeler zamanla bol şanslar

8. gokhangokce87

Teşekkürler.Eleştirileriniz benim ve yaban hayatının büyük yardımına olacaktır:) Kesinlikle kırılmam.Ayrıca çok teşekkürler ederim...

9. gokhangokce87

Tekrardan selam ederim.Sonunda ekipmanımızı aldık.Torumlarınızı bekliyorum...

-Teben SR 400 (9+1 rulman) 40'lık surf kafa makine
    -Sunny 300 cm %80 karbon kamış
    -Melankula 0.23 ip misina
    -Alba star desenli kaşık ve birkaç hazır takım sasi...

10. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    hayırlı olsun gökhan kardeşim. aldığın ekipmanlardan anlaşıldığı kadar turna , levrek , sudak avı yapmak istiyorsun. aldığın mainayı bir av bayinde gördüm güzel bir makinaya benziyordu. kamış hakkında hiçbir fikrim yok. ilk defa duyuyorum ismini. sanırım markayı değil sadece modelini yazdın.. tekrardan hayırlı olsun. güzel ve hayırlı avlar dileğiyle...iyi günlerde kullan..

11. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    aramıza hoşgeldiniz

12. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Aramıza hoş geldin Gökhan. Aradığın bilgilere en kısa zamanda ulaşacağına eminim. Ama önce sitede ufak arama yapmanı tavsiye ederim. Çünkü soruna cevap bulabileceğine inandığım birçok konu var.
    Şimdiden rast gele...

13. gokhangokce87

Aynen öyle asıl amaç turna ancak surf kafalı olması makinenin deniz içinde iyi bir at çek uzak mesafe makinesi olduğunu anlatıyor.Ayrıca sazan ve yayın bile çekebilecek güce sahip olduğuna inandım.:)Hayırlısı.

14. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Sazan o kadar mücadeleci hırçın bi balık değil ... çok büyük trofeler gelmediği sürece tabi... Tekrar hayırlı olsun. iyi günlerde kullan

15. gokhangokce87

Teşekkürler.Bu arada kamışın markası Silver Star modeli Sunny imiş arkadaşlar...:)