Degerli arkadaslar, Turkiye`deki bilincsiz avciligi dile getirenler sadece bizler degiliz. http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704723104576061990776738036.html?KEYWORDS=turkish+fish Wall street journal`da cikan bir yaziyi iletmek isterim. Ocak ayindan kalma, ama yine de paylasmak istedim. Yazinin dili ingilizce, ancak google-translate ile turkceye cevrilebilir diye dusunuyorum. Saygilar A.can
Paylasim icin tesekkurler. Daha dun aksam TV'de balikcilarin sirkulerde kabul edilen yeni cm. olculerine itirazini ve bunun iptali icin cabalarini kizginlikla izledik. Cinekop avi yapabilmek icin neredeysa herseylerini vermeye razi adamlar.
Tebrikler NTV'ye NTV'de az once Oguz Haksever'in sundugu haberlerde balikcilarin cinekop yasagina karsi haksiz yakarislari konu edildi ve son derece yerinde ifadelerle konun onemine deginildi. Bravo NTV'ye... Diger kanallarin ise umurunda bile degil..
Şuan show tv'de izledim adamın çelişkili ifadesi şu; 'Çinekop göç balığı şuan arasanda bulamazsın yetkililer 20 cm sınır getirdi milyar versen o balığı bulamazsın zaten e o zaman millet ne yiyecek' 20 cm den büyük olunca boğazımızda kalacağını düşünüyor galiba ama bey amca biz bütün yemiyoruz balığı 27 cm de olsa 40 cm de olsa parçalara ayırarak yiyoruz zaten sen düşünme bizi e tabi yiyecek balık bırakırsanız denizde. E sen bu balığı zaten bulamayacakmış sın (güya) o zaman limit 100 cm de olsa seni ilgilendirmemeli yakalamayacaksın ki neyin hesabını yapıyorsun. Yani adam diyor ki; Tercümesi ''Siz ne derseniz deyin ben bu balığı paşalar gibi yakalarım gelecek nesiller umrumda değil denizlerin durumundan banane ben çorbama bakarım biz çevrecimiyiz balıkçıyız balıkçı seri katil gibi ağım var, milyon tane ahım var o ağa takılan ne varsa ben onu satarım e çünkü alıcı var kooparatif alıyor çünkü hale satabiliyor balıkçılara satabiliyor, balıkçı alıyor çünkü müşterilere satabiliyor hal almasa ben bunu satabilir miyim değil 20 cm 30 cm olsa yine satamam siz almazsanız balıkçıda bunu satamaz balıkçı satamazsa ben aç kalırım aç kalmamak içinde küçük balık avlamam siz eşek olursanız ki öylesiniz bende işte böyle binerim' diyor. Olay gayet net.